Въпрос за ламбда сонда
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за ламбда сонда
Значи в момента съм си разкачил ламбда сондата защото е за смяна като загрее колата не държи стабилни обороти. Струва ми се обаче че колата върви по-слабо на високите обороти. Как мислите дали да очаквам повече мощност като си сложа нова. Колата е Голф2 1.3i.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за ламбда сонда
Ugeorge написа:Значи в момента съм си разкачил ламбда сондата защото е за смяна като загрее колата не държи стабилни обороти. Струва ми се обаче че колата върви по-слабо на високите обороти. Как мислите дали да очаквам повече мощност като си сложа нова. Колата е Голф2 1.3i.
Преди време карах същият двигател. Доста често имах проблеми с ламбда сондата, докато на края намерих проблема. Потърси в старите теми, ако не намериш ще ти пиша как се оправя. Може дори да не се наложи да я сменяш, а само да я почистиш.
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Ugeorge написа:Мерси за бързите отговори. Намерих темата ти yossarian и ако правилно съм разбрал бри теб масата не е била наред. Можеш ли само да ми кажеш къде точно се намира сондата в коя част на изпускателните тръби и дали мога да я сваля без да качвам колата на канал а само като вдигна колата на крик.
Сондата се намира на входа на катализатора, пада се под скоростния лост. И само с крик става, но е много неудобно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”