Какви халогени да сложа
Какви халогени да сложа
Май от възраста ли /29г. на 5 март/като карам нещо не ми стига светлината и пъпля с 90 км 150км гми са видяха много ,по принцип имам два оригинални халогена колата е г2 гти от които единия е счупен а другия определено никва работа не върши , дори и не съм ги виждал как светят като нови . Та въпроса ми е дали да си търся същите или нещо по добро обаче не знам какво ? Знам само че искам да светят добре 

- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да определено халогените и фаровете на Голф 2 не са за изхвърляне. Ваското правеше едни шмекерии с преокабеляване и ефекта беше ден през ноща. Ако можеш си възстанови старите халогени защото в момента това което се продава по магазините е пълна боза, пише Хела на тях, но на стъклото надписа е произведено в Китай и като посветят малко им се разтапят рефлекторите.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ваското1 твърди, че халогена на първата А6 (Ауди) е същия, говоря за корпуса, рефлектора. Ако твоя рефлектор е заминал, намери такива, залепи твоето стъкло и намери още едно (нали го нямаш другия) + Блу Вижън на Филипс Н3 (но са скъпи).
Не очаквай чудеса, по-скоро си виж горните фарове как са рефлекторите.
Не очаквай чудеса, по-скоро си виж горните фарове как са рефлекторите.
ПП четох наскоро някъде че на Голф 2 фаровете са много добри...
уф незнам, но аз не мисля така ... или е възможно от възрастта рефлекторите да се прееб**ват ... на двойката фаровете всеки път ги чистя, купих им крушки филипс ултра мега + (най-силните 60В от Германия внос), и ефекта е много зле, почти нищо не се вижда и едвам се кара... мислих за варианти кристални фарове, само и само да подобря малко видимостта
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
я преди да правиш интервенции, вземи премери, колко волта идват на крушките като са светнати, сподели, па да видим...
Нови фарове, за голф 2 струват по 20 кинта... гарантирано, че ще прогледнеш, и поне 2 години ще изкарат...
еле па да преокабелиш и да люснеш една нарва 100/90 тогава ще видиш за какви фарове говорим...
почти с ксеони можеш а се мериш
почти......
Друго колкото и да слагаш.. ако идват 12 В все като със свещички ще си...
Да не говорим, че един нов фар струва малко повечко от прословутите крушки блу вижън и т.н.
Нови фарове, за голф 2 струват по 20 кинта... гарантирано, че ще прогледнеш, и поне 2 години ще изкарат...
еле па да преокабелиш и да люснеш една нарва 100/90 тогава ще видиш за какви фарове говорим...
почти с ксеони можеш а се мериш

Друго колкото и да слагаш.. ако идват 12 В все като със свещички ще си...
Да не говорим, че един нов фар струва малко повечко от прословутите крушки блу вижън и т.н.
а пък аз мисля да си изрежа в бронята две кръгчета малки, като от онези лампички като луни които са и да сложа 2 фарчета от мотор. новите матори са с някакви такива супер малки фарчета с лупи обаче как светят не е истина. слагам си ги в бронята и ги закакчам на дъмлгите и те да се включват. а и светлината им е една такава бяла бие на ксенон, но не ми се вярва да е. имам каталог на тези неща ако някой го интересуват може да проверя цените
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"новите мотори" с тези лупички са с HID лампи, а като им видиш цените, ще се окаже, че требе да продадеш половината голф и тогава да си ги вземеш...
Та прецени си...
казах ти най-тънкият, и най ефективният вартиант...
не се лъже, че при фаровете важи максимата на мечо пух: колкото повече-толкова повече...
Та прецени си...
казах ти най-тънкият, и най ефективният вартиант...
не се лъже, че при фаровете важи максимата на мечо пух: колкото повече-толкова повече...
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Re: Какви халогени да сложа
momo 1 написа:Май от възраста ли /29г. на 5 март/като карам нещо не ми стига светлината и пъпля с 90 км 150км:)
От възраста е! И аз така /29г. на 6 март/

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ХИД лампите представляват едни лампи, дето консумират 35вата, а светят като за 300 вата..
технологията на светене не е чрез нажежаема жичка, а чрез газоразряд..
т.е. подлагат се два електрода на високо напрежение в специален газ, получава се йонизиране, лавинообразен процес, и бързо преминаване на едни частици "страничният" ефект е много силна светлина.. можеш да го сравняваш с високоволтова дъга
та тези HID лампи, се нуждаят от стартери на високо напрежение бла бла ...
само крушката струва >100 евро..
всичко останало е мижи да те лажем.. и не се отличава съществено от технологията която имаш вградена.
....
в това отношение, има физика, която твърди, че от 55 вата не можеш да изкараш 60 под формата на светлина+ нагряване..
има крушки с маааалко по-голямоп КПД, ама тези простотоии 40+ 50+ проценти т.н. са чисти търговски трикове, и нищо повече... в крайна сметка я спечелиш 10% повече я не..
та с две думи, трябва драстични мерки да се предприемат.. .
не става със смяна на крушки само или т.н.
Пък ако искаш да ставаш като коледна звездичка отпред.. твоя воля...
туко виж, се окаже, че трябва да слагаш по-мощен алтернатор... или да сменяваш иинсталация...стопена погрешка
Пак ти казвам.. ако са ти зле фарвете ->сменяй евтини са.
после мериш колко волта отива да крушката... ако загубата е > от 0.5-0.7 В, преокабеляване + релета.!
Тогава вече имаш възможност /след като си преокабелил и си сложил 2.5 мм2 кабел + 40А релета/
да си играеш и с по-мощни крушки, и операцията ще ти излезе <100 кинта, за ефекта могат колеги да споменат за какво става дума
Ще те върне поне 10 години назад.. т.е. ще се почустваш на 20
Еййй и аз съм на 29 ама си виждам всичко по пътя....
технологията на светене не е чрез нажежаема жичка, а чрез газоразряд..
т.е. подлагат се два електрода на високо напрежение в специален газ, получава се йонизиране, лавинообразен процес, и бързо преминаване на едни частици "страничният" ефект е много силна светлина.. можеш да го сравняваш с високоволтова дъга

та тези HID лампи, се нуждаят от стартери на високо напрежение бла бла ...
само крушката струва >100 евро..
всичко останало е мижи да те лажем.. и не се отличава съществено от технологията която имаш вградена.
....
в това отношение, има физика, която твърди, че от 55 вата не можеш да изкараш 60 под формата на светлина+ нагряване..
има крушки с маааалко по-голямоп КПД, ама тези простотоии 40+ 50+ проценти т.н. са чисти търговски трикове, и нищо повече... в крайна сметка я спечелиш 10% повече я не..
та с две думи, трябва драстични мерки да се предприемат.. .
не става със смяна на крушки само или т.н.
Пък ако искаш да ставаш като коледна звездичка отпред.. твоя воля...
туко виж, се окаже, че трябва да слагаш по-мощен алтернатор... или да сменяваш иинсталация...стопена погрешка
Пак ти казвам.. ако са ти зле фарвете ->сменяй евтини са.
после мериш колко волта отива да крушката... ако загубата е > от 0.5-0.7 В, преокабеляване + релета.!
Тогава вече имаш възможност /след като си преокабелил и си сложил 2.5 мм2 кабел + 40А релета/
да си играеш и с по-мощни крушки, и операцията ще ти излезе <100 кинта, за ефекта могат колеги да споменат за какво става дума

Ще те върне поне 10 години назад.. т.е. ще се почустваш на 20

Еййй и аз съм на 29 ама си виждам всичко по пътя....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”