Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне
- make666
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне
Здравейте,колеги?Карам Пасат 1992 г. с двигатер ABS.В това влажно време на няколко пъти при освобождаване от скорост оборотите падат на 400 и на няколко пъти угасва.Проблема се появява след като съм карал колата 10 мин.Това го прави когато е на бензин,на газ не го прави.Сменил съм капачка,палец,свещи,въздушен и бензинов филтър.От изчетеното във форума предполагам , че възможните причини са :кабели/не светят нощно време/,комутатор и бобина,датчик на хол,стъпков мотор/когато угасва колата много бързо падат оборотите , а на газ падат доста бавно/,ламбда сонда.При закачане на колата в сервиз нищо не отчита.Дайте съвет.Ако трябва да сменям всичките изброени неща бая пари ще ми трябват.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%F0%F7%E5
мисля че ще ти помогне

- make666
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря,колега!Четах доста теми за нестабилни обороти на празен ход,но ме озадачава защо го прави само на бензин и то 5 мин.след като съм я карал,а на газ не го прави.Иначе при първоначално палене колата си държи 1100-1000 об. и след 1 мин.оборотите падат на 900 и не играят.Ако е виновно моторчето за празех ход оборотите ще играят при бензин и при газ /при бензин падат бързо до 400 и гасне , а на газ на моменти задържа до 2000 об. и падат постепенно до 900 об./
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
snupeca написа:Затлачени дюзи
Дюза

Моя редовно го прави на бензин като я карам по-дълго на газ - бие грешки и не съм я закачал на комп да гледам има ли грешки ама.....след ресет всичко е 6.Откакто набих ламбда симулатор значително по-рядко ми се случва.
По принцип при мен е същото - пали си,работи си и след 10-тина минути работа запчова да гасне на празен ход.....така прави докато позагрее и се оправя....след ресет на комп-а всичко е 6 докато не го обърна пак на газ и след това ефекта е налице на бензин

Успех!
- make666
- Автомобил:
- Двигател:
Това го прави след ресет на компютъра , а и напоследък карам колата само на бензин.Дюзата е чистена на ултразвук преди месец.Не знам дали има значение , но гасненето на колата се получи 2 седмици след като смених мембраните на изпарителя и клапана.Преди това всичко си беше наред.Прави ми впечатление че преди да сменя мембраните и клапана преминаването от бензин на газ и обратно ставаше без предърпвания , а сега колата сякаш забива муцуна и ако не подам газ гасне
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне
make666 написа:В това влажно време на няколко пъти при освобождаване от скорост оборотите падат на 400 и на няколко пъти угасва.Проблема се появява след като съм карал колата 10 мин.
Колега незнам какъв е проблема но мога да ти кажа как да се справяш когато се случи,защото не е само при теб ..доста сме

Като го направи пак тоя номер,загасия за 10-20сек.и като запалиш пак би трябвало да се оправи....поне при мен е така.
п.с.-М/у другото да те питам това ти го прави около 60-80градуса нали

- make666
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи пак ми го направи въпреки ,че времето не беше влажно при температура 50-60 градуса.Спрях и пробвах на място като я изфорсирах и отново падаха оборотите даже загасна.Направи ми впечатление че доста замириса на бензин като я изфорсирах.Много ме съмнява ламбда сондата , че си е отишла и затова ми прави тези въртели.На студено колата си върви нормално , но при достигане на 50-60 градуса почват мизериите.Ще ходя на диагностика да видим пак какво ще покаже.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
rudoni написа:недей да стоиш , а си смени кабелите - tesla за 35лв и си ОК!
диагностиката не хваща високото напрежение след бобината ! за това се иска апаратура и хора!най лесния двигател немогат да оправят? леле?!
П.П. кабелите се водят консуматив заедно с капачка палец и свещи ! общо около 80 лв.
Колега, прочети първия пост на автора моля те.
Това, което го тормози се проявява само когато е на бензин

Не знам как се справят хората в сервиза, където е бил автомобила на make666 с разчитането показанията на стенда, но за мен(без да се приема мнението ми като на разбирач) нещата отиват към ТПС, моторче ПХ или ламбда сонда, а може и коплексно.