mod edit: gr_kanev
Проблем с вала
- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
Проблем с вала
Бях при специалист.Смени ми ангренажното колело на вала,само че не стегнал болта и колата удари клапани в бутала.При удара ми е превъртяла шпонката и ми е замазала леглото на вала и сега няма зацепване.Искам да попитам възможно ли е да нарежа друг канал или да си купя друг вал за моята печка?Печката е Г3-GTD.Моля помогнете!
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- martod
- Автомобил:
- Двигател:
Проверете вала да няма пукнатини.....Те се получават от пренатягане на болта.....Огледайте го хубаво, на по добра светлина, че трудно се забелязват......Ако е сцепен, го сменяй, защото винаги ще ти се саморазхлабва болта.......blagi1972 написа:Поразиите от него ми излезнаха 400 лева без труда при дгуг човек,който се занимава със спортни автомобили.Сега остана да оправя вала.
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
моя съсед си направи нов канал но трябва да се демонтира вала и си запзваш старите лагери. .... стар голфаджия е по,дизелите...оннзи ден говорихме и искам да ви кажа няма никакво значение новия канал дали е на 180 градуса важно е маховика и при слагане на ремъка преди това зъбното колело на разпределителния бал да е свалено и да се зацепи отново.
Последна промяна от kiko946 на Сря 17 дек 2008 21:18, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
kiko946 написа:моя съсед прави нови канали но трябва да се демонтира вала и си запзваш старите лагери. .... стар голфаджия е по,дизелите...оннзи ден говорихме и искам да ви кажа няма никакво значение новия канал дали е на 180 градуса важно е маховика и при слагане на ремъка преди това зъбното колело на разпределителния бал да е свалено и да се зацепи отново.
горе долу е така,ама колко 4овека познаваш в БГ да поставят ремък по този на4ин
Върни се в “Дизелови агрегати”