Днес четох колата си с VAG-COM и установих следната грешка:
01268 - Quantity Adjuster (N146) - 18-10 Upper Limit - intermittent
Доколкото разбирам става въпрос за ГНП-то но не зная за какво точно.
Ако можете да ми помогнете ще ви бъда много благодарен.
Колата е GOLF 3 1,9 TDI 1Z
GOLF 3 1,9 TDI 1Z грешка 01268 - Quantity Adjuster
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Грешка 01268 - Quantity Adjuster
Май си за почистване на електрониката.
http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 381015.htm
http://www.forum-auto.com/pole-techniqu ... 381015.htm
- Michel
- Автомобил: Passat B7 Ekofuel
- Двигател: CDGA
- Контакти:
Въпросът ми е какво значи самата грешка.Интересното е, че досега не съм забелязал колата да има някакви проблеми, нито да е мигала жълтата лампичка за подгряването. Ако все пак съм за почистване на ГНП-то, бихте ли ми дали съвет къде да отида за да я почистя ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Грешката означава "достигнат горен лимит свързан с горивоподаването" Ако трябва да се почиства ел. блока не се появава обикновено тази грешка, но това не означава че нямаш нужда от почистване - все пак мотора е 1Z. Ако не си за почистване, най-вероятно трябва само малко настройка на тия джаджи на снимките от линка на колегата. Не се сещам при кого да те насоча, защото да не се окаже за работа 20 лева да ти кажат, че работата е много зле и да ти "почистят" ел. блока, да ти вземат 200 лева и накрая грешката може пак да ти се появи. Пробвай да изтриеш грешката при работещ мотор и виж дали ще се появи пак.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че няма да може да я изтрие при работещ мотор.
Такава грешка набива и при много лоша центровка на ГНП-то и при барана глава също.
Все пак трябва да се проверят нещата с Вагком.
Проблема ти не е за притеснение колега -оправя се лесно, зависи къде ще попаднеш.
Такава грешка набива и при много лоша центровка на ГНП-то и при барана глава също.
Все пак трябва да се проверят нещата с Вагком.
Проблема ти не е за притеснение колега -оправя се лесно, зависи къде ще попаднеш.
- Michel
- Контакти:
Току-що идвам от VAG-COM - един приятел има сервиз и я тества.Каза ми грешката била заради износен потенциометър в помпата дава напрежение (1,4V). а трябвало да е (1,6V) и ме посъветва да си карам така - нямало проблем.Иначе колата не ми създава засега проблеми.Единственото е, че при 1200-1600 об. когато е добре загряла при подаване на малко газ претриса.Той ми каза че с почистване нямало да стане нищо и само ще ми разстроят помпата, а това вече ме уплаши.И в момента се чудя какво да правя, а и не зная някой майстор около Пловдив или Пазарджик.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
карлово е "около пловдив".обърни се към "комбито тди", ще ти свърши работа.помпата подлежи на ремонт
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Michel написа:Иначе колата неми създава засега проблеми.Единственото е че при 1200-1600об. когато е добре загряла при подаване на малко газ претриса.Той ми каза че с почистване нямало да стане нищо и само ще мои разтроят помпата а това вече ме оплаши.
Ей тука твоят майстор те е излъгал... След ремонта, и при правилна настойка, колата няма да има тези притръсвания....
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Потенциометър в помпата НЯМА. Датчика за който говориш, е на индуктивен принцип, няма механично триещи се части и няма каква да му се износи. Има възможност за регулиране и донастройка.Проблема с прекъсването е именно от събралите се стружки по роторчето на регулиращият механизъм и той задържа. Отваряй помпата и се не бой. Няма никаква философия, а на линка който съм ти дал има всичко подробно описано. Пoсле я настройте фино на VAG.
ПП:Отбележи си къде седи капака на помпата спрямо корпуса й , преди да я разглобиш ,за да не се балтаеш много после с настройката.
ПП2:При сглабянето се убеди, че "гърбицата" е влезла в дупката на плунжерчето.
ПП3:Кабелите се запояват с тинол.
Успех !
ПП:Отбележи си къде седи капака на помпата спрямо корпуса й , преди да я разглобиш ,за да не се балтаеш много после с настройката.
Успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Белязката се прави не на капака, а на цялата глава спрямо помпата! В крайна сметка има голяма вероятност да не успее да се справи сам, така че ако не се е занимавал с подобни неща и ако няма ВАГ-КОМ по-добре да се уговори с някой, който не му иска повече от 100 лева.
- Michel
- Контакти:
Явно няма да се справя сам и ще е необходимо да отида някъде където да я отремонтират; иначе засега колата не ми създава проблеми.
-
- Автомобил: 97 Polo Variant 1 9TDI AHU 90
- Двигател: 97 AHU
Dobromirski написа:Потенциометър в помпата НЯМА. Датчика за който говориш, е на индуктивен принцип, няма механично триещи се части и няма каква да му се износи. Има възможност за регулиране и донастройка.Проблема с прекъсването е именно от събралите се стружки по роторчето на регулиращият механизъм и той задържа. Отваряй помпата и се не бой. Няма никаква философия, а на линка който съм ти дал има всичко подробно описано. Пoсле я настройте фино на VAG.
Успех !
Колега много ти благодаря направих всичко по снимките и найстина имаше струшки по механизма измих всички части с газ после със спирт и накрая обдухване с въздух сглобих настроих и вече го няма досадното притрисане при ускорение стабилна работа на мотора
Ето една снимка
Върни се в “Дизелови агрегати”