Някой замислял ли се e?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Някой замислял ли се e?

Мнениеот One » Пет 17 фев 2006 11:26

Някой замислял ли се е от къде този народ наоколо е толкова изнервен,сърдит, припрян,гаден и даже зъл и агресивен … откъде идват всички проблеми в София конкретно, а вероятно и в другите по-големи градове??? Ами ето малко тема за разсъждение.
Да започнем от тук - всеки един от нас е пешеходец или шофьор, няма дръго положение, нали ? Е аз понеже съм по-често от страната на шофиращите ще разгледам проблема от тази гледна точка. То за пешеходците в голяма степен е същото.
Та такаааа.. ставаш сутринта, да кажем добре поспал и т.н. – или кой каквото прави нощно време. Пийваш кафенце, похапваш кроасанче или препечени филийки…гледаш Бареков с „новината” или Коритаров дето разпъва на кръст поредния политик-олигофрен…или ММ, МТV…тоалет едно друго…Целуваш жената, котката , кучето излизаш и отиваш към колата си, която си паркирал някъде, някак си, и си мислиш дали не е разбита, без касетофон , тасове или гуми, или дали изобщо е там. Е тя е там ама виждаш как някой небрежно е спрял напреки и ти не можеш да помръднеш ..Нещо като гняв се надига в теб, нали? Как може тия хора така да не се съобразяват и да спират кой как му падне…След много нерви и време, свиркане, бутане „кретена” слиза и мести колата си все пак и те гледа недоволно, че си му прекъснал съня (това е по-добрия вариант, може и да не слезе или да слезе и да те заплашва или недай боже пребие…) , Ти потегляш към работата, Още на първото не регулирано кръстовище в квартала , на което си с предимство , някой гъзар най-нагло ти го отнема и даже ти се кара и свири с клаксона…Изпсуваш и продължаваш смело, на светофара обаче първо джигит минава точно пред теб и ти едва не се размазваш и после друг отсреща тарикат минава чак в насрещното да прави ляв завой за да не чака колите пред него и ти пак скачаш на спирачките. По нататък според зависи от дистанцията, която трябва да изминеш, количеството на нервите и адреналина се увеличават в геометрична прогресия (за тези, които не са добри по математика,като мен това ще рече адски много нерви заминават, чак се разтреперваш.. ). В крайна сметка стигаш до работното си място ако си бил с късмет днес без ПТП , но с доста закъснение. Колегите ти, и те като теб са минали през същите изпитания и са с опънати нерви..Е от тук деня ти е започнал просто прекрасно, ти до толкова си свикнал с това ежедневие , че вече не ти прави впечатление, но всичко е някак си по-нервно, гадно и омразно и зло и агресивно…ако се замислиш затова де. Това описва горе долу старта на деня на шофиращия… продължението е ясно. Ден след ден това се трупа, но вече не си даваме сметка, свикнали сме.Само като отидем в чужбина(белите държави), се чудим що всички са по-спокойни някак си, усмихват се…
Ами приятели извора на проблема е в униформените на улицата или т.нар КАТ. (аз ги наричам шапкарите с хранилките б.а. хранилка=стоп палка) и по нататък за краткост ще наричам К.
Аргументирам се : Всички тези дето карат като изоглавени, все едно пътя е техен,карат пияни-заляни, мачкат блъскат и т.н. си го позволяват само и защото тези К. са корумпирани. Открих топлата вода нали ;) Но замислете се и 10 000 лв. да направят глобите – все тая , както се каза вдигат им мизата. Избиваме се по пътищата повече отколкото на война и то за какво ? Та баровците с лъскавите коли си карат безгрижно все едно други няма на пътя, щото и да го спрат вади банкнотата и продължава. Младежите с по вехти коли гледат и се учат и карат и те така. Безобразието и наглостта е тотално по пътищата и такова ще бъде докато К. си вземат банкнотата и си затварят очите. Веднага някой ще скочи – ами докато им давате те ще вземат.Да ама не е така, я пробвай да дадеш на някой в Германия, Италия. Австрия (белите страни), пък и една Турция дори. Закопчават те в миг и жална ти майка за опит за подкуп на длъжностно лице. Не че там няма корупция но е 1% не 1000% .Помните ли ББ дето поде акция миналата година с подставени нарушители (правиха постановки на К.) – какво се оказа след акцията, която бързо беше прекратена – 100% корупция.Прекратиха я щото нямаше да остане не уволнен К. на пътя. Проблема е че даже не ги уволняват ама преместват от едно на друго място. От К. на пътя става К. зад гише (лапачницата даже е по-голяма). Промяна на закона за Държавния служител е нужна. Къде ясно и категорично да е записано , че Държавен служител заловен в корупция отива в затвора и имуществото му се конфискува (пример Турция). Е тогава ще е достатъчно да „разпънат” 2-3 К. , 2-3 митничари, 2-3 – данъчни…и така периодично, не е нужно всичките 100% да ги залавят, то е ясно ,но другите сигурно ще се замислят тогава дали ще вземат така лесно и нагло? Ще кажете заплатите са им ниски за това вземат…да ама не - никой не ги е карал насила да стават такива – толкова им е умствения багаж и за друго явно не стават. Като изчезне 95% от корупцията ще изчезне Сивата икономика, стандарта ще се промени, в бюджета ще влизат повече данъци, заплатите ще стават по-нормални….е тогава и живота може да стане по-нормален , по-малко напрегнат, гаден и зъл и агресивен.
Повече усмивки и нека бъдем по-толерантни и отговорни на пътя. От там са бедите ни.
Има ли поне един съгласен с мен ?

