Въпрос за лагер на главината - Syncro

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Въпрос за лагер на главината - Syncro

Мнениеот Syncro » Чет 11 дек 2008 18:43

Имам виещ шум,който се усилва леко при ляв завой и спира при десен.
Почти съм сигурен,че е лагер,но изобщо не мога да го хвана от къде се чува.Стигам до там,че се чува отдясно,но дали е отпред или отзад нямам идея.Има ли начин да се установи къде е проблема?На място нямам как,защото трябва да я вдигна цялата ( и 4-те колела във въздуха)Не мога и да се хвърля на сляпо да сменям,че лагера за задното колело ще е цифра,а и на всичкото отгоре гайката е ръждясала и страх ме хваща какво ще става
Имам и усещането,че инерцията се е позагубила

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 11 дек 2008 19:12

не е нужно да я вдигаш цялата.вдигай колело по колело и върти на ръка като е на свободна.ако докато въртиш ,друг слуша вътре в колата е още по лесно

Потребителски аватар
peterko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peterko » Съб 13 дек 2008 14:07

:( колега аз го имам същия проблеми при мене се чува някакво виене при движение на колата,аз си мислех да не е скоростната кутия но в последствие се оказа 4е е сигурно лагер на задно ляво колело,и тр. да се сменя сигурно,обрущам се към колегите ,ако някой знае как се извършва тази операция нека да сподели,а съшо така иколко може да струва този лагер.

vankata_fly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_fly » Съб 13 дек 2008 15:07

Колеги при мен също имаше такова виене и аз така като вас си мислех,че е от ск. кутия :( ,диферинциал,лагери (висящи) на кардана но се оказа,че е от гумите тогава бяха летни и проблема се реши много бързо със смяната им с зимни :D .Та затова небарзайте с ремонта.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 13 дек 2008 15:39

Един колега ми каза че е сменял лагера на Вентото му.около 13 лв е бил ;)

Потребителски аватар
peterko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peterko » Съб 13 дек 2008 18:40

vankata_fly написа:Колеги при мен също имаше такова виене и аз така като вас си мислех,че е от ск. кутия :( ,диферинциал,лагери (висящи) на кардана но се оказа,че е от гумите тогава бяха летни и проблема се реши много бързо със смяната им с зимни :D .Та затова небарзайте с ремонта.
не е от гумите колега аз съм ги сменил с зимни и пак същото.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Чет 18 дек 2008 14:34

С въртене във въздуха и голямо ослушване се хвърлих на заден десен.Май го уцелих,но такъв автогол си вкарах,че не е истина: при сваляне на носача пада гривната на ABS която по принцип трябва да е на карето,но явно от ръждата се пуска
Цена на външно задно каре - 690лв. Само оригинално - други няма
:evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
peterko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peterko » Пет 19 дек 2008 7:02

:wink: лагера го смених колеги,беше на задно ляво колело и струва 22лв.,но пак се чува някакво виене и мисля днеска да проверя скоростната кутия да видя дали има масло,защото лагерите ги проверихме всичките :wink:

PESHO73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PESHO73 » Пон 22 дек 2008 14:59

Здрасти колега, и аз имам съшия проблем имам виене отзад някаде. Мойта кола е пасат синхро. Би ли споделил как свали задната главина, стигам до развиването на гайката на полуоската мърда назад но глвината не мога да я извадя.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Пон 22 дек 2008 15:33

мдааа и аз съм така отзад отдясно ми вие и на мен и се чудя кога да я подхващам - каретата задните не са ли същите като предните ?

Потребителски аватар
peterko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peterko » Пон 22 дек 2008 15:41

зна4и първо тр. да разбереш със сигурност кое колело ти стърже (или вие,както се казва)за целта най добре е колата да се вдигне на повдигач и като завъртиш колелетата едно по едно се разбира кои лагер е за смяна,пътво махаш капачката има един щифт махаш и него после развиваш гайката и главината излиза цялата на нея са 2-та лагера отпред и отзад като на задния има и семерина маха се тя избиват се лагерите и се сменят с нови после слагаш и новата семерина и зглобяваш по обратния път,като внимаваш като стягаш гайката да не я стегнеш мн,колелото тр. да се върти свободно и същевремено да няма луфт и настрани,обикновено лагерите вървт комплект със семерина нова гайка щифт и капачка а цената е 22лв.,за работа ми взеха 10лв. желая ти успех :wink:

PESHO73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PESHO73 » Пон 22 дек 2008 17:03

При мен задната главината е като предната - стяга се с гайка до дупка. Отзад съм с дискове. Нямам семеринги отделно. Взех си лагер широк е около 40 мм.

Потребителски аватар
peterko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peterko » Пон 22 дек 2008 19:47

:) колега значи ти си на пасатор а аз карам голфетка 3 и затова явно се разминават ремонтните работи :wink: :D но лошо нема важното е да си оправиш колицата и още дълги години да ти служи безаварийно :wink: :D

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Вто 23 дек 2008 16:19

peterko написа::) колега значи ти си на пасатор а аз карам голфетка 3 и затова явно се разминават ремонтните работи :wink: :D но лошо нема важното е да си оправиш колицата и още дълги години да ти служи безаварийно :wink: :D

колега разминават се защото пасата е синхро а ти си само с предно предаване а не затова че е пасат и голф

просто ние сме с главини отзад подобни на предните (пък знам ли ги може и да са същите)

открии 10те разлики
Syncro:
Изображение
Изображение
Изображение

FWD:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Сря 24 дек 2008 2:28

Колега biostrong,пасата оригинално ли е на дискове отзад или е преправян?Питам,защото имам Голф 3 Синхро,който е на барабани и обмислям вариянтите за поставяне на дискове.
Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”