Здравейте момчета, имам следния странен проблем -
когато двигателя е студен, като тръгвам на 1ва скорост, се появява едно странно преподскачане на колата.. Супер странно е и не мога да си го обясня. Все едно са ми отишли тампоните на носачите и се опитвам да тръгна на мокро и боксува (опит от предишната кола) - едно такова, все едно колата се разтриса няколко пъти, докато тръгне. Много е смахнато, да не би да не давам достатъчно газ нещо? Не знам.. а до преди 10тина дни го нямаше. Не свети лампата на тракшъна, значи не върти гума нещо, а и още не са хлъзгави пътищата..
Ако някой има подобни преживявания, моля да сподели.
Странно поведение при тръгване (4motion)
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това за тампоните го казвам от личния ми сегашен опит.
След доста тормоз на моторетката най-накрая успях да скъсам и задния тампон на двигателя!
Смених го с тампон на Феби, уж хубавичък, мекичък... но явно прекалено мекичък!
В момента, в който потеглям и така вибрира и тресе всичко в колата, все едно съединителя е заминал и зацепва на пресекулки!
Да, ама не е съединителя, защото и той е нов
Пък и след всички тестове показва да няма грижи в него.
Предполагам, от 'клякането' на двигателя изпускателния колектор опира в купето, а тръбата след меката връзка- в кормилната рейка (гледам, че е доста близо до нея)
След доста тормоз на моторетката най-накрая успях да скъсам и задния тампон на двигателя!
Смених го с тампон на Феби, уж хубавичък, мекичък... но явно прекалено мекичък!
В момента, в който потеглям и така вибрира и тресе всичко в колата, все едно съединителя е заминал и зацепва на пресекулки!
Да, ама не е съединителя, защото и той е нов
Предполагам, от 'клякането' на двигателя изпускателния колектор опира в купето, а тръбата след меката връзка- в кормилната рейка (гледам, че е доста близо до нея)
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Една от функциите на меката връзка е вибрациите от двигателя да не се предават по цялото купе посредством генерацията. Ако има проблем при нея, се получава доста често такова претрисане при потегляне, особено осезаемо при студен автомобил. Ако съвсем е заминала, такова усещане има и при загрял. Оправията е смяна.
Но първо трябва да се провери дали наистина твоя проблем е от това.
Но първо трябва да се провери дали наистина твоя проблем е от това.