Проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
smurff
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростите

Мнениеот smurff » Вто 07 фев 2006 17:21

Вчера както си карах ми отказаха скоростите, просто никоя скорост не влиза. Това се случи след като бях карал 2 - 3 часа, тоест колата си беше загряла. Когато колата не е в движение, двигателя работи, скоростите си влизат без проблем, когато обаче е в движение, изключа ли от скорост не мога да включа никоя. До сега скоростите си влизаха много лесно и съединителя е добре. В един сервиз ме успокоиха, че нещо е замръзнало и като се размрази ще се оправи, но не ми се вярва, помогнете ми моля.

smurff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurff » Вто 07 фев 2006 17:50

Още инфо: положението е еднакво и при загряла и при студена кола. Има лек луфт лоста, ляво - дясно, така си е от както я взех. Модел - поло, 93, дизел.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 07 фев 2006 18:59

Чува ли се прещракващ звук при опит за включване на предавка по време на движение?Ако не,вероятно са се разместили "жилата" за включване на предавките(м/у скоростният лост и кутията).Ако да, си мисля за синхронизатор(но,пък да не влизат всички предавки!!!).Лоста има ли пластмасова "ябълка" от долу-ако се е износила(счупила) може да се получава този ефект.

smurff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurff » Сря 08 фев 2006 21:26

Наистина се оказа от замръзване, незнам какво точно беше станало, но я оставих ва гаража на един приятел за един ден и сега го няма проблема :o :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”