Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС - катализатор - Решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Проблем с двигателя на Пасат 1.8 АБС -> катализатор ;)

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 12 фев 2009 10:30

zfa159 написа:
rudoni написа:ура ! :обичам ви :beer :drunk най после ! абе хора вслушвайте се понякога и в провинциалистите ! за тоя проблем имам и графии от мотор тестер за по- бърза диагностика.отстраняван е от Г3 и 4 ,опел, сеат и др. :D честито ! и умната на пътя!

Колега,това дали си от провинцията или не за мен няма никакво значение :) .НЕ съм откачал досега генерацията досега понеже един от колегите каза да пробвам да махна тапичката горе и да видя дали има промяна пък и много хора казаха,че щом от тази тапичка не вади нищо значи няма проблем по изпускателната система....и аз затова не съм се и замислял повече да седи като вариант.
След като сменихме повдигачите и нищо не се промени остана само генерацията и проведохме теста...то е чсно,че все нещо ще и има на колата :)
Днес събрахме стария катализатор и го сложих на място (изтръбушен разбира се)...назад явно няма проблем понеже колата си работи като хората....още не съм готов да я карам на гърнеджия (възстановявам разни електро неща и други дреболии по двигателя).
Като има развитие ще пиша пак ;)

За тапичката горе аз ти казах, но на Аудито излезнаха искри през нея, а при тебе нищо!
Иначе като гледам снимките които си направил, все едно гледам същия катализатор, само че ме яд че не го снимах. Абсолютно същото разпаднало се затиснато нещо.
П.С Да обиколиш 3 пъти квартала с откачен катализатор като на рали, високи обороти и ниски предавки - БЕЗЦЕННО :banana

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 12 фев 2009 11:21

ауспуси Лазаров написа:Моето мнение колеги е, че дефектирал катализатор се заменя или с нов катализатор или с аналогов заместител ( катализаторно гърне), което има същите параметри на катализатора относно работата на двигателя в различните режими и осигурява правилната работа на сондата (сондите), разход, оригинална шумност на цялата ауспухова инсталация. Няма оригинален каталог в който да е казано, че катализатор се заменя с тръба, изтърбушване или резонатор.
Всяка промяна в параметрите на ауспуховата система води след себе си съответните негативи, тъйкато тя е изчислена и конструирана за даденият тип ДВГ- затова има и толкова специализирана литература.

Искаме цени на катализатор, резонаторно гърне и т.н.Виждам че се занимаваш с такива работи. Изкупуваш ли катализаторните гърнета и на каква цена. :applause:

ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ауспуси Лазаров » Чет 12 фев 2009 12:05

Колеги бих дал цени, но да не се изтълкува като реклама?

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Чет 12 фев 2009 14:45

Форума е за това, за обмяна на мнения, възможности и т.н. Така че не бъди скромен, даже трябва да има отстъпки за форумците. Аз лично се интересувам за смяна на катализатора, тъй като взе да намирисва май и като че ли мощността е спъната. Не мога да определя дали е така, но фактът че аз я карам 5 година, а тя е от 1990 г. и не знам дали е сменян. По ще съм спокоен ако няма да имам проблем там.
Така че би могло да пуснеш някой цена и на кое място се продават. Другият вариант е да пуснеш обява в "Продава". :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 13 фев 2009 1:03

И на мен ми е интересно за какво става въпрос и като тип гърне и като цена.
Доколкото съм запознат резонаторното гърне е точно с цел да се слага на мястото на катализатор и според двигателя се подбира конкретно...поне в Крафт ми искаха талона на колата миналия път (на предишния) защото било от значение за гърнето какъв точно ми е двигателя...и гърнето струваше около 80-90лв....след това колата нямаше никакви забележки :roll:
Иначе днес сглобих всичко окончателно (и вътре ел.брумбазлъците и глупостите) и я измъкнах от гаража.Върви много добре (осезаемо много по-добре от преди) и засега доста бръмчи ама....то ще е до утре ;) Пообиколих малко насам-натам из квартала....върви много добре.
Закарах си се до вкъщи и утре гърнеджия и автомивка ;)
Утре ще дам инфо какво съм свършил в Крафт с гърнетата и цени за да е пълна темата...и после е за ключ ;)

kibo_tom_8440

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 13 фев 2009 8:59

Колеги бих дал цени, но да не се изтълкува като реклама?[/

Колега много май ще те чакаме, докато решиш дали да пуснеш цените. Виждаш че и други колеги се интересуват от тези гърнета. Нали разбра че форума е за това, да си помагаме. Явно нямаш интерес или не си подготвен. Поне кажи, може или не може.

ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ауспуси Лазаров » Пет 13 фев 2009 9:47

kibo_tom_8440 написа:
Колеги бих дал цени, но да не се изтълкува като реклама?[/

Колега много май ще те чакаме, докато решиш дали да пуснеш цените. Виждаш че и други колеги се интересуват от тези гърнета. Нали разбра че форума е за това, да си помагаме. Явно нямаш интерес или не си подготвен. Поне кажи, може или не може.

Колега сутринта ви ги пуснах на ЛС.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 13 фев 2009 12:00

Така.Аз днес ходих в Крафт в Дружба и решихме проблема окончателно като смених някои неща и даже ми направиха остъпка :
-мека връзка (не беше съвсем заминала ама хората казаха,че нама да изкара повече от година) - цена 24лв с гаранция 2 години.
-резонаторно гърне от най-добрите,които предлагат (имат 3 чишита като първия не бил удачен ако ще си карам аз колата,втория ставал а третия изкарвал средно 4 години) - 66лв с година и половина гаранция (заради газовата уредба ми я намалиха с 6 месеца).
-труд и скоби - още 50лв.
За около 2 часа решиха проблема и сега колата работи идеално,даже е по-безшумна от преди и върви доста добре в предвид,че не е правена центровка на запалване и на газовата след махането на катализатора.
Темата е за ключ ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 13 фев 2009 21:23

zfa159 написа:Темата е за ключ ;)

Да не забравите да и пуснете линк горе във важната тема :!:

Върни се в “Passat”