VW Centrum Русе-Или вижте ни :(

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

VW Centrum Русе-Или вижте ни :(

Мнениеот znainainai » Чет 25 сеп 2008 9:14

Днес ходихме във VolksWagen Centrum-Русе за да тестват един VW Sharan 97г. обаче хората от специализираният сервиз на VW така яко ни отсвириха че няма на къде повече "Ние толкова стари коли не правим , само над 2000г. Вървете в друг сервиз" . Много ми е интересно ако драсна едно писмо до централата във Волфсбург и им опиша ситуацията дали "ХобиКар-Русе" ще останат дилъри на VW за Русе :?: Какво значение има колко е стара колата:?: Та нали все пак е VW а там е VolksWagen Centrum и се предполага че щом имаш проблем със колата би трябвало да ти го решат, а не да се чувстваш виновен че си влязал да поискаш да ти вземат парите за диагностика :evil: Дали и във другите VW центрове те връщат и те карат да се почувстваш като модерен клошар със кола за 10к лв те връщат а представям си ако отида със голфа дето е 88-ми набор (догодина става пълнолетен по US стандарти и ще може да ходи сам навсякъде :D ) сигурно ще го гледат като полезно изкопаемо или по скоро ще извадят някоя пушка помпа и ще ме изгонят като последовател на "Ал Кайда" от американска митница :evil: :evil: Чудно ми е каква ли ще е реакциата на Гюнтер като разбере че в Русе се правят на интересни все едно са хванали всевишний за шлифера :?: Нямам думи просто толкова много ме хванаха дяволите че имам амбицията да направя мини VW Centrum за коли под 2000г. :D
Местя в Основен, все пак това пряко касае автомобилите VW.
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 25 сеп 2008 9:27

аз така се амбицирам от подобни, драсни задължително мейл, ще ти коства 10 мин
но ще си направиш кефа

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Centrum Русе-Или вижте ни :(

Мнениеот pronobis » Чет 25 сеп 2008 9:28

znainainai написа:...

Пиши, човек! Подкрепям те. Дори нищо да не излезе от цялата работа, ще знаеш, че си опитал. Майната им на пишман бизнеса в БГ - едва ли пък работещите в тоя център карат само Пасат Купе - отворковци! :evil:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 25 сеп 2008 9:28

Искай първо писмено потвърждение от сервиза, че не искат да ти приемат колата там.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 25 сеп 2008 9:29

:shock :shock :shock

Пиши им
питай и колегата любобг за КЗП хаха

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Чет 25 сеп 2008 9:40

не е само Русе,имам крайно разочаровани познати от представителствата в Търново и Пловдив,пък и аз не съм доволен от нашите тука.като взимах бората ме излъгаха за някои неща :evil:

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 25 сеп 2008 9:59

всички ще се зарадваме ако ги понацапаш тия "лъскавите"-и аз имах подобна ситуация с тях.вземи напиши едно оплакване,а тук и ма хора с добър немски ,сигурен съм че ще помогнат с превода!
С ТЕБ СМЕ :kef:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 25 сеп 2008 10:09

те дори и да ти приемат колата едва ли ще успеят да я диагностицират.там се феноменални недадърници-здрава кола могат за осн.ремонт да я изкарат

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 25 сеп 2008 10:10

К'ви лъскави бе, к'ви пет лева? Тя там сигурно само сградата е лъскава, а хората са банда баламурнци и комплексари, както си и личи. Ние тука.. бре бре. Толкоз и ще ти оправят колата. Земи пиши и ги насоли, ама както каза някой, вземи и писмен отказ, че работата да стане хептен дебела. Баси отворковците и арогантните пичове. Натрий им сол на носа, че да слязат да походят по земята, да видят как е. Тю, че незнам немски, с радост бих ти помогнал.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 25 сеп 2008 10:21

Пиши!Нека да ги стреснат малко.
Във В.Търново са вкарвали Голф-а ми '95.Друг е въпроса какво им беше отношението,а и да не казвам каква им беше диагностиката.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW Centrum Русе-Или вижте ни :(

