Различни гуми на предницата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
konov_kmk
Автомобил:
Двигател:

Различни гуми на предницата

Мнениеот konov_kmk » Чет 08 яну 2009 15:32

Здравейте колеги, вчера скочих в една грамадна дупка (нещо нормално за Софийските улици) и спуках предна лява.Убих се да си намеря същата гума Hankook, но уви. Размера е 185/55/15. Намерих друга гума Bridgeston, същия размер естествено, премерих шара на гумата е до милиметър като на предната, но има малка разлика в самата шарка. Ако някой има мнение да пише ще съм много благодарен.
П.С. Не мога да взема задна и да я сложа отпред защото задните бяха вече отпред миналата зима;( и колкото и да е са по износени от предните.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 08 яну 2009 15:37

Няма значение, че са били отпред миналата зима, слагай задната отпред, а новата отзад и карай :wink:
По-добре отпред да са еднакви гумите, то не че отзад не трябва да са еднакви, но...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 08 яну 2009 16:11

То не е много добре да имаш 2 различни гуми на 1 ос :( било то отпред било то отзад. Чувал съм случай за завъртане при рязки спирачки и на човека са му били различни 2те задни гуми. А за предните гуми съм съгласен и знам че не трябва да са различни все пак там натоварването при спиране е почти 2 пъти по- голямо.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 08 яну 2009 16:23

Pavcho2 написа:То не е много добре да имаш 2 различни гуми на 1 ос :( било то отпред било то отзад. Чувал съм случай за завъртане при рязки спирачки и на човека са му били различни 2те задни гуми. А за предните гуми съм съгласен и знам че не трябва да са различни все пак там натоварването при спиране е почти 2 пъти по- голямо.

Абе не да не трябва да има една ос две различни гуми ама...дупки софийски, ко да праим.
И аз паднах в една дупка преди време и отивам за същата гума да си вземам, обаче с мисълта че ако няма такава гума, като моята си вземам 2 еднакви.Така, че моя съвет е: скачай с две едкакви и това е :wink:

konov_kmk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот konov_kmk » Чет 08 яну 2009 16:34

Ох олекнах със още стотина лева.Така и ще направя, направо след работа отивам да взема още една Bridgeston пък задните ще са други.Са не съм чак такъв маниак като спукам гума да купувам 4 еднакви. Ще бръмча така две еднакви отпред а отзад други две. Какво да се прави Бат Бойко не ни запълни дупките и ей го на днеска гума, спукаш утре ти пукнеш и така радвайте се колеги живота е радост и тъга:):):):):):):):):):):):):):):)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 08 яну 2009 16:41

Правилното решение колега, това че са 2х2 е по-добре отколкоро 3х1 :wink:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 08 яну 2009 17:51

:да: 2х2 > 3х1 има и няква математична логика даже .... сори за спама

big_and_fast
Автомобил:
Двигател:

Re: Различни гуми на предницата

Мнениеот big_and_fast » Нед 19 фев 2012 12:53

Колеги предварително се извинявам за въпроса,защото не е точно по темата...Ситуацията е такава:скочих в дупка на магистрала Тракия(благодаря ти Бойко) и пукнах задна лява,ходих на 2ма гумаджии и 2мата ми казаха,че за нишо не става тая гума,след тва поразгледах из нета и си намерих абсолютно същатата Frigo 2 M + S 175/70/14; 84 T , шарката,модела и размера отговарят напълно, въпроса ми е след като другите 3 гуми са вече 2ри сезон,ще е проблем да си купя нова и да я сложа отзад,притесняваме тва че все пак другите 3 са с по-износен грайфер? ...благодаря предварително за отговора :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”