Здравейте, видях че има подобна тема, но не се е стигнало до някакво задоволително решение. Карах си голф тройката (1.6 бензин) по магистралата към София по леко нагорнище, да речем 25-30 градуса. Скоростта ми беше около 80 км/ч и на 5-та скорост натиснах педала на газта до дупка. Лошо, че скоростта си остана 80 км/ч. Нямам идея дали е нормално това, така че ако някой има моля да ме светне. Бенза беше А92 с двама човека (170 кг общо) и към 40 кила в багажника. Неам газова да тежи аве с две думи почти без никъв товар.
Ако това ще внесе някаква светлина по въпроса по надолнище или равен път вдига 160 без проблеми.
Чакам с нетърпение (и лееееко притеснение:) )отговорите ви!

Губи мощност Golf3 1.6
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно нормално е! За всеки случай можеш да прегледаш нещата от поста на Вастоп.
.... и само да вметна че 25-30 градусов наклон около София нЕма - 10-15 може би.
.... и само да вметна че 25-30 градусов наклон около София нЕма - 10-15 може би.
Последна промяна от madmen на Сря 22 фев 2006 8:36, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не бе човек паднат ли оборотите забрави на 5 та на нагорнище. Хем 1,6 MPI / мотор АЕЕ/ то го дават с най-голям въртящ момент при 2800 об /мин. В сравнение с 100к.с 1,6л разликата е само в 5 Nm но при вече 3500 об/мин.
http://www.doppel-wobber.de/g3_motor.html[url][/url]
http://www.doppel-wobber.de/g3_motor.html[url][/url]
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 17:02, променено общо 1 път.
vw_golf_2_Memphis написа:зависи и от предавателните числа на 5-тата и на диффа....ако е 0,75 забрави за ускорение...
а за италиянката въобще не ми говори....на нея 5-тата предавка и е 1.0!Демек с нея сме на еднакви обороти само че аз съм на 4-та а тя на 5-та![]()
очаквай малък разход след това....
Хей човек, как може такъв юзер с толкова мнения да разпространява грешни данни.
Първо на единия автомобил - Типо 1.6 двигател с най-"бързата" скоростна кутия предавателното отношение на 5-та е 0,872 и няма нищо общо с горното мнение нали?
Второ какво като оборотите са примерно с 1000 повече - някой да е чувал за "каре" или "супер каре" работа на мотора?
Единствено това ще помогне на италианскиа мотор да бъде по-пъргав - и ето защо немските са по-мудни - италиаснкия се държи при нормално каране в диапазона на максималния въртящ момент
И така...
"ма'ни ги тия италиански бангии" -

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”