Има ли някакъв контрол върху автосервизите?
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли някакъв контрол върху автосервизите?
Интересно ми някой осъществява ли контрол върху автосервизите, подлежат ли въобще на такъв
Или всеки може пред гаража си да сложи табелка сервиз, да облече работните дрехи, малко да се поомаца с масло и готова работа 
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли някакъв контрол върху автосервизите?
rosy написа:Интересно ми някой осъществява ли контрол върху автосервизите, подлежат ли въобще на такъвИли всеки може пред гаража си да сложи табелка сервиз, да облече работните дрехи, малко да се поомаца с масло и готова работа
обърни се към lubobg той ги проверява
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ти трябва фирма, за да имаш сервиз. Но ти трябва касов апарат и документ, удостоверяващ някаква техническа правоспособност, както и разрешение за ползване на съответното помещение за сервиз с всички произтичащи от това изисквания - санитарни, противопожарни и т.н.
От една страна данъчните, от друга ХЕИ, от трета ДНСК... Не знам да има някакъв специализиран орган, който да следи за правоспособността на лицето, което извършва услугите.
От една страна данъчните, от друга ХЕИ, от трета ДНСК... Не знам да има някакъв специализиран орган, който да следи за правоспособността на лицето, което извършва услугите.
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
dobrin написа:Не ти трябва фирма, за да имаш сервиз. Но ти трябва касов апарат и документ, удостоверяващ някаква техническа правоспособност, както и разрешение за ползване на съответното помещение за сервиз с всички произтичащи от това изисквания - санитарни, противопожарни и т.н.
По-принцип не би трябвало да можеш да се занимаваш с такава дейност, ако не си член на занаятчийската камара и нямащ майсторско сведетелство! Орган, до колкото знам няма, но според мен трябва да има и даже е задължителен!
п.с. най-малкото за да не се повтаря случая като с колегата с 3-ката и fenss
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Органа сме ние притежателите на автомобили. Ако си закараш колата в някое такова "криминално" сервизче без да знаеш кой и какво прави там едва ли после ще ти стане по леко от това че ще го занимаваш с КЗП-то като не останеш доволен от "услугите" ?? Виж като ми кажат няколко човека че еди кой си е бог на TDI двигатели например и са доволни от него изобщо няма да ми пука как му изглежда сервиза и дали има някакви документи за тази работа
Те тези лъскавите дето всичко им е изрядно могат да направят по-големи поразии по колата отколкото някой в личния си гараж !
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
дали проверяват оторизираните сервизи?
че да стигнат до кварталните...
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Любо ще ги оправи 

- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Gal написа:дали проверяват оторизираните сервизи?![]()
Gal-че сервиза,за който споменах е един от най-добрите в Пловдив.Зa оторизираните сервизи нямам си на идея
Re:
Stivi написа:Органа сме ние притежателите на автомобили. Ако си закараш колата в някое такова "криминално" сервизче без да знаеш кой и какво прави там едва ли после ще ти стане по леко от това че ще го занимаваш с КЗП-то като не останеш доволен от "услугите" ?? Виж като ми кажат няколко човека че еди кой си е бог на TDI двигатели например и са доволни от него изобщо няма да ми пука как му изглежда сервиза и дали има някакви документи за тази работаТе тези лъскавите дето всичко им е изрядно могат да направят по-големи поразии по колата отколкото някой в личния си гараж !
Да, обаче това е кола. Ако не дай си Боже се случи нещо, разбирай ПТП, защото майсторът е пропуснал няколко гайки, кой ще плаща щетите? До момента не съм ходил сервиз, в който да ти дадат гаранция. Това не означава, че няма такива.
- vointex
- Автомобил:
- Двигател:
Оторизираните сервизи са под наблюдение от самата марка която ремонтират или обслужват. Например Шкода провеждат постоянно телефонни анкети с клиентите за начина на обслужване на колата, отношението на служителите към клиентите и др. 

Лично мненние: Няма , няма и няма.... Ако има не касаят качестовото на услгите, а всевъжмните проверки, които касаят всеки търговски обект.../т.е. обороти, касови бел. ,трудова медицина и прочие.
Последна промяна от valsn на Пет 16 яну 2009 8:37, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”