проблем с климатроник б4-решен
проблем с климатроник б4-решен
пасата ми е Б4 1994г.2000куб.см.115к.с.при включен климатроник компресора ми работи .Температурата в купето почти не се различава от външната.Тествах климатроника и ми показа 4444-няма грешка,оказа се че радиаторчето ми е за смяна.Но нормално ли е като включа климатроника да ми работи компресора и да ми се включват перките.Моля за съвет.
Последна промяна от Milen_ на Пет 05 дек 2008 15:08, променено общо 1 път.
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
Milen_ написа:каквито и градуси да му задам-все тая духа хладно
интересуваше ме дали компресора излючва.Като му зададеш максимални параметри на отопление.Защото работата на климатроника е да потдържа определена температура в купето.
Примерно:
задал си му 22 градуса на отопление.
Когато температурата в купето достигне или прениме 22 градуса се включва компресора и охлажда купето до 22 или 21 градуса след което пак започва да духа топло.
А ако ти поти стъклата да радиаторчето е има от 60 лв и от 95 лв. и за работа колколо 100 лв(трябва да се свали цялото тъбло).От скоро ли имаш колата?
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
Не е задължително да въртят перките когато климатроника работи.Има климатроници на пасатБ4 на които има бутон ECON. Можеби за да не се товари допълнително мотора а от там и по малък разход на гориво. При натискане изключва компресора и тогава работи като кола без климатик. При мен е така.На мои приятел с такъв пасат на мястото на този бутон има друг OFF. При него винаги вартят перките и немоЖе да го спира ако иска. Идва момент когато температурата навън става отрицателна и тогава самия компресор има защита която не позволява включването му.В форума четох че при 5 градуса външна не би трабвало да включва .В моя случаи е 1градус. Друг момент е когато съм на положение ECON и завали дъжд като задам да духа на предното стъкло се включва компресора и надписа ECON изчезва но стъклата не се потят. Когато примерно искам да затворя клапата да върти въздуха в копето пак включва компресора.Дано да съм ти полезен с нещо. Какъв е твоя климатроник.
моят климатроник няма бутон ECON и температурата беше 2-3 градуса,а аз бях чел някъде че при 5 градуса коппресора не би трябвало да се включва,но проблема сега ми е радиаторчето за парното,като видях на снимки за какво става дума изтръпнах.Но няма начин,ще се прави и дано да съм попаднал на добър майстор