Халогени инсталация Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ceezer
Автомобил:
Двигател:

Халогени инсталация Г4

Мнениеот ceezer » Пет 23 яну 2009 14:33

Здравейте колеги,
смених си фаровете с такива с халоген вътре.Как и дали е за сервиз или ще мога и аз да поставя инсталацията за самите халогени.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Халогени инсталация Г4

Мнениеот iGolf » Пет 23 яну 2009 14:43

май че и ключа за фаровете трябва да се смени доколкото знам,и на мен ще ми предстои такава операция скоро,хайде знаещите да напишат!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 23 яну 2009 21:45

Да, ако колата е била без халогени заводско, то и на ключа няма опция за включването им. Нови ключове около 120лв. в Ауто+. Има и вариант да си ги изведете на бутонче до аварийните светлини, или пък да го вържете за светлината за мъгла.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 23 яну 2009 22:04

morfei1 написа:Да, ако колата е била без халогени заводско, то и на ключа няма опция за включването им. Нови ключове около 120лв. в Ауто+. Има и вариант да си ги изведете на бутонче до аварийните светлини, или пък да го вържете за светлината за мъгла.

Тук си малко в грешка, освен ако нямаш предвид оригинален ключ, иначе аз си купих от Ауто+ за 30 и няколко лева, не е оригинален, но няма никаква разлика с него, поне външно. Иначе и при мене положението с халогените е същото, имам ги, имам и ключ, дори и реле си взех, но от къде, как и какво да свържа незнам, целта ми е да стане като оригинално, ако някой има някаква яснота по темата, нека пише, как се прави тая операция :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 23 яну 2009 22:40

Оригинален ключ може да е толкова... :screwy
А иначе има и други марки,който са същите-на цени от 38 до почти 50... :deal

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 23 яну 2009 23:55

Да, имах предвид цената на орилиналния ключ, който ми излиза по номера в Ауто+. Съжалявам за подвеждането :oops:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 24 яну 2009 0:01

...a по темата, някой нещо?

Потребителски аватар
ceezer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceezer » Нед 25 яну 2009 13:54

някой вече да е правил тази гимнастика???

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Нед 25 яну 2009 21:10

ceezer написа:някой вече да е правил тази гимнастика???
Снимай да ги видим тези фарове.Според мен иди при някой автоеладжия и попитай.щЕ използвам темата ти аз да попитам някой слагал допълнителни халогени с ЛУПИ и как светят.Има едни дето се продават в Практикер за около 50 левчета та се чудех дали си заслужава,защото нали все казват фаровете с лупи как светели повече в сравнение с обикновения рефлектор.Слагал съм допълнителни халогенни от тея ментетата за около 20-тина лева,но ефекта клони към нула от към светлина,само малко по-добре са тези кръглите чисто бели т,е с НЕразграфено стъкло като с тях свети поне на два метра далечина :D ,но никога не съм слагал допълнителни халогенки с лупа :screwy

Потребителски аватар
Sesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sesko » Вто 17 ное 2009 9:51

Някой по темата нещо , че и аз сложих фарове с халогени , смених ключа и нищо .. Допълнително трябва да се прекарва инсталация ли какво ?!?

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Нед 10 апр 2011 8:08

Да поизтупаме малко темата.И аз имам проблем с тези халогени във фара.Сложих ключ с позиция за халогените,сложих крушки и като пробвах-нищо.Искам да ги вържа така, че да не изключват като пусна дългите.Ако някой има схеми или друго инфо, което може да е полезно нека даде,за да може да помогне.Поздрави.

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пон 11 апр 2011 21:47

Няма ли никой,който да е правил тази процедура да даде малко повече инфо и схеми.Нека да обясни малко по-подробно.Помагайте.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 11 апр 2011 22:05

Забрави колега и аз преди време се надявах някой по-запознат да разясни малко, но уви, има и още една тема по същия въпрос и там е същото положение :cry:

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Пон 11 апр 2011 22:31

Колеги ето ви схема на буксите на фара на Голф 4. Трябва да окабелите мястото предвидено за халоген оттам до ключа , като го пуснете през реле и вземете захранване от някой бушон ,не е толкова сложно.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 11 апр 2011 23:12

Изображение
Ще се опитам да обясня с думи прости принципа на работа на схемата:
Да предположим, че двигателя е запален. При включване на халогените от ключа на таблото по жълтия кабел идва плюс на клема 87 на релето, който продължава към крушките във фара по синия кл. 30, тъй като релето е със затворен контакт, защото в този момент на бобинката му идва - по червения кабел плюс (след контакт) от бушон № 3, а по зелиния, минус от контролния диод на таблото или през крушката на десния дълъг (не знам кое от двете, но те са вързани на бушон № 19).
При превключването на дълги обаче, по зеления кабел идва плюс, на бобинката на релето. Стават и два плюса и то изключва, като къса веригата от ключа на таблото към крушките.
Така са го измислили германците. На практика, когато си на дълги халогените не светят. В една друга тема писах, че бая се кокорих защо е така, но накрая предположих, че причината е в единичната маса за крушките във фара и тъй като при Четворката когато светят дългите, работят и късите, ако в този момент се прибавят и халогените, то сечението на кафявия кабел за масата няма да е достатъчно.
Толкоз. Дано сте ме разбрали.

Последна промяна от pedalchobaba на Чет 28 юли 2011 18:05, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”