Проблем с температурен датчик на 1.8 ABS мотор...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с температурен датчик на 1.8 ABS мотор...

Мнениеот fury » Вто 10 фев 2009 20:56

Е, виж това не го знаех :oops: Бях тръгнал за термостат.... mhihi Благодарско колега за озивчивостта ти!!! :да:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 10 фев 2009 21:24

Мда...,май най-добре да се започне с читав (нов,годен втора ръка и т.н.) сенсор за температура,в случая с Жълт пръстен!(бензинов мотор).За TPS(плочката де..) не си и помисляй да купуваш освен в краен случай,също така не се опитвай да я демонтираш ,налага се центровка ..с неизвестен резултат понякога,има и един краен изключвател за центриране..колегата joker май скоро го прави упражнението.Та въпросният сензор(4-извода) всъщност са 2 броя термо-съпротивления,един за стрелката и втори за компа.Доколкото разбрах се включва перка при 70* по стрелка..не е нормално.Ако Switch-а на радиатора е изправен,това означава около 95* на водата!
За генератора:12.3в. е твърде малко ,въпреки включените консуматори.Пищенето на ремъка е от консумация,която респективно "втвърдява" вала на генератора,предполагам ремъкът е нормално натегнат и изправен.Абе хвърли го на един заряд поне 24 часа тоя акумулатор,пък тогава решавай,провери и течността в него ако трябва -малко дестилирана вода долей,да не са сухи клетките.
Значи като пари за сега виждам да купиш един термо-сенсор:21лв съм взимал преди 2,5г.от магазина на "Стратос"(Сливница и ХР.Ботев),до ден днешен работи.То малко е въпрос на късмет де.."О"-пръстенче има там.. 28,5Х3,8мм.-да го дадат и него и сменяй..
Извинете, но двама пишат в темата, мисля че отговарям на GT_3 с горното,fury извини ако разводнявам малко ...

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Нед 01 мар 2009 8:44

При поредната бърза проверка, нещо ми направи впечатление. Разширителното казанче е от две половини, значи имаше следи от антифриз в процепа между тях. Стария проблем си остава, прави ми впечатление, че когато колата се движи температурата кове 90С*, но в задръстваниятя отива до 100С*. Дали пък не е проблема във водната помпа?

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 01 мар 2009 9:07

Гарнитурата на главата може да има частичен пробив към някой или няколко цилиндъра и от там по малко да ти се вдига температурата в задръстванията,,,нямя какво толкова да те учудва ако е оригиналната е вече на 15-16г. аз моята я сменях по миналото лято имаше пробив на три цилиндъра и отворите бяха станали на шестограм.Пробивите винаги са към охладителната с-ма ,защото каналите са най близо до цилиндрите.Така че като те чета това са все симптоми на гарнитурка...мога да ти кажа по-късно какво ще стане ще започнеш да забелязваш загуба на антифриз,когато натовариш двигателя на дълъг път ще започне да ти изхвърля антифриза от казанчето,ще започнеш да доливаш да се ядосваш да се чудиш с тези датчици,термостати,термоключа за перката абе в чудо ще се видиш.Отивай в някой сервиз да ти замерят с компресор с-мата или с другия метод с лакмусчето което реагира на изгорели газове в охлад.с-мата :wink:Защото то проблемите все когато си на път се появяват не стават в гаража.

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Нед 01 мар 2009 16:40

Колата я прегледа мой човек майстор и отхвърли вариянта с гарнитурата на главата. Питането ми е дали тези симптоми са налице при прецакана водна помпа/надостатъчен дебит?

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 01 мар 2009 16:51

fury написа:Колата я прегледа мой човек майстор и отхвърли вариянта с гарнитурата на главата. Питането ми е дали тези симптоми са налице при прецакана водна помпа/надостатъчен дебит?

дано да е така от майстор до майстор разлика голяма :wink: ако върти наобратно помпата да може и да загрява мотора и такива случаи е имало с неправилно монтиран ремък :lol:

Потребителски аватар
Mishkata1
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател:

Мнениеот Mishkata1 » Нед 08 мар 2009 16:02

колеги и моето венто е с ABS мотора и ми прави същите проблеми и ми казаха че ремака на водната помпа е сложен на обратно сложих го както трябва да е но май пак ще си загрява така :banghead: а съм сменял термостат датчик и гарнитура на глава и сега съм се зачудил и за водна помпа :banghead: и ако не се оправи ще тарся проблема каде е

ivanivanovsofia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanivanovsofia » Нед 08 мар 2009 16:11

този проблем е на всички защото пасата особено дърпа въздух отдолу и проблема е в града не изван града който иска лек на лично да пише

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”