Покупка на автомобил.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 08 окт 2008 23:18

Фиат-Марея-комби.За мен преди година беше идеалната семейна кола.Комфорт,визия абе красива работа!Бях много нафантазиран,хукнах по автокъщи,вносители,Фиати на колограм!Отидох до един магазин за части за Фиат да питам за какво става реч.Питам за таз-оназ част,абе каквото се сетя.Продавача ме пита с какво правя сравнение на цените на частите и аз му казах:с Голф."Имаш Голф и ще купиш Фиат,ти да не си луд.Аз продавам части за Фиат,че карам немска кола!"Проведох разговор с него за 15 мин.след който вече през акъла ми не минава да си купя такава кола!!! Те затова са евтини бе пич,трудно обслужване,скъпи части иначе красиви,няма спор.За инфо само да ти кажа още нещо за друг модел на Фиат-Стило.за да му смениш агр. ремък сваляш мотора.За дизела става въпрос.Италианците както винаги наблягат на красотата,отколкото на качеството и разума.Музиканти хора,те война не могат да водят :D

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 08 окт 2008 23:27

с мой приятел преди 1 2 години ходихме до Горубляне,понеже си беше харесал Мареа weekend и искаше да е дизел.Първо се качихме в 1.9 JTD (конете не ги помня) бяхме общо в колата 4 човека... набра се много бързо до 100 :shock не беше за вярване!?Мотора беше много пъргав и динамичен,вътре беше горе-долу добре ,само това арматурно табло ако не скърцаше...След това на големия мотор пробвахме 2.4JTD ,пак с 4-ма човека спънат ми се стори тоя от автокъщата ко ръчкаше и в червената зона :shock ,но пак си личеше ,че бая изтормозен беше двигателя :? Моят приятел много бързо се разубеди ,след като разбра минусите на този модел,много слаба ходова част,неизправна електроника и прекалено загуби на масло :cry: .Слабата ходова част и кекавото окачване са си запазена марка на Фиат...Моят съвет е колега,събери някой и друг лев и вземи нещо, което си заслужава всеки лев :wink: Успех ти желая в този нелек избор. Пък ако си решил да скачаш на Мареа та ти желая да попаднеш на най-читавият мотор :wink:

Поздрави!!!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 08 окт 2008 23:29

Като нова не е лоша, но това са първите няколко годинки от живота и. Мога да кажа, че недомислиците са много, пари са пестени много и навсякъде и минети марели алтернатори не могат да правят. Неприятна за обслужване и ремонти. Другото си е въпрос на вкус.

Мнението ми е продиктувано от ремонти на автомобили в които съм участвал активно!

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 09 окт 2008 19:16

Колеги аз също много си харесвам ПАСАТА , но ми се вижда вече старичък, а като си помисля следващите 4-5 години - ТОВА КОЛА ЛИ ЩЕ Е ??? Защото аз ако я си я направа искам да си я карам дълго , но незнам вече К'во да права. За това искам да знам и вашите мнения по тоа въпрос какво да права с пасата??? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :!: :!: :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 09 окт 2008 19:22

Колега и аз карах такъв пасат преди да си взема този, и толкова ми беше писнало, че само се чудех как да го продам и да додам каквито пари имам възможност да додам и да си взема нещо.Но тогава за тези пари не можех да си позволя Б5, и ми минаваха същите мисли през главата... меган ли да е, астра ли да е и какво ли не още.Добре, че ме вразумиха та си седнах на гъза и посъбрах още малко пари и е го е, са не съжалявам ама изобщо :)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 09 окт 2008 20:08

Абе не знам, ама `98-ма кола със екстри да струва 3000лв, сигурно има защо ... едва ли е случайно :idea:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 09 окт 2008 20:12

dj_tuhla написа:Абе не знам, ама `98-ма кола със екстри да струва 3000лв, сигурно има защо ... едва ли е случайно :idea:
кво те притеснява в цената за италианска кола :roll: :idea: те от край време са така ,много екстри :arrow: малко пари,аз преди се бях запалил по ланча капа даже и тема пусках и перфектна си бях намерил за 3500 някъде и това март месец... верно беше 96 97 г...ама

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Чет 09 окт 2008 20:18

И аз в един момент по Капа се бех запали ама..... Се отказах незнам защо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”