Проблем с ABS
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS
Колеги можете ли да ми кажите,защо лампичката ми на ABS-а не свети а предно дясно колело провлачва при по рязко спиране на мокро или камачета?А и лампичката на ABS-а ми изгасва със закъснение(след 1-1,5мин.)?
Re: Проблем с ABS
mltz написа:Колеги можете ли да ми кажите,защо лампичката ми на ABS-а не свети а предно дясно колело провлачва при по рязко спиране на мокро или камачета?А и лампичката на ABS-а ми изгасва със закъснение(след 1-1,5мин.)?
Не свети и след това изгасва? Определено е от качеството на дизела.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с ABS
Tougi написа:mltz написа:Колеги можете ли да ми кажите,защо лампичката ми на ABS-а не свети а предно дясно колело провлачва при по рязко спиране на мокро или камачета?А и лампичката на ABS-а ми изгасва със закъснение(след 1-1,5мин.)?
Не свети и след това изгасва? Определено е от качеството на дизела.
Е,човека имаше в предвид,че в началото като даде на контакт свети и изгасва със закъснение (което е нормално де) а после без да свети т.е. не пише грешка колелото му се провлачва.
Наистина лечението е първо една диарностика за да се види какви грешки е наблъскало и да се търси причината за тях, така може само да си гадаем.
Успех!
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
mltz написа:Колеги ходих на ВАГ-КОМ и ми казаха,4е заден ляв датчик неми работи!Добре а тогава защо лампичката на АБС ми изгасва макар и със закаснение (1-2мин.) и провлачва предно дясно колело?
хм няма логика ,а когато е изгаснала работи ли или просто не свети лампата,във движение пробвахте ли го отчита ли скорост на въпросното колело(да не е проблема в гривната на диска)може от много работи да е пробвай всичо преди да се изръсиш мисля 145 лева беше задният датчик
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това, че може да се е 'дръпнал' датчика е възможно, но не толкова вероятно, колкото на предните колела. Просто задните датчика е разположен НАД прорезен барабан и за да спре да чете- значи наистина много навътре е влезнал.
Ето как изглеждат прорезите (това, 'рошавото' в центъра на диска):
Относно това, че въобще лампата загасва- възможно е! Ако се касае за скъсан кабел... Ту даде контакт, гадта, ту не!
Но никога когато трябва!
Относно цената на датчика- по спомен беше около 35-40 лева задния в ЕВРО 07, но-нейм производител
Ето как изглеждат прорезите (това, 'рошавото' в центъра на диска):

Относно това, че въобще лампата загасва- възможно е! Ако се касае за скъсан кабел... Ту даде контакт, гадта, ту не!
Но никога когато трябва!

Относно цената на датчика- по спомен беше около 35-40 лева задния в ЕВРО 07, но-нейм производител
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mltz написа:Колега каде се намира този магазин в Пловдив?
Амиии... няколко са!
Има един близо до Централна Гара, един с/у пощата в Кършака... Склада им е на Карловско шосе, точно преди моста над ЖП-линиите, в ляво, ако се влиза в града...
А аз търсех за В3 (но то е същото като В4), преден. Момчето доста си поигра с каталога. Изнамери заден, даже ми го и показа, защото беше наличен. Но на мястото, където трябваше да е нарисуван предния каренцето беше празно... Просто тази фирма, от която доставяли датчиците не произвеждала такъв.
Това преди около 9-10 месеца
Ха! Току-що го видях!
http://www.euro07.bg/
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
ами аз ли неправилно търся или цената при тях е 169.40 http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... ar&id=3872