Колеги, имам много спешно питане за как да си купя кола от Autoscout24.de?
Искам да взема един Голф 4, изчетох каквото имаше, но не ми е ясно какво да правя, писах и на продавача да даде малко инфо и сега чакам.
Какво се прави за да си докарам колата от Немско? Застраховки, регистрация ала-бала..... мога ли да я кача на камион и да я докарам и какви документи ще ми трябват там....
Много ще съм благодарен ако някой може да ме осветли по въпроса.
СПЕШНО!!! Как да купя кола от Autoscout24.de
Re: СПЕШНО!!! Как да купя кола от Autoscout24.de
prj57 написа:Колеги, имам много спешно питане за как да си купя кола от Autoscout24.de?
Искам да взема един Голф 4, изчетох каквото имаше, но не ми е ясно какво да правя, писах и на продавача да даде малко инфо и сега чакам.
не разбрах, питаш какво трябва да направиш за да си вземеш кола през аутоскаут, или какво трябва да се направи след като вече си я уговорил с човека за да я докараш ..

относно самия аутоскаут няма какво да правиш, то си е сайт като мобиле.де(.бг) -> търсиш, харесваш си и се обаждаш на собственика, за да огледаш колата, разбирате се къде да се видите, ако я харесаш се отиваше в най-близкия съвет мисля му се викаше, там става отписването на стария собственик и записването на новия, и вече според това дали ще я караш с автовоз или на ход зависят следващите стъпки. Ако е на ход трябва да и вземеш номера, пак от същото място ставаше, както и всички документи които са ти необходими (евро1, и тн неща). С автовоз вече незнам как точно става, а и не става отвсякъде ...prj57 написа:И двете.....
Документите на колата и временната рег се изважда от полицията (Polizeiamt). EUR1 сертификата + митническа декларация за износ се попълват в спедиторска фирма. МНОГО ВАЖНО: трябва тези два документа да ги завериш в окръжната митница! Иначе не са валидни....
Това са най-важните неща, които трябва да знаеш
Останалото са го описали грубо колегите над мен.
btw няма да е лошо да намерш някой, който да ти свърши цялата работа по изкарването на всички документи + номерата. Има хора, които само с това си вадят хляба. Взимат ти към 50 Евро за тази услуга, но ти седиш, пиеш 2 часа едно кафе и получаваш всичко на куп. Ако тръгнеш сам да го правиш може да ти излезне и по-скъпо, защото нормално взимат около 90 Евро САМО за да ти попълнят митническата и EUR1... а после ако не познаваш града да се луташ сам да намираш полицията, ако не знаеш добре език да се оправиш с всичките документи..... не е толкова лесно, особено ако го правиш за първи път.
Това са най-важните неща, които трябва да знаеш

btw няма да е лошо да намерш някой, който да ти свърши цялата работа по изкарването на всички документи + номерата. Има хора, които само с това си вадят хляба. Взимат ти към 50 Евро за тази услуга, но ти седиш, пиеш 2 часа едно кафе и получаваш всичко на куп. Ако тръгнеш сам да го правиш може да ти излезне и по-скъпо, защото нормално взимат около 90 Евро САМО за да ти попълнят митническата и EUR1... а после ако не познаваш града да се луташ сам да намираш полицията, ако не знаеш добре език да се оправиш с всичките документи..... не е толкова лесно, особено ако го правиш за първи път.
Тук май някой хора говорят просто по "слухове"....
Човек пращаш заявка по факс до централата с молба да ти издадат Lieferantenerklärung (удостоверение, че автомобил с еди-какъв си номер на шасито е бил произведен от тях), който ти е нужен за създаването на EUR1, но далеч това не е самият документ!
И да - безплатно е за всички марки автомобили, не само от Фолксваген са "иргачи"... Просто би било смещно за една справка по факса да ти искат пари.......
И пак да - операцията с Lieferantenerklärung се прави *само* чрез факс, защото той е достатъчно добро доказателство, а и лесно може да се провери дали е истина или не. Плюс това става в рамките на един ден, вместо да чакаш пощата да си свърши работата.
И нищо толкова кофти не намирам в изваждането на EUR1... иди виж какви кодове се попълват в митинческата за да разбереш що е зор
Човек пращаш заявка по факс до централата с молба да ти издадат Lieferantenerklärung (удостоверение, че автомобил с еди-какъв си номер на шасито е бил произведен от тях), който ти е нужен за създаването на EUR1, но далеч това не е самият документ!
И да - безплатно е за всички марки автомобили, не само от Фолксваген са "иргачи"... Просто би било смещно за една справка по факса да ти искат пари.......
И пак да - операцията с Lieferantenerklärung се прави *само* чрез факс, защото той е достатъчно добро доказателство, а и лесно може да се провери дали е истина или не. Плюс това става в рамките на един ден, вместо да чакаш пощата да си свърши работата.
И нищо толкова кофти не намирам в изваждането на EUR1... иди виж какви кодове се попълват в митинческата за да разбереш що е зор

