Какви халогени да сложа

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Какви халогени да сложа

Мнениеот momo 1 » Пон 13 фев 2006 16:39

Май от възраста ли /29г. на 5 март/като карам нещо не ми стига светлината и пъпля с 90 км 150км гми са видяха много ,по принцип имам два оригинални халогена колата е г2 гти от които единия е счупен а другия определено никва работа не върши , дори и не съм ги виждал как светят като нови . Та въпроса ми е дали да си търся същите или нещо по добро обаче не знам какво ? Знам само че искам да светят добре :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 13 фев 2006 16:42

мен ако питаш купи си новите крушки на Бош с 60% повече светлина ли нещо такова.лично аз не съм употребявал но един приятел адски доволен от тях.и си оправи халогените да си светят и няма да имаш проблем.

ПП четох наскоро някъде че на Голф 2 фаровете са много добри...

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 13 фев 2006 16:47

Да определено халогените и фаровете на Голф 2 не са за изхвърляне. Ваското правеше едни шмекерии с преокабеляване и ефекта беше ден през ноща. Ако можеш си възстанови старите халогени защото в момента това което се продава по магазините е пълна боза, пише Хела на тях, но на стъклото надписа е произведено в Китай и като посветят малко им се разтапят рефлекторите.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 13 фев 2006 16:52

Ваското1 твърди, че халогена на първата А6 (Ауди) е същия, говоря за корпуса, рефлектора. Ако твоя рефлектор е заминал, намери такива, залепи твоето стъкло и намери още едно (нали го нямаш другия) + Блу Вижън на Филипс Н3 (но са скъпи).
Не очаквай чудеса, по-скоро си виж горните фарове как са рефлекторите.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Пон 13 фев 2006 16:54

Да добавя само че моите фарове са като на джета и крушките вътре са филипс няква лека жълтеникаво синкава светлина /55W дали не са слаби /

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 13 фев 2006 18:52

ПП четох наскоро някъде че на Голф 2 фаровете са много добри...

уф незнам, но аз не мисля така ... или е възможно от възрастта рефлекторите да се прееб**ват ... на двойката фаровете всеки път ги чистя, купих им крушки филипс ултра мега + (най-силните 60В от Германия внос), и ефекта е много зле, почти нищо не се вижда и едвам се кара... мислих за варианти кристални фарове, само и само да подобря малко видимостта

Потребителски аватар
Harry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harry » Вто 14 фев 2006 7:59

Ако сте си слагаш нови халогени,само оригинални.Другите за нищо не стават,от опит го знам.Ама са много скъпи :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 фев 2006 11:10

я преди да правиш интервенции, вземи премери, колко волта идват на крушките като са светнати, сподели, па да видим...

Нови фарове, за голф 2 струват по 20 кинта... гарантирано, че ще прогледнеш, и поне 2 години ще изкарат...

еле па да преокабелиш и да люснеш една нарва 100/90 тогава ще видиш за какви фарове говорим...
почти с ксеони можеш а се мериш :) почти......

Друго колкото и да слагаш.. ако идват 12 В все като със свещички ще си...

Да не говорим, че един нов фар струва малко повечко от прословутите крушки блу вижън и т.н.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 14 фев 2006 11:27

а пък аз мисля да си изрежа в бронята две кръгчета малки, като от онези лампички като луни които са и да сложа 2 фарчета от мотор. новите матори са с някакви такива супер малки фарчета с лупи обаче как светят не е истина. слагам си ги в бронята и ги закакчам на дъмлгите и те да се включват. а и светлината им е една такава бяла бие на ксенон, но не ми се вярва да е. имам каталог на тези неща ако някой го интересуват може да проверя цените

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 фев 2006 11:48

"новите мотори" с тези лупички са с HID лампи, а като им видиш цените, ще се окаже, че требе да продадеш половината голф и тогава да си ги вземеш...

Та прецени си...
казах ти най-тънкият, и най ефективният вартиант...
не се лъже, че при фаровете важи максимата на мечо пух: колкото повече-толкова повече...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 14 фев 2006 11:56

би ли обяснил това с хид лампите какво представляват накратко. иначе сега проверих в каталога на луис, точно такива с лупи един е за късите и друг за дългите, продават се и поотделно по 35 евро пар4ето:) :D всеки сам си преценява. иначе такива без лупи са 40 евро двете.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Re: Какви халогени да сложа

Мнениеот driver » Вто 14 фев 2006 12:02

momo 1 написа:Май от възраста ли /29г. на 5 март/като карам нещо не ми стига светлината и пъпля с 90 км 150км:)

От възраста е! И аз така /29г. на 6 март/ :shock :lol: :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 фев 2006 12:21

ХИД лампите представляват едни лампи, дето консумират 35вата, а светят като за 300 вата..
технологията на светене не е чрез нажежаема жичка, а чрез газоразряд..
т.е. подлагат се два електрода на високо напрежение в специален газ, получава се йонизиране, лавинообразен процес, и бързо преминаване на едни частици "страничният" ефект е много силна светлина.. можеш да го сравняваш с високоволтова дъга :)

та тези HID лампи, се нуждаят от стартери на високо напрежение бла бла ...
само крушката струва >100 евро..

всичко останало е мижи да те лажем.. и не се отличава съществено от технологията която имаш вградена.
....

в това отношение, има физика, която твърди, че от 55 вата не можеш да изкараш 60 под формата на светлина+ нагряване..

има крушки с маааалко по-голямоп КПД, ама тези простотоии 40+ 50+ проценти т.н. са чисти търговски трикове, и нищо повече... в крайна сметка я спечелиш 10% повече я не..

та с две думи, трябва драстични мерки да се предприемат.. .
не става със смяна на крушки само или т.н.
Пък ако искаш да ставаш като коледна звездичка отпред.. твоя воля...
туко виж, се окаже, че трябва да слагаш по-мощен алтернатор... или да сменяваш иинсталация...стопена погрешка

Пак ти казвам.. ако са ти зле фарвете ->сменяй евтини са.
после мериш колко волта отива да крушката... ако загубата е > от 0.5-0.7 В, преокабеляване + релета.!

Тогава вече имаш възможност /след като си преокабелил и си сложил 2.5 мм2 кабел + 40А релета/
да си играеш и с по-мощни крушки, и операцията ще ти излезе <100 кинта, за ефекта могат колеги да споменат за какво става дума :)

Ще те върне поне 10 години назад.. т.е. ще се почустваш на 20 :)

Еййй и аз съм на 29 ама си виждам всичко по пътя....

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 14 фев 2006 15:48

благодаря ти за труда, разбрах.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 14 фев 2006 16:31

Само преокабеляване , с допълнителни релета , нови рефлектори , и крушки 90/100 , направо ше избиеш рибата , аз такя бях направил едно време на жигулата , мноо грамотно :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”