Няма да ви занимавам с предистория. С две думи ПТП. Кво станало станало, последен съм - по закон съм виновен ако ще и ангел да съм. Как и да е. Имам и ГО и КАСКО.
Акта е за несъобразена скорост спрямо пътната обстановка. какво чини това пари и точки?
Абаче сега получавам писмо от застрахователя /Булстрат/ , където е застрахован този когото ударих, със следното съдържание:
:Относно щета на ЗПАД "Булстрат" No...
Във връзка с птп станало на ... в ЗПАД "Булстрат" е образувана преписка.
От протокол за ПТП No..., е видно, че произшествието е станало по Ваша вина, при управление на ЛЮБИМИЯ ГОЛФ.
Другото МПС, участвало в произшествието е застраховано в ЗПАД "Булстрат" с договор за застраховка "КАСКО".
ЗПАД "Булстрат" изплати по посочената щета обезщетение и регресната сума е в размер на .... /МАЙКА СИ И БАЩА СИ? за драскотините на бакшиша/
Съгласно чл. 402 от Търговския закон, след изплащане на застрахователно обезщетение, застрахователя встъпва в правата на увредения, срещу лицето, причинило вредите и има право на регресен иск.
Моля, да ни представите ксерокопия на следните документи:
1. Застрахователна полица ГО
2. Свидетелство за регистрация на МПС
3. Свидетелство за управление на МПС
4. Пълномощно от собственика на автомобила, съгласни чл. 5 ал. 1 от НЗЗ /
Предвид гореизложеното, Ви подканваме в десетдневен срок от получаване на настоящето, да представитв необходимите документи или възстановите посочената сума по сметка..... или на каса.
След изтичане на срока ще потърсим въсановяване на сумата по съдебен ред, заедно с лихвите..
Моля, при отговор посочвайте номера на щетата."
Там подпис, без печат.
Та питането ми е
На някой да му е познато това. и какво е направил.
Абе изобщо какво да го правя.
Благодаря.
ПТП и Регресен иск
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
СПОКО....
това е нормална практика
аз също получих от Булинс, отидох дадох и се надявам всичко да е ок , и моята ГО е в ДЗИ
съветвам те да отидеш, поне няма да го мислиш, даваш им полицата от ГО и те си се оправят с твоя застраховател, иначе има малък шанс /но реален/ да те засъдят
напиши си една молба в 2 екз. какво им представяш във връзка с тяхно писмо изх. № ... и поискай да ти сложат техен печат с дата и номер на твоя екземпляр...
това е
това е нормална практика
аз също получих от Булинс, отидох дадох и се надявам всичко да е ок , и моята ГО е в ДЗИ
съветвам те да отидеш, поне няма да го мислиш, даваш им полицата от ГО и те си се оправят с твоя застраховател, иначе има малък шанс /но реален/ да те засъдят
напиши си една молба в 2 екз. какво им представяш във връзка с тяхно писмо изх. № ... и поискай да ти сложат техен печат с дата и номер на твоя екземпляр...
това е
Относно документите: в писмото, което си получил сигурно има телефон и факс. Най-добре се обади, копията можеш да изпратиш по факса, ако не ти се разкарва до офис на "Булстрад".
А що се отнася до акта - 100 лв. е минималната глоба за причиняване на ПТП. И аз имах такава. Обаче можеш да обжалваш наказателното постановление пред съда. По жалбата не се внасят такси. На мен ми го отмениха с аргумента, че като те накажат за несъобразена скорост, трябва да докажат колко точно е била скоростта ти, което естествено няма как да стане.
А що се отнася до акта - 100 лв. е минималната глоба за причиняване на ПТП. И аз имах такава. Обаче можеш да обжалваш наказателното постановление пред съда. По жалбата не се внасят такси. На мен ми го отмениха с аргумента, че като те накажат за несъобразена скорост, трябва да докажат колко точно е била скоростта ти, което естествено няма как да стане.
- davidbros
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те няма как да докажат с каква скорост сън се движил, НО аз в обяснението което съм попълнил след ПТП-то на въпроса за скорост и предавката на която сън се движил съм писал 40км/ч на 3-та.
По скоро въпросът вслучая става дали те могат да преценят че 40км/ч е несъобръзена скорост спрямо пътната обстановка
По скоро въпросът вслучая става дали те могат да преценят че 40км/ч е несъобръзена скорост спрямо пътната обстановка
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ПТП и Регресен иск
имал съм подобно писмо и то 3 години след ПТП-то и застрахователя ми каза че тези писма можело да ги пращат до 5-тата годинаdavidbros написа:Няма да ви занимавам с предистория. С две думи ПТП. Кво станало станало, последен съм - по закон съм виновен ако ще и ангел да съм. Как и да е. Имам и ГО и КАСКО.
Акта е за несъобразена скорост спрямо пътната обстановка. какво чини това пари и точки?
Абаче сега получавам писмо от застрахователя /Булстрат/ , където е застрахован този когото ударих, със следното съдържание:
:Относно щета на ЗПАД "Булстрат" No...
Във връзка с птп станало на ... в ЗПАД "Булстрат" е образувана преписка.
От протокол за ПТП No..., е видно, че произшествието е станало по Ваша вина, при управление на ЛЮБИМИЯ ГОЛФ.
Другото МПС, участвало в произшествието е застраховано в ЗПАД "Булстрат" с договор за застраховка "КАСКО".
ЗПАД "Булстрат" изплати по посочената щета обезщетение и регресната сума е в размер на .... /МАЙКА СИ И БАЩА СИ? за драскотините на бакшиша/
Съгласно чл. 402 от Търговския закон, след изплащане на застрахователно обезщетение, застрахователя встъпва в правата на увредения, срещу лицето, причинило вредите и има право на регресен иск.
Моля, да ни представите ксерокопия на следните документи:
1. Застрахователна полица ГО
2. Свидетелство за регистрация на МПС
3. Свидетелство за управление на МПС
4. Пълномощно от собственика на автомобила, съгласни чл. 5 ал. 1 от НЗЗ /
Предвид гореизложеното, Ви подканваме в десетдневен срок от получаване на настоящето, да представитв необходимите документи или възстановите посочената сума по сметка..... или на каса.
След изтичане на срока ще потърсим въсановяване на сумата по съдебен ред, заедно с лихвите..
Моля, при отговор посочвайте номера на щетата."
Там подпис, без печат.
Та питането ми е
На някой да му е познато това. и какво е направил.
Абе изобщо какво да го правя.
Благодаря.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”