Търся да закупя окачване за Vw Костенурка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Търся да закупя окачване за Vw Костенурка.
Мога ли да си закупя от вас спортно окачване за костенурката?Започнах да си я правя и искам да е смъкната...или поне ми дайте съвет, от каде да си порачам такова окачване.Колко горе-долу сантиметра най-много мога да я смъкна?
Я кажете сега, понеже аз също възнамерявам да смъквам малко резачката, как точно става. Примено първо за предния мост.
Купил съм си един може би "кит" да го нарека, който се заваря на средата на едната тръба от предния мост, който го е правил, ще знае за какво говоря.
Има ли някой тънкости, на които да обърна внимание, и малко трудно си представям как само с навиването на два болта ще се снижи предницата на колата.Все пак ламелите вътре в мостта си имат някаква граница на притискане и не може много да се мърда в снижаването, май само с кит на едната тръба, а трябва да се завари същия и на долната (другата) тръба.
Хайде сега кажете, че зимата ще се ограмотявам, а лятото ще действам.
Купил съм си един може би "кит" да го нарека, който се заваря на средата на едната тръба от предния мост, който го е правил, ще знае за какво говоря.
Има ли някой тънкости, на които да обърна внимание, и малко трудно си представям как само с навиването на два болта ще се снижи предницата на колата.Все пак ламелите вътре в мостта си имат някаква граница на притискане и не може много да се мърда в снижаването, май само с кит на едната тръба, а трябва да се завари същия и на долната (другата) тръба.
Хайде сега кажете, че зимата ще се ограмотявам, а лятото ще действам.
- vurjil
- Автомобил:
- Двигател:
Уточнение.
Трябва да са два, и на двата торсиона.
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правилно разбираш - изрязват се фиксаторите на торсионите и на тяхно място се монтират регулиращи се, обаче, пускайки колата по-ниско, особено, ако си с по-широки гуми по дупки и завои гумите има вероятност да опират в калниците, затова освен спортните амортисьори е добре да се скъсят самите торсиони, така гумите ще влизат в калниците и няма да имаш проблеми...
Гледам и в новия форум е зачекната темата...

Гледам и в новия форум е зачекната темата...

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
Първо да уточим, с торсиони ли си?
Ако си с торсиони, ти препоръчвам нов мост Пума.Толеранса на смъкването е 5 см, той е по къс от оригиналния, и така може гумата да влезе в калника, поставят се и амортисьори с пружини за натягане, и си готов.
Виж темата
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=78919
За части виж тук http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=113755
Или ако не се направиш, ще те консултирам, пия кока кола
Ако си с торсиони, ти препоръчвам нов мост Пума.Толеранса на смъкването е 5 см, той е по къс от оригиналния, и така може гумата да влезе в калника, поставят се и амортисьори с пружини за натягане, и си готов.
Виж темата

За части виж тук http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=113755
Или ако не се направиш, ще те консултирам, пия кока кола

Е момчета аз по принцип мисля че няма да имам проблем с опирането на гумите в калниците, защото отпред ще слагам специални калници от тези, които са точно над гумата (за тези които не ме разбират да погледнат задните калници на триколката на Варненската група) те това са,
Да, с торсиони съм и имам само "кит" за горното рамо на моста, но сега след като се убедих, че ми трябва още един май ще поръчвам, и аз с вас момчета от частитите.За това ще се свържа с Асен малко по късно този месец.
А между другото може, ако някой го е правил да каже, дали това е добра идея или не е.
Мост Пума не ми се купува, защото не влиза в сметките ми за колата, а иначе с него ще стане идеално, много готино и лесно, но уви не става.
Да, с торсиони съм и имам само "кит" за горното рамо на моста, но сега след като се убедих, че ми трябва още един май ще поръчвам, и аз с вас момчета от частитите.За това ще се свържа с Асен малко по късно този месец.
А между другото може, ако някой го е правил да каже, дали това е добра идея или не е.
Мост Пума не ми се купува, защото не влиза в сметките ми за колата, а иначе с него ще стане идеално, много готино и лесно, но уви не става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: окачване за Vw костенур
Няма да има проблем с упирането в калниците, ако се сложат джанти с по голямо ЕТ т.е. от ЕТ40 нагоре трябва да пробваш, зависи фланците колко ще са широки.
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Пиша тук, понеже въпросът ми е свързан с окачването на Костенурката.Имам някакво скърцане от лявата страна на предницата - торсионна.Можете ли да ми кажете, от какво скърца, и дали може да е някакъв сериозен проблем?Когато карам бавно, се чува скърцането и вътре.Като я натисна на калника ,го има също и то само от лявата страна, от другата няма такова нещо
Някой може да е имал подобен проблем, и нека сподели, за да знам какво да предприема..

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моя бус се разкърца скоро, обаче от дясно.При мен е амортесьор, вероятно същия проблем е и при теб.С малко смазка ще млъкне
... 

Върни се в “Air Cooled & Boxer”