Въпрос за вакуум регулатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за вакуум регулатора
Ходих на диагностика и ми казаха, че не ми работи вакуум-регулатора на делкото. Въпроса ми е мога ли да карам така и за какво служи това нещо и има ли нещо общо с оборотите на колата?
До фатални последствия няма да доведе и ако не те дразни малко по-слабото ускорение и неефективното изгаряне в момента на подаване на газ - можеш да си караш спокойно...
Предназначението му е да завърта делкото и така да увеличава и намаля предварението в зависимост от оборотите... Когато го няма се чува едно характерно почукване при рязко натискане на педала, (както ако сложиш по-ниско октанов бензин)...
Накратко: Фатални последици няма, но работата на ДВГ и самия процес на горене са по-неефективни... Предполагам, че ако го смениш, ще ти падне малко разхода...
Предназначението му е да завърта делкото и така да увеличава и намаля предварението в зависимост от оборотите... Когато го няма се чува едно характерно почукване при рязко натискане на педала, (както ако сложиш по-ниско октанов бензин)...
Накратко: Фатални последици няма, но работата на ДВГ и самия процес на горене са по-неефективни... Предполагам, че ако го смениш, ще ти падне малко разхода...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”