ABS-грешка=индикация на таблото и звуков сигнал (1.8i ADR)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
asio4658
Автомобил:
Двигател:

ABS-грешка=индикация на таблото и звуков сигнал (1.8i ADR)

Мнениеот asio4658 » Вто 02 дек 2008 20:09

Пуснах темата не за да търся решение, а за да споделя РЕШЕНИЕТО на проблема, за моя радост :roll: :lol: :idea:

Та проблема беше следния: След около 5 часов преход /София-провинцията :wink: /, светна лампичката на ABS-а и удивителната лампичка също, издаде прословутия звуков сигнал дето писка 3 пъти. Това стана в движение. За пояснение ще кажа че в софия вече имаше сняг и беше едно кишаво гадно . . . :? .

Отивам на автомивката на един приятел и му казвам за проблема, който изникнал и извъднуж той ми казва, че най-вероятно ще ми реши проблема веднага.

РЕШЕНИЕТО: Накара ме да въртя волана до почтъ пълен ляв и десен, а той през това време мина с водоструйката около двете предни и задни колела.

ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ беше, че мръсотия е зацапала някакви датчици (най-вероятно), и оттам излезна грешката на таблото. След обилно зачистване проблема изчезна и всичко нормално вече 2 седмици.

P.S.: Дано като я закарам пак на VAG-COM някой път да не е нещо друго де :? :?

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Сря 03 дек 2008 10:19

Това е проблема - датчиците на АБС се зацапват. Не е проблема в самия АБС.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 03 дек 2008 16:55

Иначе, за да се стигне до датчика трябва да се махне спирачния диск, нали? Има ли по-лесен начин?

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 04 дек 2008 9:28

има колега,на самия датчик има едно болче което се отвива и датчика трябва да излезе,но отвиваи много внимателно и после като вадиш датчика също внимавай,аз като сменях мойте :banghead: скъсах и болта и счупих и датчика и тогава се налага сваляне на диска

Върни се в “Passat”