Здравейте колеги! Започвам с това, че изчетох предварително почти всики подобни теми, но проблема при мен се оказа обратен спрямо често срещаните. Passat-та ми е комби, 90 г. 1,8 CL. Проблемът е следния: Когато при работещ двигател се опитам да заключа всички врати от кнопката на шофьорската врата, те се заключват, но след около 5 сек. се отключват самоволно. При последващ опит това се повтаря. Същото нещо се получава и когато двигателя е изгасен и се опитам да заключа колата с алармата. Вратите се заключват но не след дълго отново се отключват, като алармата си е задеиствана през това време, и само от време на време "писка".
Този проблем се появи преди около 3 седмици, като завърши с повреда на алармата и изгаряне компресора на централното (корпусът около ел. моторът му се беше разтопил, явно от голям зор). Алармата ми е с доживотна гаранция и е подмениха безплатно. Купих си само друг компресор от автоморга. Проблема обаче си остана. Алармата е инсталирана на колата преди 5 години и никога не съм имал проблем с нея - тя никога не е била в конфликт с която и да е от системита на колата. По отношение на компресора смятам, че тук не става въпрос за нехерметичност, а вероятно има нещо по ел. инсталацията. Ако има колеги които са компетентни или такива с подобен проблем, ще се радвам на предложения.
Отново въпрос за централното заключване на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
-
- Автомобил:
- Двигател:
kibo_tom_8440 написа:Изключи алармата и виж дали го имаш пак проблема. Ако го има пак -инсталация. Щом ти писка имаш консумация. Трябва му майстор-този който ти е слагал алармата, за по сигурно. Преди да сложиш алармата имаше ли го проблема.
Нямаше такъв проблем, нито преди, нито след слагане на алармата и то цели 5 години. Цялата работа е от 3 седмици. Явно ще да е нещо с ел. инсталацията.
-
- Автомобил:
- Двигател: