Компютър или лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Компютър или лаптоп

Мнениеот kristinobal » Вто 30 дек 2008 10:10

Голяма дилема, какво да си взема компютър или лаптоп, моля посъветваите ме?
Ще се ползва за интернет, ФИЛМИ, основно за това.
Лаптопите ме притеснява малко, че са като за еднократно ползване, проблем и нов докато ком. подлежи на ремонт и усъвършенстване.
Ком ще има 19 20 инча монитор а лаптопа максимум 15.
Интересува ме лаптопите които са около 800 лв дали ще ми вършат работа?

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Компютър или лаптоп

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 30 дек 2008 10:18

kristinobal написа: ...Интересува ме лаптопите които са около 800 лв дали ще ми вършат работа?...

За филми, интернет и тн. ще ти свършат работа, но имай предвид че са отпреди 2-3 години модели. Вероятно има позалежали количества, или пазарени на едро, а и с излизането на по-нови модели старите поевтиняват.

Ако няма да го разнасяш много насам натам по-добре си вземи стационарна кошница. А файлове могат и на флашка да се носят. Освен това ако имаш и някой работещ стар монитор под ръка можеш можеш да го направиш и с два монитора. Иначе последните 2-3 години лаптопите дръпнаха като параметри и за непретенциозни приложения се справят достатъчно добре.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Вто 30 дек 2008 10:26

Ами найстина ако ти трябва мобилност си вземи лаптоп, само че не от най-евтините 700-800лв че те са просто най-слабите машини на пазара и след 2 годинки ще трябва пак да копуваш комп. Поне 1000лв да е лаптопа и по възможност с процесор на Интел ;) MSI имат добри предложения в ниския клас.
Ако няма да го разнасяш много по-добре да е настолен - за 800лв ще е 2-3 пъти по мощен и след време винаги можеш просто да отвориш кутията и да сложиш още един хард диск или още модули с памет ... нова видео карта ;)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 30 дек 2008 10:35

Jetman написа:Ами найстина ако ти трябва мобилност си вземи лаптоп, само че не от най-евтините 700-800лв че те са просто най-слабите машини на пазара и след 2 годинки ще трябва пак да копуваш комп. Поне 1000лв да е лаптопа и по възможност с процесор на Интел ;) MSI имат добри предложения в ниския клас.
Ако няма да го разнасяш много по-добре да е настолен - за 800лв ще е 2-3 пъти по мощен и след време винаги можеш просто да отвориш кутията и да сложиш още един хард диск или още модули с памет ... нова видео карта ;)

Само кошница !! Не лаптоп тва е супер ненужно нещо освен ако не пътуваш и по работа...това е .. По - добро от кошницата няма.. А да за лапнитопа ..ако исакаш нещо ВАГ МАГ КОМ и така нататъка може..

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 30 дек 2008 10:39

определено лаптоп, нашите ги разнасяме от едната стая в другата никъде другаде, от както ги взехме големия кошник не е пускан /по мощен е от лаптопите и с по голямо тфт, удобството на лаптопа е несравнимо :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 дек 2008 10:51

Значи....филми - лаптоп /с подходяща видеокарта/ + голям LCD телевизор - перфектната комбинация за филми
Интернет - лаптопа стига...

аз бих взел лаптоп :)

Последна промяна от chefito на Вто 30 дек 2008 10:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 30 дек 2008 10:54

http://ser.kkelectronics.com/product_de ... d=09035702 Тоз ми изглежда приемлив за цената само че ТЕЛЕВИЗОРА малак 15''

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 30 дек 2008 10:55

produxan написа:http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09035702 Тоз ми изглежда приемлив за цената само че ТЕЛЕВИЗОРА малак 15''

аахахах къде го намери тоя техномаркеР в сърбия бе :)

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 30 дек 2008 10:55

определено десктоп!

Най-малкото че като ти отеснее само му бодваш я хард, я рамец и си свиркаш. Взимаш един голям монитор и музиката да свири ;).. пък и е къде къде по-евтино да вземеш хубава саунд карта за десктоп от колкото за лаптоп.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 30 дек 2008 13:16

ами и аз съм ЗА лаптопа,обаче частите им са в пъти по-скъпи от тези на компютъра.Харесвам Dell Latitude D505,но е цифра

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Вто 30 дек 2008 13:21

Дълго време смятах, че по-добрия вариант е PC, ама поне за мен вече не е. Нищо не може да ме накара вече да наливам пари щайга с домати. При все че на топа рама му е с 5лв по-скъпа, харда не е проблем за смяна, а и бая ги предлагат вече с 320-ки. 110лв е половин тера външен. Удобството да си пусна нет без жица и сутрин в кенефа да си правя преглед на печата, да си зяпам филмчето докато готвя, да работя докато хапвам и да си легна и да си зяпам... т'ва няма каква щайга да ми го даде. Ако толкова зор имаш за голям монитор - земи си такъв и вързвай лаптопа към него.

