Имам виещ шум,който се усилва леко при ляв завой и спира при десен.
Почти съм сигурен,че е лагер,но изобщо не мога да го хвана от къде се чува.Стигам до там,че се чува отдясно,но дали е отпред или отзад нямам идея.Има ли начин да се установи къде е проблема?На място нямам как,защото трябва да я вдигна цялата ( и 4-те колела във въздуха)Не мога и да се хвърля на сляпо да сменям,че лагера за задното колело ще е цифра,а и на всичкото отгоре гайката е ръждясала и страх ме хваща какво ще става
Имам и усещането,че инерцията се е позагубила
Въпрос за лагер на главината - Syncro
- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
-
vankata_fly
- Автомобил:
- Двигател:
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
не е от гумите колега аз съм ги сменил с зимни и пак същото.vankata_fly написа:Колеги при мен също имаше такова виене и аз така като вас си мислех,че е от ск. кутия,диферинциал,лагери (висящи) на кардана но се оказа,че е от гумите тогава бяха летни и проблема се реши много бързо със смяната им с зимни
.Та затова небарзайте с ремонта.
- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
зна4и първо тр. да разбереш със сигурност кое колело ти стърже (или вие,както се казва)за целта най добре е колата да се вдигне на повдигач и като завъртиш колелетата едно по едно се разбира кои лагер е за смяна,пътво махаш капачката има един щифт махаш и него после развиваш гайката и главината излиза цялата на нея са 2-та лагера отпред и отзад като на задния има и семерина маха се тя избиват се лагерите и се сменят с нови после слагаш и новата семерина и зглобяваш по обратния път,като внимаваш като стягаш гайката да не я стегнеш мн,колелото тр. да се върти свободно и същевремено да няма луфт и настрани,обикновено лагерите вървт комплект със семерина нова гайка щифт и капачка а цената е 22лв.,за работа ми взеха 10лв. желая ти успех 
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
peterko написа::) колега значи ти си на пасатор а аз карам голфетка 3 и затова явно се разминават ремонтните работи![]()
но лошо нема важното е да си оправиш колицата и още дълги години да ти служи безаварийно
![]()
колега разминават се защото пасата е синхро а ти си само с предно предаване а не затова че е пасат и голф
просто ние сме с главини отзад подобни на предните (пък знам ли ги може и да са същите)
открии 10те разлики
Syncro:
FWD:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”