Страно чукане от към двигателният отсек
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Страно чукане от към двигателният отсек
Чука само когато е на празен ход подам ли газ изчезва същото се получава и когато поработи 5 минути пак чукането изчезва . И когато работи на празен ход тресе много леко,но дразнещо . Колата е Г4 ТДИ 110 мощност има,но това ме притеснява да не изскочи нещо сериозно накрая

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Страно чукане от към двигателният обсег
Значи от към двигателния обсег идва казваш, а?
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Да,но не мога да ти кажа точно от къде .. чудя се и се притеснявам да не стане после някоя по-голяма беля 
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Някой няма ли да ме насочи към нещо 
Много е трудно да се определи така. Може да са дюзи , може да са клапани.... Закарай я, колега, на някой майстор да я чуе.
Успех.
Успех.
Аз си мисля че са повдигачи. Могат да чукат, поради ниско ниво на маслото, поради дълъг престой на колата и след като се запали, докато се напълнят с масло, поради некачествено или грешно подбрано моторно масло, поради износване. Не си първият на който му се налага да сменя повдивгачи. Около 100 ~ 120лв. струваха нови - всичките, отделно труда за смяната. Смяната на повдигачи не е кой знае какъв сложен, продължителен и скъп ремонт. Ако проблема идва от тях, не е належащо да ги смениш веднага, но е препоръчително. Може да покараш така, докато вземе да трака постоянно и при загрял мотор и при форсиране.
Но както казаха и по-горе, може да е всичко. Закарай я на добър майстор, той ще ти каже
Но както казаха и по-горе, може да е всичко. Закарай я на добър майстор, той ще ти каже
Върни се в “Дизелови агрегати”