Как да сглобя Пасат Б-3 2000куб. 136к.с. 91г.

Техническа и сервизна информация за Passat
vraban
Автомобил:
Двигател:

Как да сглобя Пасат Б-3 2000куб. 136к.с. 91г.

Мнениеот vraban » Чет 13 ное 2008 15:27

Колеги с един приятел купихме тая зла машина с повреден мотор който беше в багажника.Сега мотора е на място но горе е пълно с букси, кабелчета,вакуумчета и много датчици.Ако някой има желание да подаде едно рамо със снимки ще бъда благодарен или колега с такава бегачка ако има в района на Козлодуй нека се обади.
тел:0897898267 Влади
mail:vraban@abv.bg

RRusev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RRusev » Чет 13 ное 2008 16:57

Здрасти, моята е такава 93г., но съм във Варна. Ако искаш мога да помогна със снимков материал, само кажи какво да снимам :)

dancho1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dancho1 » Чет 13 ное 2008 20:12

И АЗ имам такъв Пасат

vraban
Автомобил:
Двигател:

За снимки на Пасата

Мнениеот vraban » Чет 13 ное 2008 21:25

Момчета благодаря ,че се отзовавате .Трябват ми снимки само на двигателния отсек .Интересуват ме всички кабели дето са разкачени по двигателя каде да ги закача имам една кофичка болченца,датчици и стоики за тях а не знам каде стоят.за сега съм сложил капака на клапаните но не е стегнат мисля ,че там пак има някой датчик.Покрай въздушния филтър има много кабеляк там би ми помогнала някоя снимка.Каквото се сетите около мотора и тръбичките за вакуум не са вързани.

Еи и да не вземете да си разглабяте колите заради мойте снимки но дори и общ план отгоре ще ми помогне много .
В скайп съм Vraban

БЛАГОДАРЯ !!!! ИСКАМ ДА КАРАМ ТАКЪВ САМОЛЕТ

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Чет 13 ное 2008 22:10

Колега захващаш се с доста смела задача , това не е конструктор че да го сглобиш толкова лесно, дано да си правил подобдно нещо и други път!
Може би ще е по добра идея да го издърптате до Ваското 1!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 13 ное 2008 22:38

mafiota написа:Колега захващаш се с доста смела задача , това не е конструктор че да го сглобиш толкова лесно, дано да си правил подобдно нещо и други път!
Може би ще е по добра идея да го издърптате до Ваското 1!

Да де ама колегите са в Козлодуй....това е на около 200км оттук....да влачат кола 200км е самоубииство (дърпал съм една от Добрич до София и ми отне около 10 часа и много нерви и една цистерна гориво).
По-добре да им помогне някой колега с информация като скици от ръководствата,информация кое откъде,някоя и друга снимка и така.
Предполагам,че колегите знаят как се събира двигател ама им е сложно коя жица за къде е и някоя и друга екстра,дето не им е ясно как седи на фона на останалото.
Успех!

RRusev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За снимки на Пасата

Мнениеот RRusev » Пет 14 ное 2008 10:19

vraban написа:Момчета благодаря ,че се отзовавате .Трябват ми снимки само на двигателния отсек .Интересуват ме всички кабели дето са разкачени по двигателя каде да ги закача имам една кофичка болченца,датчици и стоики за тях а не знам каде стоят.за сега съм сложил капака на клапаните но не е стегнат мисля ,че там пак има някой датчик.Покрай въздушния филтър има много кабеляк там би ми помогнала някоя снимка.Каквото се сетите около мотора и тръбичките за вакуум не са вързани.

Еи и да не вземете да си разглабяте колите заради мойте снимки но дори и общ план отгоре ще ми помогне много .
В скайп съм Vraban

БЛАГОДАРЯ !!!! ИСКАМ ДА КАРАМ ТАКЪВ САМОЛЕТ

Дай един мейл. Следобед ще ходя да снимам и пращам. Ако искаш нещо по-конкретно заснето, кажи, или направо прати снимки на твоя както е с откачените кабели, да видя на кои детайли да наблегна.

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пет 14 ное 2008 10:49

Aбе и аз споделям идеята за помоща, но все пак да събираш по снимки ...

RRusev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RRusev » Пет 14 ное 2008 13:26

Направих снимки, пиши къде да ги пратя, макар че не съм сигурен, че ще ти помогнат, понеже незнаех на какво да акцентирам.... Пиши какво още да снимам.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Re: Как да сглобя Пасат Б-3 2000куб. 136к.с. 91г.

Мнениеот zfa159 » Пет 14 ное 2008 13:30

vraban написа:Колеги с един приятел купихме тая зла машина с повреден мотор който беше в багажника.Сега мотора е на място но горе е пълно с букси, кабелчета,вакуумчета и много датчици.Ако някой има желание да подаде едно рамо със снимки ще бъда благодарен или колега с такава бегачка ако има в района на Козлодуй нека се обади.
тел:0897898267 Влади
mail:vraban@abv.bg
;)
Колегата ще е благодарен :)

vraban
Автомобил:
Двигател:

За снимки на Пасата

Мнениеот vraban » Пет 14 ное 2008 20:05

Колеги благодаря ви за бързата помощ страхотни сте ,RRusev супер са снимките утре дано успея да го почна .Тука целия град обърнах и не можах да намеря такъв звяр.Ако закъсам пак ще ви питам но ще се постарая да е за конкренни неща вече.

Страхотни сте пак благодаря.

vraban
Автомобил:
Двигател:

ЗАПАЛЙ

Мнениеот vraban » Пон 17 ное 2008 11:41

Пичове колата запали с много зор ,но запали на теглене обаче и няма тихи .Според нас смуче Въздух от маркуча на въздушния филтър.По снимките дето получих съдя че или е скъп или не се намира защото и вашите коли са омотани там със скоч.Има и още нещо на колекторните тръби от към купето има щуцер за маркуч но нямам такъв нито знам каде отива той ако може едно рамо и по този въпрос.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Re: ЗАПАЛЙ

Мнениеот zfa159 » Пон 17 ное 2008 11:54

vraban написа:Пичове колата запали с много зор ,но запали на теглене обаче и няма тихи .Според нас смуче Въздух от маркуча на въздушния филтър.По снимките дето получих съдя че или е скъп или не се намира защото и вашите коли са омотани там със скоч.Има и още нещо на колекторните тръби от към купето има щуцер за маркуч но нямам такъв нито знам каде отива той ако може едно рамо и по този въпрос.

На водния колектор може да има два щуцера - единия е за маркуч и е за сервоусилвател на спирачките ако колата не е с АБС.
Другия е едно като датчик с гумичка,от което излиза тънко маркуче - това е ваккума за управление на климатроника ако колата е имала такъв.
Само че при мен мотора е 1.8 а и нямам снимки точно на тези детайли.Понеже аз съм с АБС на мястото на щуцера за сервото имам тапа с външна резба а отвътре е за шестограм.
Успех!

Върни се в “Passat”