Към абонатите на М-тел

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 05 окт 2008 20:07

"Действието на договора се продължава автоматично за срок от 1 година, ако 1 месец преди изтичането на срока, нито една страна не отправи писмено предизвестие за прекратяването му"

Както казах редно е да те предупредят преди да изтече!!!

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Нед 05 окт 2008 20:19

Калоян Кирилов написа:"Действието на договора се продължава автоматично за срок от 1 година, ако 1 месец преди изтичането на срока, нито една страна не отправи писмено предизвестие за прекратяването му"

Преди много години бях абонат на тях и пак номера ми правеха-пак ще ме откажеш!Мислех че се е променило нещо!

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 05 окт 2008 21:06

stop написа:
Калоян Кирилов написа:"Действието на договора се продължава автоматично за срок от 1 година, ако 1 месец преди изтичането на срока, нито една страна не отправи писмено предизвестие за прекратяването му"

Преди много години бях абонат на тях и пак номера ми правеха-пак ще ме откажеш!Мислех че се е променило нещо!

Има го условието в Глобул. нека да не спорим.Мерси

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Нед 05 окт 2008 21:14

Просто не споря факт е почти два месеца след като изтече направиха ми изравнителна сметка оператора ми даде код написаха го в молбата платих я казаха 48 часа да не говоря по картата и всичко е ок!Случая е преди два дни и картата е лично моя!P.S Условие може да има в сегашните договори!!!

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Нед 05 окт 2008 21:25

stop написа:Просто не споря факт е почти два месеца след като изтече направиха ми изравнителна сметка оператора ми даде код написаха го в молбата платих я казаха 48 часа да не говоря по картата и всичко е ок!Случая е преди два дни и картата е лично моя!P.S Условие може да има в сегашните договори!!!

Ако смяташ да ставаш абонат на който и да е оператор, хубаво си прочети договора, за да няма после мрън-мрън!
До колегата по-горе, дето му подновили договора автоматично - че тва на запад отдавна е практика, лично познавам човек, дето Т-Mobile чак тука го бяха намерили за некви неустойки точно по същия казус... Затова договорите се четат!
Лично мнение: тая тема е за катинар, щото ще стане поредната помия от безсмислени нападки...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 05 окт 2008 21:46

Не е само договора... ами и общите условия.. дето представляват една притурка няколко страници и поне час-два четене. А и в офисите не си правят труда да дават притурките освен ако някой не си ги поиска.
Иначе и аз съм го ял този... Както и да е.. понеже за сега нямам по-добра алтернатива ще си седя на ментел.
Защо не проверите как седят нещата с портването? Мисля че се говореше точно за тези случаи с удължаването на договара че номерът може да се портне като договорът се прехвърля на другия оператор. Най-добре отидете в конкурентен оператор и вижте какво ще ви посъветват,

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 05 окт 2008 23:13

Прекратява се и то много лесно. Просто това може да се тълкува, че след 1 година става безсрочен и може да се прекрати с известие от всяка една от страните. Няма такива автоматични преподписвания и глупости, това да не е робот. :shock :lol: Даже ако не ти се разправя, не им плащай да видиш как ще ти го прекратят. Нито пък някой е задължен да ползва услуги без негово изрично съгласие. :wink:
Още повече насила и без твое знание. :idea:
Ама май само тия си останаха със старите мутренски порядки, които вече дори и застрахователите не прилагат отдавна. :lol:

IX. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА УСЛУГИ

52. Действието на договора за услуги може да бъде прекратено едностранно от страна на абоната със седемдневно писмено предизвестие до “Мобилтел” ЕАД, след заплащане на всички дължими суми.

53. Абонатът може да поиска временно прекъсване на услугата за определен срок (не по-дълъг от 6 месеца) с писмена молба, след плащане на всички дължими суми. Ако до изтичане на срока абонатът не е депозирал молба за повторно включване, “Мобилтел” ЕАД има право да преустанови служебно достъпа до мрежата, както и да прекрати едностранно договора за услуги.

