Колеги здравейте !
От няколко седмици ми се въртят из главата едни работи за моят пасат Б4, АБС мотор, 94г. Та по същество: искам да сложа глава от DX двигател. Един приятел, който е навътре в нещата ми каза, че става, но не бил сигурен само за буталата - били ли еднакви или и тях трябва да сменя (което не е болка за умиране). Питам аз някой правил ли е подобно нещо и или има ли някаква информация? Примерно бенз. помпа сменя ли се? До колкото разбрах на АБС мотора надува по малко от тази на ДХ-а, а и тази на ДХ-а май е механична? Плюс това т.нар. ТПС кой ще го управлява като го няма моното, трябва да го лъжа по някакъв начин или незнам

с другите кабелаци мисля, че ще се справя, а и климатроника като го включа оборотите ще се вдигнат ли (или кой ще ги вдигне като я няма електрониката)? Трябва да стане това начинание, хем да съм малко по мощен по баирите хем чичко

не може да те барне

(поне не и в България). Иначе бих сменил целият мотор ама трябва всичката дИкИментация на пасат-ко да сменям, така че мисля да мина само с главата. Гледах темички и разните характеристики на тези два (а и на други) мотора и съществена разлика не видях, Нооо на теория едно на практика друго. Мисля даже и да пусна една стружка на главата да свия малко гор. камера, а и тази механика дава много възможности за "пипане", така че помагайте кой с каквото може.