питане за гарнитура на главата на пло 1.4 16в
- jimy85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
питане за гарнитура на главата на пло 1.4 16в
здравейте имам поло 1.4 16в и и от капака на главата ми сълзи масло нее фатално но все пак искам да я сменя.мазаха я със силикон но пак си тече по малко.някои знае ли колко ште ми струва и от каде може евентуално да си я закупя.благодаря предварително.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Тази гарнитура се нарича : гарнитура на капака на клапаните. Гарнитурата на главата е между главата и блока на двигателя.
Ще те разочаровам ,но ще ти излезне доста парички (нещо трицифрено беше) ,защото капака на клапаните и гарнитурата му за твоят двигател са две неразделни части и се сменят заедно. Ако теча не е голям : не се впрягай
....
Сам се сещаш ,че втората употреба не е много опция
Ще те разочаровам ,но ще ти излезне доста парички (нещо трицифрено беше) ,защото капака на клапаните и гарнитурата му за твоят двигател са две неразделни части и се сменят заедно. Ако теча не е голям : не се впрягай
Сам се сещаш ,че втората употреба не е много опция
Последна промяна от Anbuch на Пет 09 яну 2009 18:38, променено общо 1 път.
-
hipokrat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: питане за гарнитура на главата на пло 1.4 16в
имах същия проблем като твоя, с тази разлика че при мен цялата кора под двигателя беше в масло. вярно е че гарнитурата е вулканизирана за капака, тоест върви комплект, но това важи до февруари 1998, след това започват да се произвеждат и съоветно монтират разделно. така какво направих аз (по точно майстора който ми оправи колата), даде капака с вулканизираната гарнитура на едни пичове които казаха че ще я махнат и успяха де, изгаря се гарнитурата, и се почиства, след което от ауто+ си земаш гарнитурка външна(по външния контур) и вътрешна, всяка по 50 лева, монтираш ги и забравяш за тея 5 стотака дето ти искат. единственото което би могло да бъде проблем е при изгарянето да се внимава да не се получи изметване на капака понеже както си забелязал той е алуминиев. аз моя го мерих и имаше изместване с 1мм по диахонал, което в крайна сметка се обра от гарнитурата. това ти е решението успех, дано съм ти помогнал.
- jimy85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hipokrat написа:имах същия проблем като твоя, с тази разлика че при мен цялата кора под двигателя беше в масло. вярно е че гарнитурата е вулканизирана за капака, тоест върви комплект, но това важи до февруари 1998, след това започват да се произвеждат и съоветно монтират разделно. така какво направих аз (по точно майстора който ми оправи колата), даде капака с вулканизираната гарнитура на едни пичове които казаха че ще я махнат и успяха де, изгаря се гарнитурата, и се почиства, след което от ауто+ си земаш гарнитурка външна(по външния контур) и вътрешна, всяка по 50 лева, монтираш ги и забравяш за тея 5 стотака дето ти искат. единственото което би могло да бъде проблем е при изгарянето да се внимава да не се получи изметване на капака понеже както си забелязал той е алуминиев. аз моя го мерих и имаше изместване с 1мм по диахонал, което в крайна сметка се обра от гарнитурата. това ти е решението успех, дано съм ти помогнал.
Ами утре ще пробвам да я намажа със силокон.дано стане!
Е направо ме разбихте?!Понеже и аз исках да сменям .......
Поне оригинал ли е капака за толкова пари ? Сигурни ли сте че като се свали веднъж, това няма да прецака още повече гарнитурата 
Поне оригинал ли е капака за толкова пари ? Сигурни ли сте че като се свали веднъж, това няма да прецака още повече гарнитурата - obsceniti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а за моя 1,9Д АЕФ колко парички е таз гарнитура?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
obsceniti написа:а за моя 1,9Д АЕФ колко парички е таз гарнитура?
17лв
-
freakit
- Автомобил:
- Двигател:
abe pi4 ne se korkai taq garnityka nqma i 20 kinta samo glei da ne e tala6itena...
nqkva silikonena ili gymena si zemi smqnata nqma da ti e poi4e ot 10leva...
Това, че сега си се регнал, не те оправдава. Прочети правилата и ги спазвай!!!
group®
Това, че сега си се регнал, не те оправдава. Прочети правилата и ги спазвай!!!
group®
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
freakit написа:abe pi4 ne se korkai taq garnityka nqma i 20 kinta samo glei da ne e tala6itena...nqkva silikonena ili gymena si zemi smqnata nqma da ti e poi4e ot 10leva...
Aaa, ма ти батко, си насрал доста теми с твойта шльокавица!
Пиши на български!!!

-
freakit
- Автомобил:
- Двигател:
ем сажелявам дедазнам че така било тука .ХАХАха таман се рег'нах и такам...
- cocktales
- Автомобил:
- Двигател:
колеги моля ви помагаите. Знаете ли къде могат да ми изчистят капака от старата гарнитура ?
и какви нови 2 гарнитури трябва да си взема?
и какви нови 2 гарнитури трябва да си взема?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”