Internet explorer показва личните ни данни на всеки...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 17 дек 2008 17:15

bugster написа:
ISRalien написа:Прав е, само че целта на статията е да вкара хората в правия път :lol: Няма смисъл да я пишат с източници и термини, защото болшинството от хората, които ги разбират, отдавна не ползват IE :lol:
Така че - добре че са я написали ;)

Бате разбирам те че трябва да си опозиция ама поне следващия път се обосновавай солидно .....

Целта на статията няма как да я знаеш :wink:
Само неграмотния мозък си знае що я е написал ..... най-вероятно щото гони броика статии и/или активност ....

От тая статия едва ли можеш да вкараш някой в правия път ..... най-малкото щото понятието прав път за всеки е относително.....
За теб и за мен ако "правия път" е да не ползват IE, за други Е ТОВА.

Има смисъл да пишат източници поне ..... щото и аз мога пусна статия ...
ISRalien е извънземен - тва базирано на никнейма разбира се :lol:
Е да ама като я пусна от гащите си кво - това прави ли я достоверна?

В заключение - темата ама никак добре не са я написали .... аз съм се обосновал по-горе .....
Ако мислиш обратното се изкажи по-детайлно
:wink:

Мъчи ме махмурлук, та може да пиша глупости и да не се изказвам правилно.
Не съм ти опозиция в тоя случай, дори напротив, потвърдих думите ти. Другото, което казах за статията е моето тълкуване за нея. А това, че журналята са такива е всеизвестен факт. Трудно ще се променят :)
Обаче точно това се опитвам и да кажа - като не знаят термини, пишат на по-ниско ниво един вид и по този начин (без да знаят) ги разбират повече хора. Това, че не всичко, което са написали, е истина, е ясно, но главната идея се схваща от всички :)
Давам пример как ги виждам нещата - Баща ми, който е свикнал да работи само с IE чете статията и за по-сигурно решава да мине на друг браузър. Аз чета статията, казвам си "нищо ново под слънцето", затварям tab-а на firefox-а и си продължавам...

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Сря 17 дек 2008 17:17

jordanpar написа:А какво беше това Internet Explorer ,някой ползва ли го още? :roll:

Да!
По статистически данни мисля беше около 70% го ползват..

А не знам защо въобще сте подхванали тази тема!
Софтуер е, има грешки! Едни се оправят други се появяват!

Постоянно излизат бъгове за IE и за FireFox и за Opera и който друг се сетите...

Тази статия е поредната журналистическа изцепка и то от най-големите... Ако аз му бях редактор на този щях да изритам на улицата....

Какво ли не пишат вече, само заради едното хонорарче...

Последна промяна от Lizard на Сря 17 дек 2008 17:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 17 дек 2008 17:20

Тази статия има ли нещо общо с статията по-надолу за черна дупка в Млечния път
:roll:

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 18 дек 2008 12:44

Тази статия ми хареса, много ме развесели.

1. Защо никой не пуска линк към официалното изявление на страницата на Microsoft? Искам да видя как казват да ползваме Mozilla :lol: или може би някой пак е сънувал.

2. Нали поразявало лични компютри, защо тогава пише, че са поразени вече 10 000 сайта? Сайтовете сами по себе си не ползват IE, че да бъдат поразени...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Чет 18 дек 2008 12:51

И аз това го чух на скоро от един приятел занимава се с компове и го четох скоро в един форум , Но се съмнявам пък толкова лесно да ти влезе в компа нали се пак има и windowsa защита :roll: .

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Чет 18 дек 2008 15:13

http://it.dir.bg/2008/12/18/news3754481.html

Така - още малко пояснение ....
Има патч на браузъра който поправя проблема.
Но важно е да се запомни че хакерите току така не могат да проникнат ако имате инсталиран или пуснат IE. Това може да стане само ако посетите даден уеб сайт, в който има имплементиран "зловреден" код, благодарение на който те вземат достъп до компютъра.
При положение че не посещавате като хамави всеки уеб сайт, а само тези за които знаете че не са опасни, генерално няма опасност.
Иначе IE винаги си е имал слабости, както всеки един друг браузър .....

Ето официалното инфо на Майкрософт:

Security Update for Internet Explorer 7 for Windows XP (KB960714)
Date last published: 12/18/2008
Download size: 2.4 MB
Security issues have been identified that could allow an attacker to compromise a system running Microsoft Internet Explorer and gain control over it. You can help protect your system by installing this update from Microsoft. After you install this item, you may have to restart your computer.
System Requirements
Recommended CPU: Not specified.
Recommended memory: Not specified.
Recommended hard disk space: Not specified.
How to Uninstall
This software update can be removed via Add or Remove Programs in Control Panel.
Get help and support
http://support.microsoft.com
More information

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=137335

Последна промяна от bugster на Чет 18 дек 2008 15:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 18 дек 2008 15:38

Айде да похапнете малко :) и инсталирайте тоз ПАЧ, че ша ядете дървото ако стъпите накриво ;) http://www.microsoft.com/technet/securi ... 61051.mspx

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 18 дек 2008 21:12

relaxxx написа:Айде да похапнете малко :) и инсталирайте тоз ПАЧ, че ша ядете дървото ако стъпите накриво ;) http://www.microsoft.com/technet/securi ... 61051.mspx

та аз понеже работя в Хюлед-Пакард ама съм хардуерист дет са вика не ги много следя тея работи (имаме си хора за това), та таз сутрин получих e-mail от нашия IT security manager с предопреждение да сканирам за пачове.

И един текст в началото на e-mail-ът, който на 90% потвърди написаното в вестника (10%-те разминаване бяха от техническата неграмотност на новинарчето).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”