Здравейте пичове,
дойде време за свещи.Това което изчетох във форума ме насочи към свещи BERU и NGK.
Въпроса ми е за Golf II 1.6 PN какви свещи се слагат,съответно за двете марки.
Второ-колко електродни трябва да бъдат 3; 4 ???
Благодаря Ви предварително!!

Съвет-свещи!!!
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично от Беру не съм впечатлен..
за да не изпадам в подробности, и за да не се превърне темата в хвалене на марки
за твоят модел ще ти предложат BUR6ET - това е заменяем модел за 20-30 свещи
но според каталога на НГК: BUR5ET-10
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+2
А по отношение на БЕРУ то не си спомням точно колегите да кажат.. не си спомням къде са ми кутийките
за да не изпадам в подробности, и за да не се превърне темата в хвалене на марки
за твоят модел ще ти предложат BUR6ET - това е заменяем модел за 20-30 свещи
но според каталога на НГК: BUR5ET-10
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+2
А по отношение на БЕРУ то не си спомням точно колегите да кажат.. не си спомням къде са ми кутийките
Последна промяна от wili98 на Съб 25 фев 2006 18:27, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да използвам темата, да попитам знаещите
Има някакви свещи с платиниеви електроди - има ли полза от тях? Става въпрос за KR мотор.
Някой пробвал ли е нещо подобно, по-точно точно това:
http://www.kanex.bg/shop/8d3486649e82113b0c2427d90b07a02f/modp?p=1%2C4%2C1%2CVk9MS1NXQUdFTg%3D%3D%2CR09MRiBJSQ%3D%3D%2CMS44IDE2UywgR1Rp&ln=bg

Има някакви свещи с платиниеви електроди - има ли полза от тях? Става въпрос за KR мотор.
Някой пробвал ли е нещо подобно, по-точно точно това:
http://www.kanex.bg/shop/8d3486649e82113b0c2427d90b07a02f/modp?p=1%2C4%2C1%2CVk9MS1NXQUdFTg%3D%3D%2CR09MRiBJSQ%3D%3D%2CMS44IDE2UywgR1Rp&ln=bg
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Има някакви свещи с платиниеви електроди - има ли полза от тях?
Дрън-дрън-дрън не се фащай - все си мисля че това са рекламни трикове.
Днес имах много странна случка - идва едно момче да праиме едни работи и случайно ме пита за свещите си /като каза че от 5 години кара колата - около 120000 км и не ги е и поглеждал, като не се знае като е взел колата на колко са били/. Е търгнахме да вадим едната и якото беше като излезе само частта с електрода /развъртя се и другата част после със чук и секач/- свещите му бяха БОШ, явно истински при положение че МИНИМУМ са на 120 000 км..
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:бяха БОШ, явно истински при положение че МИНИМУМ са на 120 000 км..
Аз в момента съм с БОШ на 20к

- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виж тази тема за берю, ен джи кей и бош.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0
на въпроса ти - берю съм купувал от "сакар ауто" на горнобански път, търкалям ги вече около 20 хил. км. и нямам оплаквания. малко са скъпички оттам (около 10 лв./бр. за едноелектродни свещи) но този консуматив се сменява сравнително рядко, а е важен елемент от горивната система, така че си заслужава човек да даде повечко пари. берю се срещат и в другите магазини на по-приемлива цена, но ако се насочваш към такива търговски обекти трябва да си сигурен в произхода да стоката.
ен джи кей не съм ползвал.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0
на въпроса ти - берю съм купувал от "сакар ауто" на горнобански път, търкалям ги вече около 20 хил. км. и нямам оплаквания. малко са скъпички оттам (около 10 лв./бр. за едноелектродни свещи) но този консуматив се сменява сравнително рядко, а е важен елемент от горивната система, така че си заслужава човек да даде повечко пари. берю се срещат и в другите магазини на по-приемлива цена, но ако се насочваш към такива търговски обекти трябва да си сигурен в произхода да стоката.
ен джи кей не съм ползвал.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се изкажа и аз.Като купих колата карах поне 5к км без да съм видял свещите.Веднъж реших да ги видя, и развих първа.Беше като керамидка. Това лято се позачудих дали да не ги сменя.Пак ги развих да ги видя и пак си са чисти с тази разлика че са повече като бели-може би заради газта (тва лято сложих газова).Свещите са BOSCH и няй-вероятно са оригинални. Незнам преди мене колко километри са излапали, ама и нямам намерение да ги сменям скоро. Триполюсни са и централния електрод все още изглежда цилендриче. Но ако ги сменям ще взема NJK - брат ми е с такива и е доволен.
На баща ми му купихме уж BOSCH - още на първата седмица първа свещ се сцепи, което означава че със сигурност са менте!!!
На баща ми му купихме уж BOSCH - още на първата седмица първа свещ се сцепи, което означава че със сигурност са менте!!!
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
и аз да се изкажа... преди 2 часа бях при един майстор (гарантран спец) и след ултрависокотехнологичен анализ на ДВГ-то ми се установи че 2 от новите ми свещи Шампион са леко скофтени (на 10000км). та го запитах какви и откъде. отговори ми - само Бош от Ауто+.
аз се бях засилил за НГК ... ама на тоя му вярвам много и май ще го послушам
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Ето и моето мнение:По отношение на Беру съм с резервирано мнение,тъйкато карах с беру и след като ги смених с MAGNETI MARELLI триелектродни колата заспа.Колкото до NGK от 2006 год.Завода им е купен от MAGNETI MARELLI и свещите се произвеждат по тяхна технология.Не случайно Ферари от формула-1 карат с свещи на Магнети Марели.GOLDEN LOGE произвеждат 4 електродни свещи по най-новата технология,със скрити електроди.Който има интерес за свещи да пише на л.с.Гаранция давам за произхода на свещите.Минимума който им дават е 60.000км.
- Peychev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз като си сменях свещите, майстора каза в никакъв случай да не си вземам Бош, задължително да съм си вземел НГК правени в Япония и т.н. . Сега чета други мнения, така че явно просто трябва да вземеш едните свещи и толкоз. Според мен вземи по-скъпите може би са по-хубави. Аз във Варна 3 електродни НГК ги взех по 10 лева.
- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:и аз да се изкажа... преди 2 часа бях при един майстор (гарантран спец) и след ултрависокотехнологичен анализ на ДВГ-то ми се установи че 2 от новите ми свещи Шампион са леко скофтени (на 10000км). та го запитах какви и откъде. отговори ми - само Бош от Ауто+.
да, потвърждавам за бош от ауто+ - вече 3 седмици карам с такива и съм доволен. вярно, че не съм минал много км., но разликата със старите ми шампионки е очевидна. по-натам ще информирам, ако има разлика и отклонения (дано да няма!)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”