54. “Мобилтел” ЕАД има право едностранно да прекрати Договора за услуги в следните случаи:

54.1. При неизплащане на дължимите суми повече от 7 дни след изтичане срока за плащане, както и при наличие на просрочени задължения или нарушения по друг договор, сключен с “Мобилтел” ЕАД.

54.2. При невнасяне на изисканата гаранционна сума при превишен кредитен лимит, ако стойността на ползваните услуги не бъде заплатена незабавно след издаване на данъчна фактура.

54.3. При невнасяне на изисканата при условията на т. 15 от настоящите Общи условия гаранционна сума.

54.4. Когато абонатът е посочил неверен адрес за получаване на известията за плащане.

54.5. Когато абонатът използва технически средства за ползването на мрежата, които не отговарят на посочените в настоящите Общи условия изисквания, или е използвал или допускал да бъдат използвани далекосъобщителни устройства или далекосъобщителни услуги за незаконни цели.

54.6. Когато абонатът е получил или е направил опит да получи от “Мобилтел” ЕАД далекосъобщителни услуги или устройства чрез незаконни средства.

54.7. При системно нарушение на настоящите Общи условия от страна на абоната, въпреки отправеното му от “Мобилтел” ЕАД писмено предупреждение.

54.8. (Изм. и доп., съгласувано с Решение № 623/05.06.2003 г. на КРС) Когато са налице достатъчно основания да се счита, че абонатът/потребителят осъществява трафик с цел реализиране на собствена печалба.

Избираш си едно и действаш. Аз лично бих се направил на луд, че съм си сменил адреса и договора им е изчезнал заедно с фактурите. Пък и никога не съм го преподписвал, за да го пазя. :lol:
И тъй като това е договор силно ме съмнява да постигнат после нещо и в съда. Защото едностранно прекратяване винаги може има. Ама такова едностранно "автоматично преподписване" след изтичане на уговорен срок без възможност за прекратяване от другата страна после... :shock :lol: :screwy
Или дори и да има още такива глупави измишльотини са длъжни да те уведомят писмено в някакъв срок преди това да се случи. :wink:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пон 06 окт 2008 8:09

Не се плаща, но мисля, че трябва да направиш трафик за да дойде фактурата по пощата. Защото дядо го метнахме на договор с безплатни минути и тои използва само тях, следователно не използва друг трафик освен безплатни и няма фактура :lol: ама не ми пука, знам, че на края на месеца ще платя 4.90.

Потребителски аватар
Sawyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sawyer » Пон 06 окт 2008 8:20

А някой знае ли как са нещата при Vivatel? Имам договор за 1 година, който изтича декември месец. Засега не смятам да го прекратявам, но е добре да съм информиран. Документи при мен нямам, затова се допитвам до вас. :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 06 окт 2008 8:27

изобщо не е редно или задължително. Точно поради тази причина повечето договори иамт подобна клазауза , за да не се създава излишна времева заетост и документооборот на служителите им в следене на зитичащи договори. По закон спокойно може да бъде"...Договора се сключва за 1 г. и в срок от ...преди изтичането му ако не се пусне предизвестие се продължава за още 2 г. При нас така се правят/

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Пон 06 окт 2008 21:32

Извода е следния:Eвтиното винаги излиза скъпо!!!Просто не се лъжете със срочни договори и промоции!!!

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 06 окт 2008 21:56

stop написа:Просто не споря факт е почти два месеца след като изтече направиха ми изравнителна сметка оператора ми даде код написаха го в молбата платих я казаха 48 часа да не говоря по картата и всичко е ок!Случая е преди два дни и картата е лично моя!P.S Условие може да има в сегашните договори!!!

Абсолютно си прав!И аз без никакви проблеми отидох и си платих каквото им дължа и айде лека нощ, довиждане, приятни сънища, мерси...

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 06 окт 2008 23:08

И аз си спрях договора към Мтел :lol: И веднага почнаха да ме клатят с новите им програми и разни дреболий които рано или късно ще ги почувстваш отзад в дворЯ :twisted: Измамници са голями ;) Много хора като чуят промоция и си слагат сами въжето ..

Върни се в “ОФФ-Топик - други”