Твърдост на спирачни дискови и накладки ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Joro_polo-SDI
Автомобил:
Двигател:

Твърдост на спирачни дискови и накладки ?

Мнениеот Joro_polo-SDI » Вто 07 фев 2006 21:56

Колеги, скоро разбарах че имало твърди и меки спирачни дискове и твърди и меки накладки. Каква комбинация да избера?Зависи ли от времето и начина на каране?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 07 фев 2006 23:25

За накладките има т.нар твърди и меки, ама си зависи от марката, няма разделение на твърди и меки. Просто едните марки накладки са по-меки, и по-бързо се изхабяват, но за сметка на това спират по-добре а другите обратното...

Ама за дискове не съм чувал досега подобна категоризация...

на практика всичко зависи от стила ти на каране..
по-меките накладки, имат способността да загряват по-малко в комплет с дисковете, което при кофти спускане, съчетано с немарлив шофьор си е доста неприятна комбинация....
Но все си мисля, че полото на практика има по-добри спирачки от голфа, по простата причина, че са еднакви, а пък им се налага да спират по-малко тегло :) така че не се вталясвай толкоз много важното е да не са ментета, и да ги шадиш докато са новички и не са се напаснали, за да не "прегорят" че после ох леле мамо

Потребителски аватар
Joro_polo-SDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joro_polo-SDI » Сря 08 фев 2006 7:20

при положение че искам да си сложа лети джанти,трябва ли да си сменям накладките и особено на задните гуми - спирачният барабан-малко е ръждясал и мисля че няма да е гот да се жижда тази ръжда

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”