Миялната е Индезит Д465 мисля беше точния номер
Проблем с миялна машина
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Проблем с миялна машина
Колеги проблема е следния по съдовете който вадя след като свърши програмата за миене остава нещо кат пясък или може би солта която се сипва в миялната незнам,но всичко изглежда супер зле след като миялната е мила 1.5 часа
.Незнам според мен е въпрос до настройки на солта ли,гланца ли самите кубчета ли където слагам бали мама му.Нека който е запознат с това чудо на техниката да каже кво да правя че се видях в чудо
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
И нашата миялна в офиса правеше подобни магарии. Там поне решихме кардинално проблема (с нова), но като питахме казаха евентуално да проверим да не са запушени цедките на маркучите и да не стига налягане за да се отмие добре препарата. Или ако не цедките да търсим проблема в тази посока (липса на достатъчно вода). Не знам колко е меродавно...
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
от доста години имам миялна машина и само в началото слагах сол, ей така, защото пише, че трябва... Рекламите, че водата в България била твърда не ги гледай, давай смело само с препарат или таблетка и излизат перфектни ! Моята е Сименс, от времето когато Сименс правеха евтини машинки (поне 6-7години) и досега проблеми има само ако няма ток или вода 
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
chefito написа:MITKO_DVD написа:chefito написа:митаче, нова ли е машината?
Да
При мен подобен проблем се реши с използването на половин хапче....за съжаление и мойта не искаше с цяло да се справи....сега ги режа на 2...и всичко е 6+....дори е по евтинко![]()
![]()
Ми ше пробам дееба ,между другото миялната е малка не е от големите
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:chefito написа:MITKO_DVD написа:chefito написа:митаче, нова ли е машината?
Да
При мен подобен проблем се реши с използването на половин хапче....за съжаление и мойта не искаше с цяло да се справи....сега ги режа на 2...и всичко е 6+....дори е по евтинко![]()
![]()
Ми ше пробам дееба ,между другото миялната е малка не е от големите,а количеството на гланца кво да го правя
почни с това бееее......направо слагай само половин хапче 5в1 или 7в1 и не слагай никакви ама никакви други боклуци освен солта в контейнера де....
таблетки ползвах в началото и не бях доволен и от 3 в 1 и от 5 в 1 .
Пробвал съм с няколко препарата и така оставаше пясък по съдовете и на Медикс и някакъв на Миеле винаги е имало пясък .
Но от както ползвам SOMAT една червена голяма туба нямам такива проблеми . От друга страна е и икономически по-изгодно от таблетките .
с 1 туба която струва 15 лв изкарваме 3-4 месеца като се има предвид че
се мие всяка вечер .
Перф за мен комбинация е препарат СОМАТ - червената туба , сол и гланц също на Сомат . Сол на 4 , Гланц на 1/2 = и на бърза и на дълга програма е перф !
Пробвал съм с няколко препарата и така оставаше пясък по съдовете и на Медикс и някакъв на Миеле винаги е имало пясък .
Но от както ползвам SOMAT една червена голяма туба нямам такива проблеми . От друга страна е и икономически по-изгодно от таблетките .
с 1 туба която струва 15 лв изкарваме 3-4 месеца като се има предвид че
се мие всяка вечер .
Перф за мен комбинация е препарат СОМАТ - червената туба , сол и гланц също на Сомат . Сол на 4 , Гланц на 1/2 = и на бърза и на дълга програма е перф !
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
А аз що си мисля че ползването на таблетка отменя нуждата от сол мол и т.н. допълнителни добавки...
Ние си ползваме пък Калгонит от тия всичко в едно, в машина за 10 комплекта.... вклщчително и загорели тенджери тигани лъска..... чиниите и чашите чак не искам да ги пипам като ги вадим, толкоз лъщят
)
И на филтъра долу нищо не намирам от остатъците от храна...чак се замислям деба ко ли има в тия таблетки....
Ние си ползваме пък Калгонит от тия всичко в едно, в машина за 10 комплекта.... вклщчително и загорели тенджери тигани лъска..... чиниите и чашите чак не искам да ги пипам като ги вадим, толкоз лъщят
И на филтъра долу нищо не намирам от остатъците от храна...чак се замислям деба ко ли има в тия таблетки....
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”