Здравейте колеги. Преди няколко дена ми светна лампата на Airbaga. Закачих я на компютър и ми изписа следнага грешка :
Address 15: Airbags
Control Module Part Number: 6N0 909 603 H
Component and/or Version: AIRBAG VW2 V00
Software Coding: 00072
Work Shop Code: WSC 05311
1 Fault Found
00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95)
32-10 - Resistance too High - Intermittent
Изчистих я и няколко дена всичко беше ОК, но днес пак светна лампата. Някой може ли да ми каже какво означава тази грешка и каква е причината.
Предварително ви благодаря.
Пасат В4 airbag
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Ето кво казва Autodata-та (не е много повече от това, което си казва грешката):
00588 - Driver's airbag - Wiring, Spiral cable, airbag, SRS control module
Това Airbag igniter под него ми звучи, че май не му стига напрежение... Ама за да не блещя повече глупости, надявам се Мастерите тука да ти кажат...
Апропо, не си трий така смело грешките - ша отидеш после при майстор и той ще се чуди кво да гледа... и ще те върне да чакаш компа пак да си я запише... така лекуваш симптоми, а не причини...
00588 - Driver's airbag - Wiring, Spiral cable, airbag, SRS control module
Това Airbag igniter под него ми звучи, че май не му стига напрежение... Ама за да не блещя повече глупости, надявам се Мастерите тука да ти кажат...
Апропо, не си трий така смело грешките - ша отидеш после при майстор и той ще се чуди кво да гледа... и ще те върне да чакаш компа пак да си я запише... така лекуваш симптоми, а не причини...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен има подобен проблем с Еърбега, но на В3(май е същия). Лампата светна постепенно, като в началото само за кратко премигваше при крайни положения на волана(обратен завой например). Затова и се насочих към точно този лентова кабел , който като че леко се опъва при обратни завои. С времето, вече лампата за еърбега си свети постоянно, демек вероятно съвсем се е прекъснал. От сервиза потвърдиха съмненията ми, но казаха че този кабел върви с някаква 'шайба' !? която е под самия еърбег, и се намира само като оригинална част от VW и е скъпа. Препоръчаха ми да я търся по моргите, но още несъм. Засега еърбега ми стой изключен от куплунга в долния край на лентовия кабел.
При теб звучи същото, особено ако се е случило в тази последователност, пък и това "32-10 - Resistance too High -" ще рече високо съпротивление, демек прекъснат кабел предполагам...
P.S. Лентовия кабел за който говоря е 8-10мм широк, при мен, бял, спуска се надолу от лявата страна на волана, под пластмасовия капак, който прикрива и ключалката и кабелите й...
При теб звучи същото, особено ако се е случило в тази последователност, пък и това "32-10 - Resistance too High -" ще рече високо съпротивление, демек прекъснат кабел предполагам...
P.S. Лентовия кабел за който говоря е 8-10мм широк, при мен, бял, спуска се надолу от лявата страна на волана, под пластмасовия капак, който прикрива и ключалката и кабелите й...