Здравейте колеги,отскоро имам 2001 Passat 1.8t B5 code AWM,купих го с шум в двигателя и като свалих капака на главата, разбрах че не качва масло.Свалих гредата под двигателя,картера и филтера на маслената помпа и се оказа че филтера е запушен.Изчистих го и монтирах всичко обратно и след това се появи проблема за който искам да ви попитам ако някой може да помогне.
Проблемът е, че колата не може да запали!!!
Какво ли не пробвах:
-проверих всички бушони - ОК са
-проверих и релетата - работят
-всички земни са ОК
-обща бобина нямам, а на всяка лула на свещите си има бобина
Мислех, че проблема идва от там, защото на буксата на тея бобини имам + и -
смених и тях и пак не пали колата
Липсва ми някакав ток, защото на свещите нямам искра - никаква
НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ - МОЛЯ!!!!!

2001 Passat 1.8T Електрически проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2001 Passat 1.8T Електрически проблем
Я пак малко по-бавно.
Сменил си и 4те бобини дето са си доста пари еи така за спорта без да мериш нищо???
Комутатора провери ли го?
Сменил си и 4те бобини дето са си доста пари еи така за спорта без да мериш нищо???
Комутатора провери ли го?
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ходи на диагностика, защото само от това което си правил не може да има проблем.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се намира колата?
Не ми казвай, че е в Илинойс

Не ми казвай, че е в Илинойс

-
- Автомобил:
- Двигател:

????????????????????????????????????????????
Тук няма много читави механици и затова се обръщам към колеготе от България.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Като първо нещо си поръчай от ибей един ВАГ-КОМ, но трябва да поддържа CAN протокола (май само по-високите версии го поддържат)
Виж какви грешки вади и ще се улесниш много
Виж какви грешки вади и ще се улесниш много

Възможно е да е от датчика на хол.Когато не работи се случва точно това няма ток до свещите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става въпрос за диагностик компютър,който чете и трие грешките-такъв имам отдавна.
Като го пуснахме да чете показа грешка в компютъра и тая грешка не можеше да я изтрие,за това отворихме компютъра и на платката имаше две изпържени интеграли
.
Купих сущия втора ръка,но ми казаха че трябва да се репрограмира и закарах колата при дилара и сега да видим какво ще стане.
Като имам резултати ще пиша пак.
Като го пуснахме да чете показа грешка в компютъра и тая грешка не можеше да я изтрие,за това отворихме компютъра и на платката имаше две изпържени интеграли

Купих сущия втора ръка,но ми казаха че трябва да се репрограмира и закарах колата при дилара и сега да видим какво ще стане.
Като имам резултати ще пиша пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,Passat-а ми е готов
Незнам от какво беше изгорял компюъра,но като го смениха и репрограмигаха колата си тръгна,а смениха ми и ingnition coil-лите(лулите с бобините)за всеки случай.
Благодаря на всички които ми дадоха савети и мислиха по моя въпрос

Незнам от какво беше изгорял компюъра,но като го смениха и репрограмигаха колата си тръгна,а смениха ми и ingnition coil-лите(лулите с бобините)за всеки случай.
Благодаря на всички които ми дадоха савети и мислиха по моя въпрос

Колега , този ремонт ти е излезнал златен,в прочем мисля да си купувам същия пасат, 2001г. 1.8т, заслужава ли си ми кажи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло съм доста на сметка,всичко след ремонта и частите колата ми излезна 2000$/около 3000лв.
Иначе колата я имам отскоро и съм доволен много,малко ми е слаба защото имам nissan 300zx който е 280 коня и си е доста по бърза,но зависи за какво ти е ако не се гониш Пасата си е супер.
На тия Пасати дето са тук в Америка по някое време почва да шуми двигателя,но тва не е голям проблем-просто почистваш маслената помпа-че се задръства и не качва масло до главата.
Иначе сега турса ако ми изпадне същия Пасат да взема още един или Аudi А4 със същия двигател да ги изпратя за България.
Иначе колата я имам отскоро и съм доволен много,малко ми е слаба защото имам nissan 300zx който е 280 коня и си е доста по бърза,но зависи за какво ти е ако не се гониш Пасата си е супер.
На тия Пасати дето са тук в Америка по някое време почва да шуми двигателя,но тва не е голям проблем-просто почистваш маслената помпа-че се задръства и не качва масло до главата.
Иначе сега турса ако ми изпадне същия Пасат да взема още един или Аudi А4 със същия двигател да ги изпратя за България.