Проблем с таблото B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Проблем с таблото B4

Мнениеот Passat_bs » Сря 12 ное 2008 19:09

Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин. :dontknow:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 13 ное 2008 10:29

Колега да не става въпрос за стабилизатора на напрежение, с три крачета е?
Спойките му гледахте ли добре ли са?
Скоростомера ти не е ли механичен, с жило?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с таблото B4

Мнениеот nepreklonniq » Чет 13 ное 2008 14:15

Passat_bs написа:Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин. :dontknow:

Здравей колега! Аз също имам подобен проблем! Когато подам контакт за запалване нещо откъм таблото изпушва поне е закратко :D После дим се вижда от там откъдето излиза кормилния прът! Вече започвам да се питам дали някой ден няма да пламне цялата барака!???? Иначе е Пасат 95г. 1800к.с.МI с ААМ мотор газ/бензин.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с таблото B4

Мнениеот MobilLife » Чет 13 ное 2008 17:03

Hristo Dimov написа:
Passat_bs написа:Имам следния проблем с таблото- контролния чип, който за жалост не мога да го снимам и покажа, по думи на майстора загрява и пречи на работата на скоростомера, оборотормера, бензиномера и т.н. Интересува ме, тъй като вече 2 месеца не мога да си намеря такова табло из цялата страна, може ли този чип да бъде оправен или заменен по някакъв начин. :dontknow:

Здравей колега! Аз също имам подобен проблем! Когато подам контакт за запалване нещо откъм таблото изпушва поне е закратко :D После дим се вижда от там откъдето излиза кормилния прът! Вече започвам да се питам дали някой ден няма да пламне цялата барака!???? Иначе е Пасат 95г. 1800к.с.МI с ААМ мотор газ/бензин.

Колега ти си лесен - при теб наи-вероятно е клемореда - в наи-лошия случаи - нов и си на 6! :D

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пет 14 ное 2008 11:05

Dpop написа:Колега да не става въпрос за стабилизатора на напрежение, с три крачета е?
Спойките му гледахте ли добре ли са?
Скоростомера ти не е ли механичен, с жило?

По думите на майстора проблема е от чипа, който управлява всички срелки и дисплея с километрите.
За спойките мисля, че са прегледани и не мисля че в тях е проблема.
А скоростомера е елетронен, с една букса.

Изображение

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 14 ное 2008 14:36

Проблема не е в чипа,а в цокълчето му.Ако ти се занимава да си го ремонтираш ти...цялата работа е,че се окисляват ламаринките на цокъла на чипчето (стабилизатор с 3 извода) и се появяват контактни спротивления между кпачето и цокъла и оттам идва мизерията.При мен беше същото и като разглобих таблото изчистих хубаво цокъла,бучнах пак стабилизатора и запоих всичките крачета за цокъла...е родих се :)
Като тръгнат хората да сменят чипа и го извадят и сложат новия изчегъртват част от окисите и мизерията и новото чипче започва да си работи добре на същия цокъл и така остават с убеждението,че чипа е виновен....а той много рядко изгаря и повечето пъти просто спира да работи а не се държи по този начин.досега на 4 Пасат-а с такъв проблем след запояване на чипа към цокъла се оправя (2 от тях са мои).
Успех!

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Съб 15 ное 2008 1:28

Мерси човек, тези дни ще прбвам и ако стане ще имам много да черпя :beer

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Чет 20 ное 2008 18:56

Не става, по-лошо стана, а като седи повече от 2-3 минути почва да глее зверски :(

Върни се в “Passat”