Задни светлини
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Задни светлини
Само да добавя колеги,че първата степен на въпросното копче е за фаровете за мъгла.Копчето е стандартно и дори да няма такива.
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
значи първа степен вклучва фаровете за мъгла(халогени),а втора степен задната светлина за мъгла? и као някои може да ми покаже буксата как изглежда за халогените .
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Коя букса по точно?
- burgazliqta2
- Автомобил:
- Двигател:
буксата която е преди фаровете.
- eraser13
- Автомобил:
- Двигател:
На първата степен заводско мисля че е светят само предните светлини,а на втората светва и отзад...
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Копчето и аз го имам и даже свети, но крушка отзад никога не е имало. Има място за нея, но нищо повече, намира се в задния стоп от към страната на пасажера а не водача.
Идеята ми е че дори и да свети отпред, не значи че наистина ще светне стопа за мъгла - просто може да го няма.
Идеята ми е че дори и да свети отпред, не значи че наистина ще светне стопа за мъгла - просто може да го няма.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
passenger написа:Копчето и аз го имам и даже свети, но крушка отзад никога не е имало. Има място за нея, но нищо повече, намира се в задния стоп от към страната на пасажера а не водача.
От ляво трябва да има, по принцип само от лявата шофьопска страна слагат. В дясно се чупи пластасата слага се една крушка и две кабелчета от левия към десния през капака и работят и двата. Друг е въпроса че при ясно време ако са пуснати и някой кара зад теб му вадиш очите.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
хм ... благодаря, преди месец разглобявах стопа но не се загледах ... ще погледна тия дни ... дано се окажеш прав
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:passenger написа:Копчето и аз го имам и даже свети, но крушка отзад никога не е имало. Има място за нея, но нищо повече, намира се в задния стоп от към страната на пасажера а не водача.
От ляво трябва да има, по принцип само от лявата шофьопска страна слагат. В дясно се чупи пластасата слага се една крушка и две кабелчета от левия към десния през капака и работят и двата. Друг е въпроса че при ясно време ако са пуснати и някой кара зад теб му вадиш очите.
Само да вметна - идеята не е лоша ама има един съществен недостатък - на десния (пасажерския) фар за мъгла отзад няма рефлектор а е само пластмасата на самото тяло,която не е лъскава или обработена с нещо...което води до по-слабо светене на десния от левия - изглежда ужасно като го погледне човек отдалеч (карал съм зад не един или два такива Пасат-а....ужасно изглежда все едно си сложил различни крушки).
Иначе да - заводски ако Пасат-а не е американско изпълнение (днес разглеждах един такъв - има странна пластмаса на задния капак с дръжка за него и работят еднакво и двата фара за мъгла отзад) има само от ляво...идеята е да се вижда отдалче предимно по-външния край на колата.Тези фарове не са за да се ползват през деня или през нощта при нормална видимост - бодат очи и много боеве са ставали заради тях по пътищата

Успех!
- К.Одаджийски
- VW експерт
Хм... моите светят еднакво и двата, но сега да ме убиеш не си спомням какво имаше вътре в десния. Само сложих крушката и кабелчетата. След обяд ще проверя и снимки даже ще направя.
Хм аз съм виждал един Б3 който беше си сложил от двете страни и ги беше вързал към стоповете
Тогава ми хареса (не бодеше)

Тогава ми хареса (не бодеше)
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
последно боде или не боде,че и аз ще отварям мойте да си ги правя 

- К.Одаджийски
- VW експерт
ligustrum написа:последно боде или не боде,че и аз ще отварям мойте да си ги правя
Дразни ако са включени без да има мъгла.
Иначе моите ги отворих и наистина в левия който си е оригинално има една ламаринка играеща ролята на рефлектор, а в десния същата ламаринка отсъства, но пък отдалеч и от близко поне аз немога да хвана разлика в силата на светене. И двете лампи са 21 вата.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам темата ... какъв тип крушка е тази която е "светлина за мъгла" ... та да не се излагам в магазина
- peikovi1994
- Автомобил:
- Двигател:
Крушката е обикновенна 21 В /12Вт