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wizi написа:И да - безплатно е за всички марки автомобили, не само от Фолксваген са "иргачи"... Просто би било смещно за една справка по факса да ти искат пари.......
само дето има мошенници по автокъщите и искат 20 Евро за услугата...не се лъжете да им ги давате! Иначе съм бил свидетел на случай, как едно момче олекна със 70 Евро поради факта, че неможа да разбере каде да прати факса до Пежо Screwy
ПС. Ако пазя още факса ще го пусна тук
Мда, представям си лесно, че има разни дето ти предлагат да изгориш с по 20 Евро, но повечето авто къщи си имат хора/бюра с които работят и чиято работа е да ходят и да издават документи вместо теб. Не е проблем да намериш такова бюро, особено в по-голям град. А ако се добереш до местната "КАТ Дървеница", където издават номерата, обикновенно там е бъкано с малки офиси на точно такива фирмички. Влизаш, казваш че искаш да ти искарат временна регистрация, митническа и EUR1, плескаш им на десгяха всичките папири, плащаш им 50 Евра + примерно 120 за номерата и отиваш да пиеш кафе. Чиста работа!
Един съвет: има вероятност, макар и малка да попаднеш на някаква перфектна обява! Невероятна кола, мизерни километри, перфектно състояние, всички екстри, първи собственик.... абе да няма за какво да се хванеш. Обаче да няма тел. номер за свръзка и да трябва да им пишеш емайл. Миналото лято попаднах точно 4 пъти на такива от мобиле.де.... Пращаш им запитване по емайл и тоя ти обяснява как е на зор и че иска да си продаде колата на момента, цената винаги е била без коментар и ти казва да влезнеш в един сайт на една агенция, която да се яви посредник - ти им превеждаш парите на тях, те му потвърждават на него, че са ги получили, той идва при теб или се срещате някъде (ушким) и ако ти харесва колата им се обаждате на посредниците да му преведат парите....
Абе играчи всекакви!
Един съвет: има вероятност, макар и малка да попаднеш на някаква перфектна обява! Невероятна кола, мизерни километри, перфектно състояние, всички екстри, първи собственик.... абе да няма за какво да се хванеш. Обаче да няма тел. номер за свръзка и да трябва да им пишеш емайл. Миналото лято попаднах точно 4 пъти на такива от мобиле.де.... Пращаш им запитване по емайл и тоя ти обяснява как е на зор и че иска да си продаде колата на момента, цената винаги е била без коментар и ти казва да влезнеш в един сайт на една агенция, която да се яви посредник - ти им превеждаш парите на тях, те му потвърждават на него, че са ги получили, той идва при теб или се срещате някъде (ушким) и ако ти харесва колата им се обаждате на посредниците да му преведат парите....

Абе играчи всекакви!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”