ПАРНО ПРОБЛЕМ
-
- Автомобил: PASSAT 1.9 TDI 130 hp Tiptronic
- Двигател: AVF
ПАРНО ПРОБЛЕМ
Имам следният проблем, т.е може и да нямам ама понеже не разбирам ще питам. Не ми загряваше парното дори и като мина 10 километра. Колата е поло 1.3i 1990 година. Казаха ми да погледна да не ми е паднало нивото на охладителната течност и се оказа точно така. Долях и наистина започна да си загрява нормално, но само когато колата е в движение. Когато спра на сфетофар след около 10 секунди започва да духа студено, форсирам и пак започва да духа яко топло. Това нормално ли е и ако не какво става тогава?
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Влез в купето и врътни парното на най-топло.
отваряш предния капак. между двете чистачки имаш един пластмасов капак (кора) захванат със щипки. Махни го. отдолу ще видиш едно голямо черно нещо, това ти е парното. ако застанеш с лице към предното стъкло, на това черно нещо от дясната страна горе има едно малко кранче бяло или жълто.
палиш колата и ЛЕКО И БАВНО го отвиваш докато почне от там да сълзи антифриз. затягаш го обратно и доливаш течност в казанчето колкото е необходимо ВНИМАВАЙ като отваряш казанчето да не те оплиска горещ антифриз.
и да знаеш че от двете духалки на таблото духа винаги студено, топло духа само на краката и на стъклото
отваряш предния капак. между двете чистачки имаш един пластмасов капак (кора) захванат със щипки. Махни го. отдолу ще видиш едно голямо черно нещо, това ти е парното. ако застанеш с лице към предното стъкло, на това черно нещо от дясната страна горе има едно малко кранче бяло или жълто.
палиш колата и ЛЕКО И БАВНО го отвиваш докато почне от там да сълзи антифриз. затягаш го обратно и доливаш течност в казанчето колкото е необходимо ВНИМАВАЙ като отваряш казанчето да не те оплиска горещ антифриз.
и да знаеш че от двете духалки на таблото духа винаги студено, топло духа само на краката и на стъклото
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваляш пластмасовата кора под чистачките, и ще видиш радиаторчето...
На него има една бяла врътка... точно където влизат маркучите и се свързват жилата.. това е клапана, който спира водата да не минава през радиаторчето...
Развиваш тази бялата врътка.
Отваряш и капачката на разш. съд, и започваш да налииваш охл. течност!
наливаш, докато от онази бялата врътка /обезвъздушител/ започне да излиза течност.
Затягаш я , двигателя работи, изчакваш да загрее да изключи перката, можеш да го правиш и на отворена капачка за охл.теч.
Доливаш пак, ако има нужда, и то доливаш малко в повече от максимума.
Пак отваряш бялото да излезне течност малко и го затваряш...
Сега системата ти е обезвъздушена.!
Още възможни варианти:
-Радиаторчето да се е позапушило /не ми се вярва/
-Кофти работеща водна помпа - /още по-малко вероятно/
-Клапана не отваря напълно - този същият клапан, откачваш жилото, и го даваш в крайно положение /има ограничител/ - гледаш дали има разлика
-Ако и това не помогне този клапан се държи на 2 болта или 3 .. развинтваш, /ще изтече течност!/ разкачваш от маркучите да ти падне в ръцете, след което гледаш какво е положението, дали е отворил напълно.. ако не е смяна... ако е вж. първият вариант
- ръчкане промиване и т.н. поне радиаторчето се сменя лесно.
Но ако продължава да ти губи вода, пролема е другаде...
Еййй Nii докато пиша ме превари .,.. мръсник...твойто как е..? оправили ли сме го?
ААА и остави го Pichaga.. той голф кара /май вече пасат/.. при него е различно.. не ти се е разкачило нищо.. лесно се проверява, все пак ако искаш да провериш трябва да свалиш радиаторчето + вентилатора и капака.. ама това последно...
На него има една бяла врътка... точно където влизат маркучите и се свързват жилата.. това е клапана, който спира водата да не минава през радиаторчето...
Развиваш тази бялата врътка.
Отваряш и капачката на разш. съд, и започваш да налииваш охл. течност!
наливаш, докато от онази бялата врътка /обезвъздушител/ започне да излиза течност.
Затягаш я , двигателя работи, изчакваш да загрее да изключи перката, можеш да го правиш и на отворена капачка за охл.теч.
Доливаш пак, ако има нужда, и то доливаш малко в повече от максимума.
Пак отваряш бялото да излезне течност малко и го затваряш...
Сега системата ти е обезвъздушена.!
Още възможни варианти:
-Радиаторчето да се е позапушило /не ми се вярва/
-Кофти работеща водна помпа - /още по-малко вероятно/
-Клапана не отваря напълно - този същият клапан, откачваш жилото, и го даваш в крайно положение /има ограничител/ - гледаш дали има разлика
-Ако и това не помогне този клапан се държи на 2 болта или 3 .. развинтваш, /ще изтече течност!/ разкачваш от маркучите да ти падне в ръцете, след което гледаш какво е положението, дали е отворил напълно.. ако не е смяна... ако е вж. първият вариант

Но ако продължава да ти губи вода, пролема е другаде...
Еййй Nii докато пиша ме превари .,.. мръсник...твойто как е..? оправили ли сме го?
ААА и остави го Pichaga.. той голф кара /май вече пасат/.. при него е различно.. не ти се е разкачило нищо.. лесно се проверява, все пак ако искаш да провериш трябва да свалиш радиаторчето + вентилатора и капака.. ама това последно...
-
- Автомобил: PASSAT 1.9 TDI 130 hp Tiptronic
- Двигател: AVF
е обезвъздуших и си продължава да духа студено, когато съм на място
Когато дам газ някъде на 1500 оборота почва да духа топло. Нормално оборотите са ми между 800-900 (всъщност това ли са нормалните обороти или са ниски?)
Май ще се ходи на доктор, някой би ли ми препоръчал къде да отида относно подобен проблем?

Когато дам газ някъде на 1500 оборота почва да духа топло. Нормално оборотите са ми между 800-900 (всъщност това ли са нормалните обороти или са ниски?)
Май ще се ходи на доктор, някой би ли ми препоръчал къде да отида относно подобен проблем?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”