Overburner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Overburner » Пет 17 фев 2006 11:33

Абе аз съм съгласен,но това няма да стане,ако катаджийте не спрат да глобяват за глупости(що си имал сини габарити карал си на халогени) и не спрад да дразнят хората,като не спират богатите олигофрени

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 17 фев 2006 11:33

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пет 17 фев 2006 11:43

За всичко си абсолютно прав колега. Всички що годе нормални хора в тази държава мислят и разсъждават точно така, проблема е само един че вместо да се пипнат за гушата тези от които наистина зависи нещо да се промени в държавата ние се държим за гушите един друг а те отгоре си умират от кеф как се изтрепваме сами.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пет 17 фев 2006 13:04

прав си прав си ама мисля. че това в българия в близките 20 години(да не кажа повече) няма да стане. друг въпрос е, че малак процент от водачите на МПС мислят като нас....така че....сериала с ПТП-тата и корупцията продължава....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 17 фев 2006 13:35

headbang

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 17 фев 2006 13:56

Прав си, ама има изход...
аз примерно вече съм си поставил за цел да не се ядосвам, карам си лекичко, без да се "напиням", пускам пешеходци, други коли да си правят завои и те ми махат...ако някой в тоя момент се опита да се набута на празното дето съм оставил...му пожелавам скъпа среща от третия вид - "демек със стоп палка" и пак съм доволен...щото не искам да се доказвам колко велик шофьор съм и как мога да засека сума ти автомобили...или как мога да карам със хх км/ч в града...та общо взето требе да се мисли позитивно, инак верно адреналина ти стига до козирката и прайш кви ли не глупости с възможностите на автомобила си!
има ли смисъл???

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 17 фев 2006 14:04

batmilko написа:..има ли смисъл..

ИМА! И аз вече карам като пенсионер и изобщо не се ядосвам. Гледам лежарната, че иначе докато дойда на работа, вече целия съм кълбо от нерви

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 17 фев 2006 14:21

scuba написа:...

бравос, на мен още ми се случва понякога да се ядосам и да почна да правя простотии...но все по-рядко
и ми е по-добре

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 24 фев 2006 17:11

batmilko написа:
scuba написа:...

бравос, на мен още ми се случва понякога да се ядосам и да почна да правя простотии...но все по-рядко
и ми е по-добре

браво завиждан ви за "дебелите" нерви :)

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пет 24 фев 2006 17:40

Съгласен абсолютно с това колко изнервени, смазани , озлобени и огрухани са пешеходците и шофьорите в СФ. И в други градове е така , ама е в по малък мащаб.
И то едни дупки по улиците, едни гъзари изпреварват отляво, отпред засичат, всеки бърза, пререждат се и прочее.
Мизерия абсолютно.
Причината си мисля не не е само в К., причината е в гъзарията.
Желанието да смажеш другия, да го унижиш и прочее.

Затова и аз като другите колеги си представям , че карам / ходя пеш сред природата, представям си птички пчелички и голи хипита и гледам да не се заразявам от злобата наоколо. Гледам да не бързам щото +- 2 мин не от значение.
От време на време давам път на някой пешеходец, еи така щото ми е хубаво да ми се усмихне някой и да ми махне за поздрав ( особено някоя мадама засукана ) и така...

Просто си мисля че както злобата и нервите са заразни така и другата страна на нашата мизерия ( "европейското", спокойното поведение ) може да се прихване

С една дума - от нас си зависи всичко.

А за КАТ няма какво друго да кажа: Имам един много добър спомен, аз карам от Варна за София късно вечер, закъсняваме, детето на 5 месеца трябва да го храним вече и ме спира катаджия край севлиево ( карах с 20 км/ч над ограничението ) и като видя детето каза - "Бягай"... Има и хора... важното и ние да сме хора и ще се върне обратно.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 24 фев 2006 17:42

Оне, първо да кажа че за всичко съм съгласен с тебе........и да не ми се сърдиш за мнението ми по-нататък.....

Не им се сърдя за това да ти кажа, като се сетя че в България повечето хорица я взимат 300лв я не.........и 500-да са са безкрайно, ама безкрайно мизерно малко.......

Просто ще умрат гладни ако не го правят, а и не са само те..........подкупи взима всеки който има възможност........и ги разбирам хората...

Не трябва да е така, но все пак има хора които гладни ще умрат ако не взимат........все пак парното е 300лв, тока още 30, тела 40-50.....какво още, храната на месец за човек е поне 200-300........

То какво стана, само разходите от първа необходимост са 600-700лв.......

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Пет 24 фев 2006 18:18

Наистина трябва да имаш железни нерви, за да останеш спокоен по БГ пътища, на мен лично ми е невъзможно. :cry:

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Пет 24 фев 2006 21:10

Overburner написа:Абе аз съм съгласен,но това няма да стане,ако катаджийте не спрат да глобяват за глупости(що си имал сини габарити карал си на халогени) и не спрад да дразнят хората,като не спират богатите олигофрени

Не мисля така - ти със сините габарити и мутрата в насрещоното сте едни и същи - нрушители на закона. Има закон който трябва да се спазва, той не е измислен ей така, да го има. Проблема е че всеки трябва да поема последствията за действията си. Докато има хора които да дават пари на куките те ще взимат.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”