СПЕШНО!!! Как да купя кола от Autoscout24.de

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

СПЕШНО!!! Как да купя кола от Autoscout24.de

Мнениеот prj57 » Нед 05 фев 2006 20:07

Колеги, имам много спешно питане за как да си купя кола от Autoscout24.de?

Искам да взема един Голф 4, изчетох каквото имаше, но не ми е ясно какво да правя, писах и на продавача да даде малко инфо и сега чакам.

Какво се прави за да си докарам колата от Немско? Застраховки, регистрация ала-бала..... мога ли да я кача на камион и да я докарам и какви документи ще ми трябват там....

Много ще съм благодарен ако някой може да ме осветли по въпроса.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: СПЕШНО!!! Как да купя кола от Autoscout24.de

Мнениеот VWGT » Нед 05 фев 2006 21:11

prj57 написа:Колеги, имам много спешно питане за как да си купя кола от Autoscout24.de?

Искам да взема един Голф 4, изчетох каквото имаше, но не ми е ясно какво да правя, писах и на продавача да даде малко инфо и сега чакам.

не разбрах, питаш какво трябва да направиш за да си вземеш кола през аутоскаут, или какво трябва да се направи след като вече си я уговорил с човека за да я докараш .. :roll:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 05 фев 2006 21:53

И двете..... :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 05 фев 2006 22:48

prj57 написа:И двете..... :roll:
относно самия аутоскаут няма какво да правиш, то си е сайт като мобиле.де(.бг) -> търсиш, харесваш си и се обаждаш на собственика, за да огледаш колата, разбирате се къде да се видите, ако я харесаш се отиваше в най-близкия съвет мисля му се викаше, там става отписването на стария собственик и записването на новия, и вече според това дали ще я караш с автовоз или на ход зависят следващите стъпки. Ако е на ход трябва да и вземеш номера, пак от същото място ставаше, както и всички документи които са ти необходими (евро1, и тн неща). С автовоз вече незнам как точно става, а и не става отвсякъде ...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 06 фев 2006 14:34

ако имаш проблеми с немския пиши просто едно ЛС и ще помогна с каквото мога.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пон 06 фев 2006 16:17

Извинявам се че спамя ама ти само по снимки ли я хареса тая кола

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Пон 06 фев 2006 18:46

Документите на колата и временната рег се изважда от полицията (Polizeiamt). EUR1 сертификата + митническа декларация за износ се попълват в спедиторска фирма. МНОГО ВАЖНО: трябва тези два документа да ги завериш в окръжната митница! Иначе не са валидни....

Това са най-важните неща, които трябва да знаеш :wink: Останалото са го описали грубо колегите над мен.

btw няма да е лошо да намерш някой, който да ти свърши цялата работа по изкарването на всички документи + номерата. Има хора, които само с това си вадят хляба. Взимат ти към 50 Евро за тази услуга, но ти седиш, пиеш 2 часа едно кафе и получаваш всичко на куп. Ако тръгнеш сам да го правиш може да ти излезне и по-скъпо, защото нормално взимат около 90 Евро САМО за да ти попълнят митническата и EUR1... а после ако не познаваш града да се луташ сам да намираш полицията, ако не знаеш добре език да се оправиш с всичките документи..... не е толкова лесно, особено ако го правиш за първи път.

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Пон 06 фев 2006 22:30

Тва с евро 1 е много кофти работа но щом е Фолксваген е безплатно, просто пращаш един факс във Хановер мисля беше и те ти връщат Е1 сертификата. После е кофти... я прати какво си харесал да видим да не би да са моите англииски приятели? :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 06 фев 2006 22:35

аз пращах във Волфсбург факса, стана за 2 часа и ми го пратиха пак по факс

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Вто 07 фев 2006 19:24

Тук май някой хора говорят просто по "слухове"....

Човек пращаш заявка по факс до централата с молба да ти издадат Lieferantenerklärung (удостоверение, че автомобил с еди-какъв си номер на шасито е бил произведен от тях), който ти е нужен за създаването на EUR1, но далеч това не е самият документ!
И да - безплатно е за всички марки автомобили, не само от Фолксваген са "иргачи"... Просто би било смещно за една справка по факса да ти искат пари.......
И пак да - операцията с Lieferantenerklärung се прави *само* чрез факс, защото той е достатъчно добро доказателство, а и лесно може да се провери дали е истина или не. Плюс това става в рамките на един ден, вместо да чакаш пощата да си свърши работата.

И нищо толкова кофти не намирам в изваждането на EUR1... иди виж какви кодове се попълват в митинческата за да разбереш що е зор :D

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 07 фев 2006 19:59

Мерси за инфото сега мъча един "овчи" да го видя дали си прави ебавка или наистина не знае какво продава, ма за сега няма светлина в тунела да е истинско.... :evil:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 07 фев 2006 21:54

Там неориентирани вече няма :) еле па изгодно изпаднали.
Измамници на корем :D :D :D

Виц на деня unfallfrei TDI Голф 4 3200 Е.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 фев 2006 7:38

Wizi написа:И да - безплатно е за всички марки автомобили, не само от Фолксваген са "иргачи"... Просто би било смещно за една справка по факса да ти искат пари.......

само дето има мошенници по автокъщите и искат 20 Евро за услугата...не се лъжете да им ги давате! Иначе съм бил свидетел на случай, как едно момче олекна със 70 Евро поради факта, че неможа да разбере каде да прати факса до Пежо Screwy

ПС. Ако пазя още факса ще го пусна тук

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Сря 08 фев 2006 12:51

Мда, представям си лесно, че има разни дето ти предлагат да изгориш с по 20 Евро, но повечето авто къщи си имат хора/бюра с които работят и чиято работа е да ходят и да издават документи вместо теб. Не е проблем да намериш такова бюро, особено в по-голям град. А ако се добереш до местната "КАТ Дървеница", където издават номерата, обикновенно там е бъкано с малки офиси на точно такива фирмички. Влизаш, казваш че искаш да ти искарат временна регистрация, митническа и EUR1, плескаш им на десгяха всичките папири, плащаш им 50 Евра + примерно 120 за номерата и отиваш да пиеш кафе. Чиста работа!

Един съвет: има вероятност, макар и малка да попаднеш на някаква перфектна обява! Невероятна кола, мизерни километри, перфектно състояние, всички екстри, първи собственик.... абе да няма за какво да се хванеш. Обаче да няма тел. номер за свръзка и да трябва да им пишеш емайл. Миналото лято попаднах точно 4 пъти на такива от мобиле.де.... Пращаш им запитване по емайл и тоя ти обяснява как е на зор и че иска да си продаде колата на момента, цената винаги е била без коментар и ти казва да влезнеш в един сайт на една агенция, която да се яви посредник - ти им превеждаш парите на тях, те му потвърждават на него, че са ги получили, той идва при теб или се срещате някъде (ушким) и ако ти харесва колата им се обаждате на посредниците да му преведат парите.... :D
Абе играчи всекакви!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 08 фев 2006 14:09

прословутия Treuhand-Service :D....през eBay много хора изгоряха така, е не при покупката на коли де, но все пак си изгоряха :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”