Мнениеот Sir T » Чет 25 сеп 2008 10:38

Какво точно искахте да му правят на Sharan-а?
Във фирмени сервизи рядко се появяват по-стари автомобили, защото цените на частите са скъпи и обслужването прави една цена, която повечето собственици не могат да си позволят.
Може би от прекалено много разправии им е писнало да обяснят на всеки собственик на кола за 10 000 лв, че вкараването и вътре ще му струва минимум хилядарка, та затова са минали на по-генерално решение ..
Спирачни дискове за Golf IV 1.8Т са 300 лв компекта в Хоби Кар, докато в Русе можеш да ги намериш от 80 до 150 лв двата ... е с разликата, че като ползваш по-интензивно спирачките повечето се кривят. Примерно най-високо качество от Даскалов (известен магазин в Русе за авточасти) се изкривиха при буквално първото по-силно натискане и то след 800 км напасване в зимни условия! Другите от Хоби Кар спирах 5 пъти с 200км/ч един след друг и нищо им нямаше ... е затова струват толкова пари. Така хвърлих едни спирачни дискове на 1000 км и се бръкнах още повече пари за истински .. въпроса е дърветата през витрината на онези мошенници ли трябва да ги вкарам? Много хора обаче не мислят така .. затова питам какво искахте да и правите?
Аз лично от Хоби Кар съм супер доволен. Пазарувам части от 10 години от тях. Вкарвал съм си колата там, свършиха си работата чудесно, измиха ми я и я изчистиха, което ме зарадва изключително много като я взех. Правили са ми стотици услуги хората .. части и за Audi-то си купувам само от там. И като цяло съм много, много доволен. Дори сега чакам да излезе Scirocco-то, за да го видя наживо, да го покарам и да взема едно на жена ми пак от тях.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Чет 25 сеп 2008 10:51

ПИШИ, да им отнемат правото да са представител на фолксваген това заслужават тея,ако вообще имат такива права ! и при мене беше същото аз като ходих за части трябваше да чакам ,,специална поръчка" една седмица щото колата ми била преди 2000-ната година ,,ние части за такива стари автомобили нямаме в наличност' :shock

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 10:57

Аз доколкото разбрах сте искали да му направите просто диагностика?Не било нужно да ходите във волксваген сервиз всеки колега от района с Ваг Ком ще ви свърши същата работа за без пари и най важното на драго сърце. Ако случайно идвате в София обадете се диагностиката ще ви е най малкия проблем.
П.С. Искам да допълня че аз във Фолксваген ходя само за части за диагностика и за труд не им се доверявам от 2000г. когато им вкарваме една кола за тестване и те я изкарват и ми взимат 97лв. и казват колата е 100% супер-а когато я вкарахме доста неща не работеха-когато я изкараха си беше същото-отивам на другия ден да ги попитам защо АБСа не работи и защо висят сноп кабели в моторния отесек и отговорите бяха съответно:Те на тоя модел АБСа не им работят и аз питам кажете ми причина да не работи отговора беше дай 1500лв и ще работи,А за другия въпрос ми отговарят ми той колегата дето се занимава с токовете беше болен та ел. инсталацията не сме я гледали-добре ама във фактурата ясно си пишеше проверка ел. инсталация 15,ххлв. :shock

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 сеп 2008 11:26

Направо са ти направили услуга като са те пратили другаде да тестваш колата! По-доволен ли щеше да се чувстваш ако я бяха вкарали и след 2 ч. ти я върнат и ти кажат "....всичко е ток и жица,плати на касата 50лв. за диагностика..." а колата просто ще е седяла на някой подемник и ако някой я е погледнал то ще е от любопитство :wink: Изобщо ми е много странно някой като каже че ще си купува стара кола и ще я кара на диагностика в някой от официалните представители :shock Ако шефа на сервиза не ти е личен приятел или нещо от този сорт или ще се получи като при колегата или това което написах аз. За някой от нас кола за 10 000лв е много скъпа покупка но в тези представителства влизат коли от 30 до 130 000лв и даже се чака за приемен ден а какво остава за 10 годишните ни гордости :lol: Ако искаш и до папата пиши но без някакъв официален документ че ти е отказано обслужване /какъв ли ще е той ??/ ще е пълна загуба на време.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 25 сеп 2008 13:19

