Арсеналът на потребителя

Важна информация за всички гости и потребители! Приятно четене!
Потребителски аватар
dobrin
Мнения: 29702
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: PB 112+
Местоположение: София
Контакти:

Арсеналът на потребителя

Мнениеот dobrin » Съб 20 дек 2008 1:14


Тук ще научиш с какви средства за общуване разполага всеки регистриран потребител на форума, а също и как да ги използва и настройва.

Потребителско име (ник)
Това е първото и основно средство за идентификация. Смятам, че за всички е ясно. То може да се променя, но администраторите на този форум ще го направят само по изключение.

Парола
Постарай се да запомниш паролата. Единствения начин да оправим нещата, след като си забравил паролата, е да изпратиш e-mail на администратор от имейла, който си посочил при регистрацията си, с желание за промяна на паролата и след като ти бъде отговорено, ще можеш да ползваш новата парола. Не карай други потребители да молят за това, защото няма как да сме сигурни, че няма да има злоупотреби.

Аватар

Това е картинката под ника. Тя не трябва да бъде по-широка и/или по-висока от 150 пиксела и не трябва да надвишава 20kB. Аватар може да постави всеки сам, като отиде в Профил и най-отдолу, където е контролния панел за аватари, да попълни интернет адреса на картинката или да я качи от компютъра си. Ето и ограниченията за ползване на изображения и аватари във форума.
  • Забранено е използването на аватар, дублиращ или наподобяващ аватар на друг потребител!
  • Аватарът да е не по-голям от 150/150 пиксела, и с размер не по голям от 20кв!
  • Забранено е използването на еротични снимки!
  • Забранено е използването на аватар с рекламна цел!
  • Забранено е използването на аватар, който противоречи на правилата на форума (например аватар с политическа, религиозна или футболна насоченост и т.н.)!

Ранг
Тук има само специални рангове, които се дават по преценка на администраторите. Рангът се заслужава – нека действията ви да са такива, че в последствие да не се срамувате от ранга си.

Групи
Във форума има няколко различни групи, в които потребителите се включват по желание или поради някаква тяхна принадлежност, било то положителна или отрицателна.

Система за лични съобщения
Това е нещо като вътрешна поща за форума. Много лесно се работи с нея. В пощенската кутия има място за ограничен брой съобщения. Всяко входящо съобщение може да бъде съхранено в папка “съхранени”. Когато е логнат във форума и получи ново лично съобщение, всеки потребител може да бъде уведомяван с появата на малък прозорец, който го информира за това. Тази функция може да бъде премахната от профила ви.

Профил - панел за настройки
Освен да сложите аватар, да си смените паролата или данните за вас, от панела за настройки можете да конфигурирате още няколко неща:
Скриване на онлайн статуса – ако избереш това, никой, освен администраторите и модераторите, няма да може да разбере че си във форума (от главната страница, където се изписват потребителите, които в момента са там).
Уведомяване при ново лично съобщение – изпраща ти e-mail когато някой ти изпрати ЛС
Винаги разрешавай ВBСcode – накратко това са служебните тагове, чрез които става форматирането на текста на мненията в големина, цвят, задебеляване и т.н .
Стил на борда – Има няколко цветови комбинации за изгледа на форума, най-добре експериментирай и си избери една

Ако имаш допълнителни въпроси относно работата с форума, не се колебай да изпратиш лично съобщение на администратор или модератор!
Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Мнения: 17152
Регистриран на: Сря 11 авг 2004 6:15
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Местоположение: София
Контакти:

ВАЖНО! За E-MAIL адресите, с които сте регистрирани!

Мнениеот vasstop » Пон 16 фев 2009 12:05


Има много потребители, чиито e-mail адреси, с които са регистрирани във форума, вече не са активни.

Моля всеки, който попада в това число да актуализира мейла си, защото постоянно се връщат грешки, че този адрес не съществува вече и т.н.
И съответно няма как да получавате известия за нови мнения в теми, за които сте абонирани, както и за нови лични съобщения.

Опцията се намира в Потребителски панел --> Личен профил --> Регистрация.Върни се в “Добре дошли!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта