Може ли да се кара без течност в охладителната система?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 08 яну 2009 20:13

emohrisstov написа:Колеги вие май нещо не сте ме разбрали. Колата ще я карам в сервиза утре сутринта, какви вечери, какви замръзвания, на мен ми е пределно ясно, че водата ще замръзне.
Значи карам я, оправят я, сипват антифриз и съм готов. Къде съм написал, че ще я оставям в сервиза да стои през нощта?

Карай спокойно . :wink:

Потребителски аватар
dj_rado
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_rado » Чет 08 яну 2009 20:22

аз моята цяло лято я карам с вода и нямам проблем пак ти за 1 км караи на воля :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 яну 2009 20:40

Aaaaaaaaaaaaaaa--....................глупостите в тази тема надхвърлят поносимото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Или както Айнщайн е казал- "Две неща са безгранични -Вселената и човешката глупост!Ама за първото нямам достатъчно доказателства".Такава тема!!!!.....Боже мой!!!.... направо цялата е за Бисерите!!!!!!!!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 08 яну 2009 20:45

joker написа:Aaaaaaaaaaaaaaa--....................глупостите в тази тема надхвърлят поносимото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Или както Айнщайн е казал- "Две неща са безгранични -Вселената и човешката глупост!Ама за първото нямам достатъчно доказателства".Такава тема!!!!.....Боже мой!!!.... направо цялата е за Бисерите!!!!!!!!

И кое ти се видя толкова глупаво , или просто се правиш на умен ?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 08 яну 2009 21:03

Ами съвети от типа,че колата може да се кара без вода със седмици и нищо да и няма......и още куп подобни....Ако ни чуят германските инженери-.....

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да се кара без течност в охладителната система?

Мнениеот Danny boy » Чет 08 яну 2009 21:12

emohrisstov написа:Колеги искам да попитам може ли да се кара без течност в охладителната система? Значи както бях писал в другата тема, вчера ми изтече антифриза. Тъй като утре сутринта трябва да я карам в сервиза, той се намира на разстояние някъде около 1 км, се чудех кое е най-правилно да направя.
Имам малко антифриз, мисля да го смеся с вода и да налея, то отдолу си тече, до там ще изтече.
Какво ще стане ако сипа само вода, ще има ли някакви пробели, нали не било хубаво?
Ако карам така до там, защото мисля, че всичко е изтекло, какво може да стане?

Помоли някой да те дръпне с въже,да не правиш и гарнитурка.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 08 яну 2009 21:37

joker написа:Ами съвети от типа,че колата може да се кара без вода със седмици и нищо да и няма......и още куп подобни....Ако ни чуят германските инженери-.....

Човече на моя голф му течеше един фланец и нямаше течност . Предишния собстевник дори не беше погледнал. Лятото лично аз я карах 1 семица така и всичко си беше наред - нормално загряване , вървене и на газ и на бензин . Та за 1 км колегата едва ли ще има проблем при положени че навън е такъв студ . А пък за гарнитура мисля че всички знаем при какво положение се стига до смяна. :wink:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 08 яну 2009 22:11

едно е да се кара с ниско ниво на охладителната течност,а съвсем друго е въобще без никаква охладителна течност(което е и безмислено според мен,освен ако на някои не му е нужна кола в движение),колега,твоята кола няма ли сигнализация за ниско ниво на охл. течност?(в случая червената лампа за водата на таблото,която сигнализира за висока температура и ниско ниво)

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 08 яну 2009 22:13

за 1км нямаш никакви дертове, (ако не е в задръстване) колата няма да закрее въобще...караш бавничко и това проблем по скоро може да имаш с водната помпа, че е на сухо от колкото за прегряване. Естествено найІдобрия вариант е да те дръпне някой.

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Чет 08 яну 2009 22:13

Бързият написа:
joker написа:Ами съвети от типа,че колата може да се кара без вода със седмици и нищо да и няма......и още куп подобни....Ако ни чуят германските инженери-.....

Човече на моя голф му течеше един фланец и нямаше течност . Предишния собстевник дори не беше погледнал. Лятото лично аз я карах 1 семица така и всичко си беше наред - нормално загряване , вървене и на газ и на бензин . Та за 1 км колегата едва ли ще има проблем при положени че навън е такъв студ . А пък за гарнитура мисля че всички знаем при какво положение се стига до смяна. :wink:

Нямаше никаква течност в двигателя или нямаше никаква течност в казанчето, защото са две различни неща? И би ли обяснил защо тогава на моя Голф, за има-няма 500м след спукване на блока и изтичане на антифриза, мембраните на изпарителя заминаха? А пък при теб нищо му няма? :)

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 08 яну 2009 22:22

Panev написа:Нямаше никаква течност в двигателя или нямаше никаква течност в казанчето, защото са две различни неща? И би ли обяснил защо тогава на моя Голф, за има-няма 500м след спукване на блока и изтичане на антифриза, мембраните на изпарителя заминаха? А пък при теб нищо му няма? :)

Събра вода около 4 литра и малко . Ти прецени дали е било празно само казанчето. :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 08 яну 2009 22:24

Бързият написа:
Panev написа:Нямаше никаква течност в двигателя или нямаше никаква течност в казанчето, защото са две различни неща? И би ли обяснил защо тогава на моя Голф, за има-няма 500м след спукване на блока и изтичане на антифриза, мембраните на изпарителя заминаха? А пък при теб нищо му няма? :)

Събра вода около 4 литра и малко . Ти прецени дали е било празно само казанчето. :)

6 литра....маслото ти е 4 л

Panev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Panev » Чет 08 яну 2009 22:35

Бързият написа:

Е, то е ясно, че казанчето ще е празно, но все пак е имало и в системата течност, не е била напълно празна. :wink:
Относно питането на колегата- наливай вода и по най-бързия начин до сервиза, може да вземеш и някое шише с вода за всеки случай да е при теб, ако се наложи да долееш. :)

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 08 яну 2009 22:50

Колега, сипваш студена вода, тръгваш веднага, след 500 метра доливаш и караш още 500 до сервиза; не я оставяй дори за малко без вода :!:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 08 яну 2009 23:16

Абе защо никой не мисли за лагера на водната помпа....какво ще стане с тях като върти на сухо.....колко ще загрее и колко ще се износи....и стига с тази вода....крайно неграмотно е да се използва в съвременен автомобил(е относително съвременен) вода за охладителна течност.....правим икономии като колхозен тракторист!

Последна промяна от joker на Пет 09 яну 2009 12:43, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”