Та според вас има ли още хляб в този говорител или да търся друг
Говорителя замириса ?
- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
Говорителя замириса ?
Ейсига като се прибирах и надух малко повечко музиката.Вкарах колата в гаража вадя една чанта от багажника и странна миризма.Идваше от субуфера но си свиреше.После усилих малко и наистина от басрефлекса излизаше тази миризма.Нямах време да го оглеждам но на прав поглед мембраната беше здрава,но пък свиреше някак необичайно
-
los_tigros
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Говорителя замириса ?
CESC написа:на прав поглед мембраната беше здрава,но пък свиреше някак необичайно
стопил си намотката , така де изолацията се е прецакала и е направила късо , мембраната ти е здрава , но не се мърда, което е равно на повреда на която майстора и е нов ,а може и да ти го оправат , вариантите са два - благоевград - високоговорители ад и в пловдив правят тракава процедура, но няма да сирне като заводско
мисли за нов говорител
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
намотката се навива върху шпула ! тя е от пластмаса (полиетилен или пропилен,ба ли му маиката кво е) и си я преебал! от тука нататък е върпос на време да се стопи и да слепне с магнита и баса ти е за пренавиване и нова шпула.по добре сега да го оставиш на сервиз щото като я разтопи после 6е махат и мембраната от шасито ,че да го чистат от стопеното и става дълга и широка..... карай го сега на сервиз ако си струва говорителя ,ако не-хвърляй го и си земай нов!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
CESC написа:Marto написа:..... Слушай си го смело, и ако изгори тогава мисли за сервизи (най добре за нов)
И аз съм на това мнение.
Благодаря на всички за отговорите !
Понякога в такива случаи се тръгва и по майстори на усилватели
-
los_tigros
.
Ти знаеш,че моите басове като ги напъна много също почват да замирисват.(поне силата ти е ясна)Кени обаче ми е казвал,че не е проблем.Аз затова и не се притеснявам.моите може би са по-държаливи.Все пак се казват "Аудио бан Iммортал.)По принцип тая работа мисля да я прекратя.Не върви
Понякога в такива случаи се тръгва и по майстори на усилватели. Ако има навивка(-ки) накъсо високоговорителя ще свири почти като нормално , но ще грее и "трови" здраво усилвателя
Ти знаеш,че моите басове като ги напъна много също почват да замирисват.(поне силата ти е ясна)Кени обаче ми е казвал,че не е проблем.Аз затова и не се притеснявам.моите може би са по-държаливи.Все пак се казват "Аудио бан Iммортал.)По принцип тая работа мисля да я прекратя.Не върви
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”