Успех в покупката.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 30 дек 2008 18:47

щом питаш лаптоп или настолен компютър.... значи лаптоп не ти трябва! ! !

За 800лв ще вземеш чисто нов компютър с характеристики на лаптоп за 3500-4000 лв...

Лаптоп е преносим компютър, които се ползва ако трябва да мъкнеш работата със себе си!
Ти работиш ли на този компютър? Или е гледаш филми и ровиш в Интернет?
Според мен ако е 2-рото, вземи си настолен компютър... Предимствата са:
1. По-голямо дисково пространство!
2. По-хубава видео карта!
3. По-мощен процесор!
4. По-голям екран!
Всичко това може да го използваш за да си направиш чудесен мултимедиен център в къщи... Интернет, домашно кино, голяма аудио колекция и компютърни игри...

Ако използваш компютъра за работа и работата ти изисква да си движение и винаги на имаш достъп до информацията на този компютър... Вземи си лаптоп....

Лаптоп-а не е удобен нито за филми нито за игри... Който и да ти разправя друго, е защото се е набутал да си купи лаптоп за гъзарията...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 30 дек 2008 19:05

Зависи от приложението. И двете имат плюсове и минуси. Цената на нов лаптоп и нов комп с лцд монитор е почти една и съща. И в двата случая отива около хиледарка.

Лаптоп:
- Носиш го навсякъде
- Не ти заема място, можеш да си джиткаш на масата, на която ядеш; и да вземеш и на жената и на детето къщата няма да заприлича на компютърен клуб
- Има батерия, така че да не ти прекъсне работата при спиране на ток

Компютър:
- Обикновено за същите пари има много по-голям хард диск и като цяло е по-бърз
- Рядко гори тотално, обикновено сменяш някоя част за 50-100лв
- За същите пари е със значително по-голям монитор
- Имаш по-голям избор откъм параметри на конфигурацията, тъй като всичко си сглобяваш сам

С две думи: за филми, игри и някаква професионална работа, където скоростта има значение - компютър

За работа, музика, интернет и изобщо неща, които просто трябва да се свършат, за ограничено място, квартира, общежития или просто ако често пътуваш - лаптоп.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Вто 30 дек 2008 19:35

Според мен тук не трябва да се засяга чак толкова параметрите. То си е ясно, че за под 1000лв не може да се вземе брилянтен лаптоп, за толкова може да се купи сносен комп. Въпроса е практичността... Един персонален компютър (за тея пари) ще ти върши перфект работа, но няма да е мобилен... Можеш да си вземеш лаптоп от по-нисък клас (с него орехи може да трошиш), но ако искаш да го ползваш като персонален комп и евентуално от време на време да го разнасяш е добър вариант.
Вариант, при който винаги ще имаш комп с тегло около 1кг е да си вземеш компактните модели на АСУС. Цената им е добра много са мобилни и имат пълната функционалност на нормален компютър, със задоволителни параметри (имайки предвид размери и тегло).... Трябва да си прецениш за какво точно ще ползваш компа и оттам вече да търсиш модели. :wink:

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

здр

Мнениеот ivankov » Вто 30 дек 2008 19:43

Lizard написа:щом питаш лаптоп или настолен компютър.... значи лаптоп не ти трябва! ! !

За 800лв ще вземеш чисто нов компютър с характеристики на лаптоп за 3500-4000 лв...

Лаптоп е преносим компютър, които се ползва ако трябва да мъкнеш работата със себе си!
Ти работиш ли на този компютър? Или е гледаш филми и ровиш в Интернет?
Според мен ако е 2-рото, вземи си настолен компютър... Предимствата са:
1. По-голямо дисково пространство!
2. По-хубава видео карта!
3. По-мощен процесор!
4. По-голям екран!
Всичко това може да го използваш за да си направиш чудесен мултимедиен център в къщи... Интернет, домашно кино, голяма аудио колекция и компютърни игри...

Ако използваш компютъра за работа и работата ти изисква да си движение и винаги на имаш достъп до информацията на този компютър... Вземи си лаптоп....

Лаптоп-а не е удобен нито за филми нито за игри... Който и да ти разправя друго, е защото се е набутал да си купи лаптоп за гъзарията...

подкрепям мнението на колегата :да:
добре обяснено :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”