снимка за превишена скорост

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Пет 03 окт 2008 5:26

Може да ни глобяват, може всичко да става...но евала, че са почнали да слагат камери....ако може на всеки педесети метър да има...евала, че са по-настойчиви ( като чели ) Какво да правим, като се правим на Шумахер всички...

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Пет 03 окт 2008 6:24

Rakarov написа:Може да ни глобяват, може всичко да става...но евала, че са почнали да слагат камери....ако може на всеки педесети метър да има...евала, че са по-настойчиви ( като чели ) Какво да правим, като се правим на Шумахер всички...

Съгласен съм с мнението на колегата.И аз шофирам във Варна,но където има камери пък и да няма си спазвам ограниченията щото возя обикновено двете си деца.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 03 окт 2008 6:28

никъв шанс...дори ченгетата не могат да се оправят....записва се на няколко места...

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Пет 03 окт 2008 7:03

Здравейте, отдавна ме гложди един въпрос, полото е инвалидно и се води на жената на баба и, дето е на 80 и кусур години и книжка май никога не е имала, та какво ще стане ако ме снимат, въпреки е съм убеден че вече са го правили и досега честитка никога не е получавано на нейния адрес или на моя, някой запознат ли е какво се случва в такива случай :)

Надявам се колегата да не се сърди че съм в неговата тема но тук се обсъжда подобен проблем и мисля че няма нужда да флудя форума с подобни неща :)

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 03 окт 2008 7:22

Аз ще ти кажа колега - НИЩО не става.
От КАТ сами си го нахендриха още при регистрацията на автомобила- не приемат регистриране с пълномощно (по който начин ще имат информация, кой реално ползва автомобила, а искат инвалида на място и от негово име). Старата ми кола по същият начин е регистрирана на инвалид- момче което въобще няма книжка :) Два пъти са идвали на вартата у тях (отсвирвал съм на 2 пъти патрулка скрита в храстите) ,за да му искат пълномощното, а той казва : "Аз нямам, то пълномощното си е за него , нали аз него упълномощавам а не той мен. Не съм длъжен да имам. Знам само , че се казва Добри, друго нищо " :)
На 2-рият път бяха завели дознание срещу него, (собственика на автомобила носи цялата отговорност) но момчето е сляпо и те се захапаха за палците :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 03 окт 2008 8:35

аз само да попитам, кой ще те накара да се явиш в КАТ?
как ще докажат, че си я получил?
правиш се на ударен, и това е,
има давност, не знам ква, но има

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 03 окт 2008 8:51

давност 3 години :lol:

системата е следната - вика се собственика да даде обяснения... ако не е шофирал той, трябва да посочи КОЙ е шофирал и човека съответно да потвърди...

не става да кажеш "Колата е моя, ама не знам кой я е карал"...

Мой познат е шеф на лизинга в един от големите вносители и го викат ежеседмично... Той отива и дава справка на кой е лизингована колата.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 03 окт 2008 9:22

ако не се явиш в кат ,всичко става по служебен път,пишат си акт и без да си го разписал,след това ще те намерят по работно място и може да имаш запор на заплата за глобата,ако работиш де и ако не обжалваш акт,но ако не се явиш изпускаш сроковете за обжалване.Отделно и перфектно да си излязал на снимката и да си личи че си ти ,пак можеш да закараш друг човек да поеме вината,защото в бълг. закон. снимки не се приемата за доказателство. :twisted:

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 03 окт 2008 9:27

давността е за глобата - ако 3 години не платиш, отпада...

В случая, понеже не ти е взет контролния талон /БГ изобретение :lol: / би могло да се "спотайваш"...

На мен не ми се е налагало - от доста години нямам актове, но и да имах, за 50-100лв не си заслужава да се правиш на циганин :roll:

aito
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот aito » Пет 03 окт 2008 9:51

" У"спорвам.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: снимка за превишена скорост

Мнениеот Layer » Пет 03 окт 2008 10:15

DVD написа:превишил съм с 25 км/ч над допустимото, някои да каже какво ще е наказанието, ако знае де?
благодаря!

