Здравейте хора !
Имам пасат Б3 1993 ariva от 1 месец,който не спира да ме изненадва !
1.Не знам какъв модел ми е климатроника!
2.Постоянно ми дава eror1 service ,но си работи !
3.Външна температура 11 градуса(понякога -20) винаги !
4.Започва да духа топло, само когато стигна макс ,после мога да намаля температурата до минимум 29 градуса ,след това духа студено!
5.Преди да запаля нещо цъка около 30 секунди(зад дисплея на таблото)
П.С. Четох темите за климатроници , но не срещнах моите проблеми!
Добри хора,помагайте !
един ? е достатъчен в заглавието
прочети правилата
mod edit: batmilko
климатроник б3 ?
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Без да разбирам много от климатици . . .
Когато климатика не духа топло, то сигурно му е избягал фреона и се нуждае от профилактика. Поне така е при домашните, но те са на абсолютно същия принцип.
За климатика е в пъти по-лесно да охлажда, отколкото да топли.
Не съм наясно, когато си с климатроник, не се ли използва топлината на моторът ?!?! Ако не - то това е пълна глупост !
Когато климатика не духа топло, то сигурно му е избягал фреона и се нуждае от профилактика. Поне така е при домашните, но те са на абсолютно същия принцип.
За климатика е в пъти по-лесно да охлажда, отколкото да топли.
Не съм наясно, когато си с климатроник, не се ли използва топлината на моторът ?!?! Ако не - то това е пълна глупост !
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ми...дай снимка да видим какъв е тоя климатроник...вероятно не е оригинален щом ти пише каква му е грешката.Снимай го и дай да погледнем.Дотогава каквото и да ти кажем няма да е точна информация.
По повод показанието на винаги 11 градуса навън това ми прилича на заминал датчик за външната температура или някакъв проблем в контролера (ама за целта трябва да се елеминира възможността за проблем в датчика ама това след малко).
За цъкането и за духането на топло/студено вероятно е някакъв механичен проблем ама.....трябва да изясним какъв модел е този климатроник преди да говорим нещо конкретно.
Успех!
По повод показанието на винаги 11 градуса навън това ми прилича на заминал датчик за външната температура или някакъв проблем в контролера (ама за целта трябва да се елеминира възможността за проблем в датчика ама това след малко).
За цъкането и за духането на топло/студено вероятно е някакъв механичен проблем ама.....трябва да изясним какъв модел е този климатроник преди да говорим нещо конкретно.
Успех!
snimkata
На този адрес съм качил снимка, с грешката която изписва !
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9187664
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9187664
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
и аз не съм виждал такова животно на пасат Б3 ма много ме кефи.Относно проблема трябва да се види по каталог какво означава самата грешка.
И за исказването на колегата Климатроника на Б3 не отдава топлина от фреона тоест няма четирипътен вентил и е с две радиаторчета в купето единия е за охлаждане(климатика) а другия за отопление отделно от системата за охлаждане.Ма точно за тоя модел кои го е слагал и кво е правил е трудно да се каже тъи като не е заводско и ако го е правил някои по мераклия може много джунджурии да му е наслагал.
И за исказването на колегата Климатроника на Б3 не отдава топлина от фреона тоест няма четирипътен вентил и е с две радиаторчета в купето единия е за охлаждане(климатика) а другия за отопление отделно от системата за охлаждане.Ма точно за тоя модел кои го е слагал и кво е правил е трудно да се каже тъи като не е заводско и ако го е правил някои по мераклия може много джунджурии да му е наслагал.
климатроник б3
Няма ли специалисти по тези пущини !
Сега издирвам един майстор , който (май) им разбирал .Ако нещо се оправи ще ви пиша как и кое !
Сега издирвам един майстор , който (май) им разбирал .Ако нещо се оправи ще ви пиша как и кое !

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: климатроник б3
yov4o написа:Няма ли специалисти по тези пущини !
Въпроса е да разбира от такъв като твоя....по оригиналните даже аз разбирам и си правя моя сам ама по неоригиналните няма много информация....най-много има за Диавия понеже най-често на VW се слагат такива....ама такъв като твоя никога не съм виждал.
Успех!