1z написа:ПИШИ, да им отнемат правото да са представител на фолксваген това заслужават тея,ако вообще имат такива права ! и при мене беше същото аз като ходих за части трябваше да чакам ,,специална поръчка" една седмица щото колата ми била преди 2000-ната година ,,ние части за такива стари автомобили нямаме в наличност' :shock

Нали не вярвате на тези неща, че ще отнемат представителството на някого или ще ги накажат за това, че са върнали някоя 20 годишна кола? Нека обясня този вид бизнес, защото работя в него - продажбата и обслужване на автомобили е бизнес като всеки друг... примерно производството и разспространение на кисело мляко. Едни хора го произвеждат на една цена, след това продукта пътува към различни дестинации, има си местен вносител, той калкулира надценка на тази стока, след това тръгва към дилърите, които печелят от търговската отстъпка и го продават на крайни клиенти. С резервните части е същото - едни ги произвеждат и продават на фирмата майка на една цена, спазвайки определени норми и изисквания, за да се появи така желаното печатче на него, фирмата майка ги тиражира посредством мрежата си и ценообразуването е същото като при новите автомобили. Ако си купите пробито кисело мляко и откажат да ви го сменят, според вас ако пишете до Danone дали ще вземат на Метро лиценза за продажба на кисело мляко? Според мен - не. Та така е и с автомобилите. Колкото повече коли и части се продават - толкова повече пари правят всички по веригата. Затова новите автомобили вече не могат да издържат по 1 милион километра, затова новите автомобили са по-скъпи и по-трошливи. За да има продажби и отрасъла да се развива. Или смятате, че с технологиите, които имаме днес не могат да бъдат произведени автомобили, които да се движат по 10 години без да има нужда и от елементарна подръжка, да правят по 1.5 милиона километра и да са почти вечни. Може, но няма икономически смисъл. Всички трябва да се хранят с нови модели, нови разработки, нови мотори ...
Дайте ми 10 милиона лева и ще ви направя дилър, на която искате марка. Може и Lamborghini да уредим да внасяте. Вземаш си място по изисквания на марката, за която кандидатстваш, вдигаш сграда по изисквания на марката, плащаш наред, за да вървят нещата бързо, подписваш си договор за дилърство дебел 1 педя, където те задължават мебелите да са еди какви си и крушките на лампите да са еди какви си. Познайте кой в повечето случай продава мебелите - да, точно марката, на която искаш да ставаш дилър. Светещ пилон с емблемата на бранда - 10 000 евро ако обичате. Канапенце да седят клиентите и да ги баламоствате - 2 000 евро ако обичате. И това са евтините неща - ами сервиза ... ами специалните инструменти в сервиза? Ох... И така се озовавате дилър на марка, следва най-трудната част, събирането на екип! С този глад на кадърни кадри в България това почти идва наравно с това да започнете да връщате инвестициите. Как се връщат инвестиции ? С продажба на нови автомобили и продажба на оригинални авточасти. Как се филтрират клиентите - с цени. На всеки бизнес не му трябват кибици дошли да ми губят времето да му направим диагностика и да приберем 20 лева, а през това време един от хората ми ще загуби същото време, за което ще смени накладки на Phaeton за 800 лв. И докато този с Phaeton-а ще се върне пак тук, другия с колата за диагностика няма да го видим повече. Това е .. боли, но такава е истината.
Porsche Leasing не държат части на склад за 20 годишни коли, защото собствениците на 20 годишни коли не пазаруват специфични части на космични цени и затова просто няма смисъл. Затова чакаш 10 работни дни за доставка от Германия. Дървото в случая не е дилъра и вносителя, дървото е в държавата, че нямаме кинти за нови коли и да ги поддържаме като хората. Или такива хора са единици, масата пазарува от автоморги, от мангалите на Симеон и от ясни и неясни магазинчета, предимно заради цената ... такава е тъжната истина и всички неща са навързани. За съжаление ...

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”