дето ще се занимаваш с други хора да търсиш да презнават отиди и си плати глобата 50 лв. извънградско и двоино е градско и някви си точки.пак зависи аз платих за същото в някакъв квартал на дупница писаха акта само 50 кинта.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 03 окт 2008 10:28

спам
mod edit: Vizor

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 03 окт 2008 10:48

При положение, че има снимка с четлив номер по масивите се издирва собственика. Ако той каже, че колата не е негово притежание или не е шофирана от него се иска информация на кого е преотстъпена продадена и т.н.След това се издирва посоченото лице и въпросите се повтарят.Ако и то ги прати на м....а вървят по веригата докато стигнат до крайната точка (настоящият собственик).Разбира се ако имат хора и време, защото ако си от Варна, а кажеш, че колата е с пълномощно в Петрич трябва да се занимават и колеги от друго РПУ.Друг слаб момент пълномощното не е само в един екземпляр - един за упълномощителя и един за упълномощения (а там има ЕГН и от тяхното БДС - база данни документи за самоличност илиза всичко което им трябва).На сегашният етап се гони бройка наказани водачи според системата за видеонаблюдение (нали трябва да се докаже, че има смисъл от нея).Няма значение кой шофирал.Като и няма значение на чие име е в момента колата (баба, дядо и т.н.).Важното е, че има сниман номер и този "номер" е санкциониран все пак тази кола не е била на радио управление.Срока на давност няма в този смисъл който ни се иска да има :wink: .Изпращат призовката да се яви лицето Х в КАТ по тази и тази причина и чакат.Те са изпълнили законовите разпоредби.Сега топката е в "противниковото поле" и няма никаква давност."Виси" си нарушението в системата и чака един частлив ден лицето Х да "лъсне" някъде по някаква причина (я документ за самоличност, я подмяна на книжка и т.н.).След това една засукана кака съобщава, че имате неуредени взаимотношения с КАТ и отказва административно обслужване докато не си погасите задълженията.Няма изгода от бавене и чакане давностни срокове и т.н. Защото днес тук снимали този номер утре там и накрая като човек отиде може да се окаже, че има да взимат точки повече от наличните му в талона.
С тия камери вече няма лабаво.Даже и добрият стар детектор на радари не може да те "спаси" докато свирне и вече си увековечен с едно фото пък и не се знае къде са "фотографите" пред нас или за нас.Познавам доста полицай мислещи се за недосегаеми изпищели по този начин.Едно време сержанта спира майор и не може да му каже "копче" понеже майор е по старши :cop .Сега "гориш" на общо основание.
Истината е една да спазваме ограниченията - поне за сега не се заяждат за +5 или +10 км/h отгоре, но до кога ще е никой не знае.Може би защото санкциите са ниски, а бумащината огромна и всеки предпочита голяма риба например:+50km/h в градски условия и по възможност с ръка държаща GSM до ухото :052:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 03 окт 2008 11:13

еееех още не сте открили топлата вода
ако не ти се плаща глоба от 20 до 100лв (без точки)

хващай един адвокат дето си знае работата - оспорваш го
отивате в съда акта ти отпада веднага
засега законите в България са такива че е забранено да те снимат без твое позволение
с изключение на СРС а тези камери са много далеч от това (трябва да се води протокол щуротии колко искате)

тоест кат си прави квото иска и ако мине номера
но законите са ни стари и реално се пада че това е незаконно
а като те викнат в кат те карат да се подпишеш на акт и така сам си признаваш
тоест един път подпишеш ли се гориш...

тоест викай си адвокат и в съда

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 03 окт 2008 11:28

А в другите страни на ЕС?
Там също има камери... или закона го разрешава? :roll: