Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 20 окт 2008 20:06

Въпрос :?:

Изкарах А категория и бях споменал на сестрами че за да си сменя книжката и да ми отбележат новата категория ми трябва медицинско, та тя днес ми е направила.

Сега си имам протокол, медицинско, всичко необходимо,
ОБАЧЕ:
Нямам никакво намерение да ходя да си сменям книжката точно сега, мислех си за пролетта, та дали това медицинско има някаква давност, дали на някой ще му направи впечатление и да ходя ли сега или няма проблеми и след 3 месеца да ида със това медицинско.
Моля някой запознат да ме просветли и мене по въпроса.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 21 окт 2008 6:53

Мисля, че беше 6м. След това пак ново.

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Вто 21 окт 2008 11:49

Имам 1 въпросче.
Значи едно аверче, което няма години за Б започна така изкара М след това Б1, и книжката му не се различаваше от истинската Б но стана така, че го спряха за ротина проверка и му я взеха, та има ли няква пролука да може да кара преди да направи 18 и да си изкара Б ?:)
незаконно е
не би трябвало да има
такива въпроси също не би трябвало да има
mod edit: Pichaga

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 26 окт 2008 15:10

Един въпрос и от мен.
Има ли си някой на идея какво е глобата и точките отнети за неправилно изпреварване на двойна непрекъснат линиия (рецидив, т.е. втория път като го направих още бях със акт от предното нарушение. полицаите казах 80лв сумарно и 8 точки, но не ми се вярва)?

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 27 окт 2008 16:54

След като е излезнало наказателното постановление, имам ли право на удължаване на акта с още 1 месец да замества контролния талон. :roll: :?:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 27 окт 2008 16:57

BeckoTDI написа:След като е излезнало наказателното постановление, имам ли право на удължаване на акта с още 1 месец да замества контролния талон. :roll: :?:

не
удължаването е компромис, тъй като се бавят нак.-пост, над сроко в закона от 30 дни

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Пон 27 окт 2008 17:18

Pichaga написа:
BeckoTDI написа:След като е излезнало наказателното постановление, имам ли право на удължаване на акта с още 1 месец да замества контролния талон. :roll: :?:

не
удължаването е компромис, тъй като се бавят нак.-пост, над сроко в закона от 30 дни

Незнам може и аз да греша, но имам спомен, че някъде съм чел, че има вариант да го удължат, ако нямаш възможност да го заплатиш в момента.

Също ме интересува колко лева е минимална-максимална глоба за нарушаване на "несъобразена скорост спрямо характера и интензивността на пътните условия", защото това ми е първа глоба и съм писал възражения, а май са ми наложили максимални пари за плащане :?

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Вто 28 окт 2008 20:30

А някой може ли да ми помогне с малко информация за нарушаване на чл.20 ал.2 от ЗДВП.

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачите на пътни превозни средства са
длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните
условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с
превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия
на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие.
Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато
възникне опасност за движението.

Но така и не разбрах колко точки и пари е :?:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 28 окт 2008 21:05

по спомени 20 кинта без отнемане на точки :lol:

да не си подпрял някой :roll:

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Вто 28 окт 2008 21:09

Един бордюр подпрях аз и за тва ми писаха акт, а на мониторчето при леличката в кат изкочи няква цифра 300лв и тя вика ходи плащай, аз викам догодина :stumm

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 28 окт 2008 21:37

хм,да нямаш стари задължения :roll:

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Вто 28 окт 2008 21:45

Ами уж нямам никакви нарушения, нито честитки са идвали у нас :roll: .... аз в тоя ред на мисли да питам каква е глобата, за без документи, защото с тоя изтекъл акт съм си за такава :roll:

Потребителски аватар
BeckoTDI

Мнениеот BeckoTDI » Чет 30 окт 2008 22:01

LILO&STICH написа:по спомени 20 кинта без отнемане на точки :lol:

да не си подпрял някой :roll:

Днес ходих, с надеждата да е 20, а не 200 :? Едно момче преди мен за същия акт - 150лв, а на мен 200 :shock :cry: чл.20 ал.2 :evil: -4 точки също :screwy :stumm

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 03 ное 2008 21:59

Въпрос:

Какви са последиците ако закача едно двуосо ремарке за автомобили и го тегля без да имам съответно Б+Е категория.
Страшно нарушение ли е, каква санкция предвижда закона и да колко стриктни са органите при прилагането на тази му буква.
Моля за инфо от хора който си дърпат ремарке да кажат има ли ли са някакъв проблем :?: :?:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 04 ное 2008 14:56

и аз с едно въпросче :roll:
Имам няколко акта (няма да ги описвам за какво) Карам с изтекъл акт вече почти 2 години,сега ще взема да отида да си го платя да си взема талона :D Въпроса ми е следния,първо Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;

значи няма да ме карат да си плащам актовете който са написани преди повече от 2 години ?
и второ (няма да цитирам закона,че трбва да търся чл.и точка :oops: )
Но доколкото съм го разбрал,за възстановяване на точките до максимален размер има 2 вариянта,първия по 12 точки на година (възстановителен курс) и връщане на пълен размер точки ако са минали 2 години от последния акт с който са ти отнети контролни точки ...
Малко пообъркано обясних ама...
п.с Почнах с 27 точки (2004г) имам актове през 2004 16т + 6т,остават ми 5 точки :oops: 2005г два акта без да ми взимат точки и 2006 декември птп за което също не ми взимат точки... Според мен щом от 2004 не са ми взимани точки в момента трябва да имам 37 или греша ? И ако карам още един месец с акта от декември месец 2006 (изтекъл) като отида няма да плащам никакви актове понеже са минали 2 години :twisted: Или ще платя последния :?: Или всички ?
Предварително Благодаря ...

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”