Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне

Мнениеот make666 » Пон 15 дек 2008 12:21

Здравейте,колеги?Карам Пасат 1992 г. с двигатер ABS.В това влажно време на няколко пъти при освобождаване от скорост оборотите падат на 400 и на няколко пъти угасва.Проблема се появява след като съм карал колата 10 мин.Това го прави когато е на бензин,на газ не го прави.Сменил съм капачка,палец,свещи,въздушен и бензинов филтър.От изчетеното във форума предполагам , че възможните причини са :кабели/не светят нощно време/,комутатор и бобина,датчик на хол,стъпков мотор/когато угасва колата много бързо падат оборотите , а на газ падат доста бавно/,ламбда сонда.При закачане на колата в сервиз нищо не отчита.Дайте съвет.Ако трябва да сменям всичките изброени неща бая пари ще ми трябват.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 15 дек 2008 14:59

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%F0%F7%E5 :arrow: мисля че ще ти помогне

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Пон 15 дек 2008 15:32

Благодаря,колега!Четах доста теми за нестабилни обороти на празен ход,но ме озадачава защо го прави само на бензин и то 5 мин.след като съм я карал,а на газ не го прави.Иначе при първоначално палене колата си държи 1100-1000 об. и след 1 мин.оборотите падат на 900 и не играят.Ако е виновно моторчето за празех ход оборотите ще играят при бензин и при газ /при бензин падат бързо до 400 и гасне , а на газ на моменти задържа до 2000 об. и падат постепенно до 900 об./

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 15 дек 2008 15:50

Затлачени дюзи :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 дек 2008 19:02

snupeca написа:Затлачени дюзи :roll:

Дюза ;) Абс мотора е само с една - моноинжекцион.Ако не се гаси дюзата общо взето трудно може да се затлачи...а ако се гаси помпата изсъхва и често залепва и не пуска гориво - ама тогава са други симптомите.
Моя редовно го прави на бензин като я карам по-дълго на газ - бие грешки и не съм я закачал на комп да гледам има ли грешки ама.....след ресет всичко е 6.Откакто набих ламбда симулатор значително по-рядко ми се случва.
По принцип при мен е същото - пали си,работи си и след 10-тина минути работа запчова да гасне на празен ход.....така прави докато позагрее и се оправя....след ресет на комп-а всичко е 6 докато не го обърна пак на газ и след това ефекта е налице на бензин ;) ама сега се случва много по-рядко.
Успех!

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Вто 16 дек 2008 7:58

Това го прави след ресет на компютъра , а и напоследък карам колата само на бензин.Дюзата е чистена на ултразвук преди месец.Не знам дали има значение , но гасненето на колата се получи 2 седмици след като смених мембраните на изпарителя и клапана.Преди това всичко си беше наред.Прави ми впечатление че преди да сменя мембраните и клапана преминаването от бензин на газ и обратно ставаше без предърпвания , а сега колата сякаш забива муцуна и ако не подам газ гасне

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 1.8 ми ABS губи обороти и гасне

Мнениеот kristianatanasov » Вто 16 дек 2008 18:21

make666 написа:В това влажно време на няколко пъти при освобождаване от скорост оборотите падат на 400 и на няколко пъти угасва.Проблема се появява след като съм карал колата 10 мин.

Колега незнам какъв е проблема но мога да ти кажа как да се справяш когато се случи,защото не е само при теб ..доста сме :)
Като го направи пак тоя номер,загасия за 10-20сек.и като запалиш пак би трябвало да се оправи....поне при мен е така.
п.с.-М/у другото да те питам това ти го прави около 60-80градуса нали ;) и само да ти кажа няма нищо общо с мембраните ти на изпарителя-аз нямам газ.....

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Сря 17 дек 2008 8:49

Снощи пак ми го направи въпреки ,че времето не беше влажно при температура 50-60 градуса.Спрях и пробвах на място като я изфорсирах и отново падаха оборотите даже загасна.Направи ми впечатление че доста замириса на бензин като я изфорсирах.Много ме съмнява ламбда сондата , че си е отишла и затова ми прави тези въртели.На студено колата си върви нормално , но при достигане на 50-60 градуса почват мизериите.Ще ходя на диагностика да видим пак какво ще покаже.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 18 дек 2008 19:55

Колега според мен "обичайните заподозрени" са трима-температурен датчик,стъпков мотор или ламбда сонда..........един от тримата е твоя човек ;) но кой е?Трябва да се изкаже по компетентен колега......

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Съб 20 дек 2008 7:41

Здравейте!Вчера бях на диагностика в сервиза на Бош в Стара Загора.Познайте-всичко е наред.Нищо не показва компютъра.Направи ми впечатление че при 2500 об. на 4 скорост и натиснат педал до дупка колата изобщо не ще да набира.Убедиха ме да си оставя колата за да открият какво и е.Дано открият.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 20 дек 2008 10:53

Прегледай вакуумите да не смуче въздух от някъде ;)

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Съб 20 дек 2008 12:09

Значи , при потегляне и отделяне на съединителя без подаване на газ оборотите падат.Ако подавам газ си тръгвам нормално.Някой може ли да ми даде схема за вакууми за Пасата , за да знам къде да търся.Бос съм на тема коли.Благодаря

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Пон 22 дек 2008 15:08

Колеги 4 дена стоя в оторизирания сервиз на Бош в Стара Загора и не могат да решат проблема.Моля ви помагайте!Къде са тези вакууми да ги проверя.Извинявайте но съм доста бос.Благодаря

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 22 дек 2008 20:26

недей да стоиш , а си смени кабелите - tesla за 35лв и си ОК!
диагностиката не хваща високото напрежение след бобината ! за това се иска апаратура и хора!най лесния двигател немогат да оправят? леле?!
П.П. кабелите се водят консуматив заедно с капачка палец и свещи ! общо около 80 лв.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 23 дек 2008 10:44

rudoni написа:недей да стоиш , а си смени кабелите - tesla за 35лв и си ОК!
диагностиката не хваща високото напрежение след бобината ! за това се иска апаратура и хора!най лесния двигател немогат да оправят? леле?!
П.П. кабелите се водят консуматив заедно с капачка палец и свещи ! общо около 80 лв.

Колега, прочети първия пост на автора моля те.
Това, което го тормози се проявява само когато е на бензин :idea: . Част от консумативите ги е сменил.

Не знам как се справят хората в сервиза, където е бил автомобила на make666 с разчитането показанията на стенда, но за мен(без да се приема мнението ми като на разбирач) нещата отиват към ТПС, моторче ПХ или ламбда сонда, а може и коплексно.

Върни се в “Passat”