Бобина. polo 1.3 бенз. 92г. РЕШЕН- да, ама не...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
zaxes
Автомобил:
Двигател:

Бобина. polo 1.3 бенз. 92г. РЕШЕН- да, ама не...

Мнениеот zaxes » Нед 08 фев 2009 15:03

Здравейте колеги!

Поло 92г. 1.3 бензин.
Преди време смених датчик на Хол и от тогава колата ми взе нещо да мени обороти и понякога гасне след изключване от скорост. Когато е на място на всеки 20 - 30 секунди мени сама обороти и понякога гасне, а през останалото време работи равномерно дори много добре. Когато на място подам газ мени обороти на 5-6 секунди като ги намаля. Не е нито прекъсване, нито тресене просто леко изменение все едно си играя с педала на газта.
Друго интересно и изпитано е, че когато возя повече хора гасне повече от колкото когато съм сам. :shock

Благодаря за съветите.
Поздрави.

Последна промяна от zaxes на Пон 16 мар 2009 22:46, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Питане за бобина. polo 1.3 бенз. 92г.

Мнениеот Anbuch » Нед 08 фев 2009 21:19

Или кумотатор или датчик на хол. По вероянтно датчика на хол. Първо провери дали е захранен. Откачаш буксата му ,даващ на контакт(без да палиш) и мериш напрежението между най-левия и най-десният пин. В най-добрият сличей ще бъде равно на напрежението ,на акумулатора ,но се допуска да бъде до 9-10 волта. Под това напрежение ,се смята ,че датчика не е захранен коректно (лош контакт някъде по инсталацията му)!

zaxes
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за бобина. polo 1.3 бенз. 92г.

Мнениеот zaxes » Пон 09 фев 2009 19:14

Да, благодаря.
Оказа се че е датчика на Хол. В един сайт прочетох че диагностиката му се прави с осцилоскоп но и с мултимер, в средата при работа напрежението трябва да се мени от 0.6в до 3в. Сам си направих диагностиката и си купих и го смених. Сега работи без проблем но от начало се заблудих защото като истине се оправя. Преди това прегледах всички теми с търсачката и реших че е датчика но не бях сигурен защото си имаше всички напрежения. Но
Новият е 70 лева.

zaxes
Автомобил:
Двигател:

Re: Бобина. polo 1.3 бенз. 92г. РЕШЕН- да, ама не...

Мнениеот zaxes » Вто 17 мар 2009 18:53

Забравих да кажа че го прави само когато загрее, едва ли е от термодатчика защото показва стабилни параметри -273 ома загряла. Днес забелязах и нещо друго, някаде под филтърната кутия се чува странно почукване което се чува дори вътре в купето, чува се когато е на ниски обороти и когато съм дал газ. :?:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”