:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Правен въпрос по обжалване

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Правен въпрос по обжалване

Мнениеот mimo4o » Сря 24 дек 2008 15:09

Здравейте колеги,
Предварително се извинявам, че ви занимавам с моите проблеми, но искам да ви разкажа за поредната абсурдна история от ежедневието ни. Случаят е следния - в началото на октомври месец беше счупено стъклото на колата ми и ми гепиха CD-то. Застрахователите искаха протокол от полицията. Районът е на 1-во РПУ. Отидох там и подадох жалба. След много на брой обаждания в РПУ-то и около 10 дневно забавяне най - накрая бележката еше издадена и си я занесох при застрахователите. До тук толкоз оправих колата и така.
Днес обаче, излизам да ходя до магазина (нали е празници трябва да се понапазарува :)) и си намирам в пощата писмо от 1-во РПУ. В него се казва, че общо взето поради липса на очевидци нищо не могат да направят. Но това, което ме втрещи повече е че е написано нещо от сорта: "деянието е малозначително и обществената му опасност е явно незначителна и то НЕ Е ПРЕСТЪПНО по смисъла на чл. 9, ал. 2 от НК". С една дума май се опитват да изкарат, че престъпление срещу мен не е извършено. Направо пълен абсурд според мен. По надолу в писмото пише, че постановлението може да се обжалва.
Попринцип си мисля да обжалвам, макар че не съм сигурен има ли смисъл и изобщо пак в 1-во РПУ ли трябва да отида, за да обжалвам.

P.S. Самото постановление е пълно с правописни грешки, даже на едно място са ме писали от женски род. Смях голям. Незнам кой го е писал ама май е доста зле с правописа.

Както и да е де пожелавам ви на всички Весело посрещане на празниците, пък аз мисля още в първия работен ден да пиша пак жалба.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Сря 24 дек 2008 15:35

ми ще пишеш, как няма да пишеш, ние ако подминаваме всяко едно абсурдно нещо в тази нашта татковина тук съвсем ще заприличаме на Абсурдистан!!! :mad:

Потребителски аватар
morq4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morq4eto » Чет 25 дек 2008 0:08

Прав е колегата обжалвай нетрябва да подминаваме и най малката злоупотреба с личноста ни или имуществото ни .... нашта родина сладка :Bulgaria .... да не казвам единствената в която населението и или не си знае правата или не се възползва от тях :deal .... давам пример (Роднина в америка.... такси спира взимая закарвая до точния адрес при плащане той и казва по бе боклук.... след 40 дена увеличена банкова сметка

bak6i6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bak6i6a » Чет 25 дек 2008 10:11

Колега от Първо рпу искат да ти кажат че няма да се води дознание срещу неизвестен извършител,а ти с тази бележка която си си взел ще си получиш парите от каското,като обжалваш нищо не печелиш не се занимавай повече ами си гледай спокойствието,този който ти е откраднал CDто като се издъни другаде ще си каже и за твоето гаранцияти давам поне в Варна така се процедира,Весела Коледа :wink:

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Чет 25 дек 2008 20:25

Ми че те от 1 рпу на баща ми не му намериха къртач "Kango",флекс,винтонарезка,и др. откраднати от автомобила му та ти говориш за сд.Щом си взел парите за застраховката от тук-ха татък си гледай кефа и живота щото друго развитие няма да има. :(
Весели празници желая и много радост на твоето семейство

Върни се в “ОФФ-Топик - други”